![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Moja koleżanka Ola (zarejestrowała się już na forum i ma taki nick ale nie wiem dlaczego nie napisała o tym) ma ,,mały" problem. Otóż ma ona The Sims 2 Podróże i aby ich ciągle nie wkładać trzymała je w komputerze (
![]() dobra kartę graficzną i w ogóle wymagania jak najbardziej na miejscu. Co mogło być powodem zniszczenia płyty??? To komputer?? |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Raczej tak. Jeśli przez 4 miesiące trzymała w komputerze, to płytka mogła się połamać. Na przyszłość niech nie zostawia płytki w kompie.
|
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Przepraszam że to mówie, ale kto jest aż tak głupi żeby ŚWIADOMIE trzymać płyte w komputerze przez 4 miechy? Rozumiem że czasami komuś moze sie zapomnieć raz czy drugi ale ona jest sama sobie winna i niech nie zwala winy na komputer.
P.S. Nie dziwie sie ze komputer zaczoł świrowac i płytka pękła. Ostatnio edytowane przez MiNuTkA15 : 16.05.2008 - 16:03 |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Kiedy płyta jest połamana i jest w CD-Romie to się na 99% połamie...
|
![]() |
#5 |
Reputacja: 10
|
![]()
Nie dziwię się,że pękła.
No cóż ta `Ola` musi sobie kupić nową płytę inaczej nie da rady. Hm..dziwne tak przez (aż) cztery msc. trzymać płytę w CD-Romie ? Dziwaczne..jest sobie sama winna =d Tak na przyszłość płyt nie zostawia się w CD-Romie przez cztery miechy. ![]()
#6 |
Guest
|
![]()
Kurcze ona jest jakaś...?
Żeby 4 miesiące trzymać w CD-ROMIE???? |
![]() |
#7 |
Reputacja: 10
|
![]()
Wow, spokojnie. Po pierwsze płyta nie pęka dlatego, że ktos trzyma ja 4 miesiące w komputerze - to nie ma nic do rzeczy. Jeśli pękła to albo była uszkodzona, albo napęd zaczął "wariować". Nie jest to wina komputera, tylko czytnika płyt. Kicia - pozostaje Ci kupno nowego napędu CD/DVD.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Żadnych herezji, że od leżenia płyta się łamie w napędzie :E
Jak wiadomo, komputer przy starcie (lub nie - zależy od ustawień) sprawdza napęd. Następnie w momencie startowania windowsa również sprawdza napęd. No i każde wejście na Mój Komputer (czy to przy zapisywaniu pliku z neta czy poprzez normalne wejście) napęd sprawdza swoją zawartość (aczkolwiek jest cicho - nie wkręca się poprostu na maksymalne obroty). Zresztą łatwo to poznać po tym, że diodka kontrolna napędu praktycznie cały czas jest zapalona... Więc możliwe, że przez 4 miesięcy płyta była tyle razy odczytywana, że nie wytrzymała... Możliwość, że jest to wina napędu jest nikła, bo w tym momencie każdy nośnik nosiłby ew. ślady uszkodzeń. Co do płyty - pomoc techniczna, szukanie dowodu zakupu i prośba o zmianę nośnika (powód: "Nie zauważyłem/zauważyłam delikatne pęknięcia, no i niedawno przez to czekała mnie przykra niespodzianka") Co do napędu - przydałoby się go rozkręcić i dokładnie sprawdzić czy w środku coś nie zostało. Ew. jak na gwarancji to do serwisu. Nie zalecałbym używania bez oczyszczenia napędu, w którym pękł nośnik. |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Jeżeli płyta jest oryginalna, wyślij grę z okładką do pomocy technicznej EA.
Oni Ci za miesiąc czy za dwa tygodnie odeślą Ci nową grę. |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Ojej, dzięki
![]() ![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|