Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02.05.2008, 19:34   #1
MauaMi
Guest

Domyślnie Dom rodziny Leene :) [BRAK ZDJĘĆ]

A oto mój uroczy domek ;p :

Bardzo Was przepraszam, że tak nie po kolei, ale tak mi o wiele wygodniej ;p
Tak więc, to jest taki malutki salon(ik) Mały, bo i sam dom nie jest zbyt duży.

Następna fotka. Dining roomem tego raczej nazwać nie można.. ;p kąt ze stołem i krzesłami : )

'Jadalnia' po raz drugi, z drugiej strony, by nacieszyć oczko : )

Widok zza wielkiego stołu na wieeelkie salony : )

I tu przyjemny widoczek ; )

A tu troszkę zakręcone zdjęcie, na którym widać schody i wejście do przedpokoju.. ;p

Tutaj kuchnia : )

;p

Kawałek przedpokoju..

Jedna z dwóch łazienek ;p

I ogólna fotka całego dołu No ale niestety nie widać wszystkiego.

Domek w całej okazałości ! :

No i zaczyna się piętro ;p Jako pierwszą pokażę Wam sypialnię Marceliny Leene : )

No i koniec, teraz zaczyna się łazienka ;p ta druga z dwóch ;d

Tyle o łazience. Teraz sypialnia mamy Marceliny L. ;p

To tyle ; ) Może dla niektórych trochę za pstrokato, ale mi się szalenie podoba ;p Uwielbiam takie domki ! Mam nadzieję, że się podobało : )

Ostatnio edytowane przez Charionette : 29.01.2015 - 20:38

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 02.05.2008, 22:29   #2
haughton

Reputacja: 10
ThumbsDown Odp: Dom rodziny Leene :)

Cytat:
Napisał MauaMi
Może dla niektórych trochę za pstrokato, ale mi się szalenie podoba
"Pstrokato" to za mało powiedziane. Przykro mi, że powitam Cię na forum niezbyt pochlebną opinią, ale dom jest koszmarny; zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz. Błędy, które mnie rzuciły się w oczy:

Bryła:

- 4 rodzaje okien, do tego każde w innym kolorze
- "ślepe balkony", na które nie można się dostać (nigdzie nie zauważyłem drzwi balkonowych)
- dachy wiszące w powietrzu (szczególnie źle to wygląda przy wejściu do budynku)
- latarenki ogrodowe poustawiane, gdzie popadnie: jedna na trawie, druga na balkonie, trzecia pod dachem, itp...
- zupełnie nietrafiony dobór kolorów, pokryć i elementów wykończeniowych: nowoczesna cegła, jasny tynk, tuż pod dachem dziwaczne niebieskawo-żółte płytki/panele (?) przyzdobione dodatkowo płotkiem do kwiatów, na zmianę z drewnianą barierką. Wszystko to tworzy niemiły dla oka zlepek elementów, które kompletnie do siebie nie pasują.

Wewnątrz jest już tylko gorzej...

Salon: na jednym oknie wisi drewniana rzeżba, na drugim wzorek z tapety (wielki, czarny kwiat), wisienką na torcie jest zaś piorunująca mieszanka stylów: rattanowy stołek, marokański parawan, nowoczesne schody i żelazna lampa. Kompletnie nic do siebie nie pasuje, a kolorystyka ścian i podłogi przypomina bardziej dom pogrzebowy, niż salon.

Jadalnia: podobna sytuacja - kwieciste ściany, kazdy dodatek w innym kolorze i znowu ta okropna podłoga. Te biało-zielone zasłonki wiszące na ścianach mnie dobiły.

Kuchnia: część mebli z salonu się tu przyplątało, tworząc koszmarną mieszankę z modernistycznymi szafkami i "babcinymi" tapetami. Nawet tutaj dorzuciłaś dwie szafki, które kompletnie nie pasują do pozostałych. ;/

Łazienka na dole wygląda najlepiej z wszystkich pomieszczeń, ale tylko dlatego że ma wyposażenie z tego samego zestawu i składa się jedynie z sedesu i umywalki. Żeby za ładnie nie było musiałaś na jednym oknie powiesić zaluzję, a na drugim siatkową zasłonkę i dołozyć lampę, która oświetla jedynie wnętrze wazy stojącej w kącie.

Na piętrze jeszcze więcej takich niespodzianek.
Górna łazienka wręcz mnie odrzuciła - pomieszczenie nie dosyć, że bez okna, nie dosyć że z ciemnymi ścianami i podłogami, to jeszcze każdy element wyposażenia jest z "innej bajki" i oczywiście w innym kolorze.

"Fioletowa" sypialnia to największe pomieszanie stylów i kolorów jakie w życiu widziałem: fioletowe ściany we wzorki z niebieskimi listwami, do tego wiejskie łózko z kraciastą pościelą, modernistyczny obraz z makami na ścianie, ozdobny drewniany panel stojący na oknie, szara podłoga, itd. Ponownie: nic tu do siebie nie pasuje.

W drugiej sypialni podobny misz-masz: każdy mebel i element dekoracyjny z innej epoki. Hitem jest zielone wiejskie biureczko z modernistycznym bukowo-czarnym krzesłem, wbite w dodatku w obraz wiszący na ścianie i stojące oczywiście na rattanowym okrągłym chodniczku.

Nie chcę Cię obrazić, ale moim zdaniem nie masz kompletnie wyczucia gustu, jeśli chodzi o urządzanie simowych domów. Budynek wygląda, jakbyś budowała go "na czas" nie dbając ani o kolorystykę, ani o stylistykę, ani tym bardziej o charakter domku. Oczywiście najważniejsze jest żeby Tobie podobało się to, co budujesz ale skoro pokazujesz to światu to bądź przygotowana na różne reakcje.

Ostatnio edytowane przez haughton : 02.05.2008 - 22:40
haughton jest offline  
stare 03.05.2008, 11:45   #3
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19
Domyślnie Odp: Dom rodziny Leene :)

Można wklejać poszczególne linki w przeglądarkę i wtedy widać, ale jest to strasznie pracochłonne...
próbowałam nawet zamieścić Twoje zdjęcia w swoim poście, ale to nie działa, być może dlatego, że umieściłaś zdjęcia na serwerze nie będąc zalogowana...
stare 05.05.2008, 20:07   #4
olliss
Guest

No właśnie, popieram panią powyżej, posty nie na temat [Wstaw wreszcie zdjęcia!] usuwam. Autorkę bardzo proszę o zamieszczenie /poprawienie zdjęć.

Pozdrawiam.
EDIT: Post bjork zostawiłam, ponieważ zawiera wskazówkę dla autorki

Ostatnio edytowane przez olliss : 05.05.2008 - 20:10

stare 07.05.2008, 16:07   #5
kotek23

Reputacja: 10

http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=11023 <----- Proszę, tu masz poradnik jak wstawić zdjęcia.

Zapraszam do mojego ZOO. =]
mycha352.mondozoo.com
Chcesz założyć własne ZOO?.
Napisz do mnie, na pewno pomogę. : )

kotek23 jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania