![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
A oto mój uroczy domek ;p :
Bardzo Was przepraszam, że tak nie po kolei, ale tak mi o wiele wygodniej ;p Tak więc, to jest taki malutki salon(ik) ![]() Następna fotka. Dining roomem tego raczej nazwać nie można.. ;p kąt ze stołem i krzesłami : ) 'Jadalnia' po raz drugi, z drugiej strony, by nacieszyć oczko : ) Widok zza wielkiego stołu na wieeelkie salony : ) I tu przyjemny widoczek ; ) A tu troszkę zakręcone zdjęcie, na którym widać schody i wejście do przedpokoju.. ;p Tutaj kuchnia : ) ;p Kawałek przedpokoju.. Jedna z dwóch łazienek ;p I ogólna fotka całego dołu ![]() Domek w całej okazałości ! : No i zaczyna się piętro ;p Jako pierwszą pokażę Wam sypialnię Marceliny Leene : ) No i koniec, teraz zaczyna się łazienka ;p ta druga z dwóch ;d Tyle o łazience. Teraz sypialnia mamy Marceliny L. ;p To tyle ; ) Może dla niektórych trochę za pstrokato, ale mi się szalenie podoba ;p Uwielbiam takie domki ! Mam nadzieję, że się podobało : ) Ostatnio edytowane przez Charionette : 29.01.2015 - 20:38 |
|
![]() |
#2 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
Bryła: - 4 rodzaje okien, do tego każde w innym kolorze - "ślepe balkony", na które nie można się dostać (nigdzie nie zauważyłem drzwi balkonowych) - dachy wiszące w powietrzu (szczególnie źle to wygląda przy wejściu do budynku) - latarenki ogrodowe poustawiane, gdzie popadnie: jedna na trawie, druga na balkonie, trzecia pod dachem, itp... - zupełnie nietrafiony dobór kolorów, pokryć i elementów wykończeniowych: nowoczesna cegła, jasny tynk, tuż pod dachem dziwaczne niebieskawo-żółte płytki/panele (?) przyzdobione dodatkowo płotkiem do kwiatów, na zmianę z drewnianą barierką. Wszystko to tworzy niemiły dla oka zlepek elementów, które kompletnie do siebie nie pasują. Wewnątrz jest już tylko gorzej... Salon: na jednym oknie wisi drewniana rzeżba, na drugim wzorek z tapety (wielki, czarny kwiat), wisienką na torcie jest zaś piorunująca mieszanka stylów: rattanowy stołek, marokański parawan, nowoczesne schody i żelazna lampa. Kompletnie nic do siebie nie pasuje, a kolorystyka ścian i podłogi przypomina bardziej dom pogrzebowy, niż salon. Jadalnia: podobna sytuacja - kwieciste ściany, kazdy dodatek w innym kolorze i znowu ta okropna podłoga. Te biało-zielone zasłonki wiszące na ścianach mnie dobiły. Kuchnia: część mebli z salonu się tu przyplątało, tworząc koszmarną mieszankę z modernistycznymi szafkami i "babcinymi" tapetami. Nawet tutaj dorzuciłaś dwie szafki, które kompletnie nie pasują do pozostałych. ;/ Łazienka na dole wygląda najlepiej z wszystkich pomieszczeń, ale tylko dlatego że ma wyposażenie z tego samego zestawu i składa się jedynie z sedesu i umywalki. Żeby za ładnie nie było musiałaś na jednym oknie powiesić zaluzję, a na drugim siatkową zasłonkę i dołozyć lampę, która oświetla jedynie wnętrze wazy stojącej w kącie. Na piętrze jeszcze więcej takich niespodzianek. Górna łazienka wręcz mnie odrzuciła - pomieszczenie nie dosyć, że bez okna, nie dosyć że z ciemnymi ścianami i podłogami, to jeszcze każdy element wyposażenia jest z "innej bajki" i oczywiście w innym kolorze. "Fioletowa" sypialnia to największe pomieszanie stylów i kolorów jakie w życiu widziałem: fioletowe ściany we wzorki z niebieskimi listwami, do tego wiejskie łózko z kraciastą pościelą, modernistyczny obraz z makami na ścianie, ozdobny drewniany panel stojący na oknie, szara podłoga, itd. Ponownie: nic tu do siebie nie pasuje. W drugiej sypialni podobny misz-masz: każdy mebel i element dekoracyjny z innej epoki. Hitem jest zielone wiejskie biureczko z modernistycznym bukowo-czarnym krzesłem, wbite w dodatku w obraz wiszący na ścianie i stojące oczywiście na rattanowym okrągłym chodniczku. Nie chcę Cię obrazić, ale moim zdaniem nie masz kompletnie wyczucia gustu, jeśli chodzi o urządzanie simowych domów. Budynek wygląda, jakbyś budowała go "na czas" nie dbając ani o kolorystykę, ani o stylistykę, ani tym bardziej o charakter domku. Oczywiście najważniejsze jest żeby Tobie podobało się to, co budujesz ale skoro pokazujesz to światu to bądź przygotowana na różne reakcje. Ostatnio edytowane przez haughton : 02.05.2008 - 22:40 |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Można wklejać poszczególne linki w przeglądarkę i wtedy widać, ale jest to strasznie pracochłonne...
próbowałam nawet zamieścić Twoje zdjęcia w swoim poście, ale to nie działa, być może dlatego, że umieściłaś zdjęcia na serwerze nie będąc zalogowana... |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
No właśnie, popieram panią powyżej, posty nie na temat [Wstaw wreszcie zdjęcia!] usuwam. Autorkę bardzo proszę o zamieszczenie /poprawienie zdjęć.
Pozdrawiam. EDIT: Post bjork zostawiłam, ponieważ zawiera wskazówkę dla autorki ![]() Ostatnio edytowane przez olliss : 05.05.2008 - 20:10 |
![]() |
#5 |
Reputacja: 10
|
![]()
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=11023 <----- Proszę, tu masz poradnik jak wstawić zdjęcia.
![]()
|
|