Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.05.2008, 19:54   #1
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19
Domyślnie Kontrastowy klocek by BJORK

Hejka. Chciałam Wam przedstawić mój piąty (prawdopodobnie) dom na forum.
Znajduje się on w stworzonym przeze mnie otoczeniu, któremu nadałam oryginalną, własnoręcznie wymyśloną, egzotyczną i ciekawą nazwę: WARSZAWA
Dom, a właściwie klocek z kolorowym dachem i wystającym kominem zamieszkuje Rafał Topaz - nastolatek. Dom właściwie wybudowałam, bo chciałam wykorzystać akcesoria "Kuchnia i Łazienka", które mi osobiście nie przypadły do gustu, ale skoro je już mam to głupio z nich nie korzystać.
Dom jest kontrastowy: na zewnątrz i sypialnia są utrzymane w ciepłych barwach, natomiast cała reszta utrzymana jest w zimnej, czarno - biało, szklanej kolorystyce.
No dobra koniec tego pisania, zabieram się do pokazywania zdjęć.

Tak dom prezentuje się w całości:

Podjazd i zaparkowany, własnoręcznie wyremontowany przez Rafa samochód:

A oto i sam Rafał zapraszający do wejścia do środka:

Teraz zobaczymy hol, kuchnię i salon - wszystko w jednym

Aneks kuchenno - jadalniany:

Przechodzimy do wydzielonego salonu:

Malutki hol na górze i drzwi prowadzące do łazienki oraz sypialni:

Najpierw zwiedzimy łazienkę:

A teraz przechodzimy do sypialni (jedynego "ciepłego" pomieszczenia, ale sypialnia musi wg mnie być przytulna):

No i kuniec
Mnie samej ten dom się nie podoba, ale koniecznie chciałam wykorzystać meble z K&Ł...

Schody, mod otwierający okna pochodzą z mod the sims 2, a zasłaniane zasłony od miki2207 Dzięki

I zapraszam do oceniania...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.05.2008, 20:16   #2
Sheba
Guest

Domyślnie Odp: Kontrastowy klocek by BJORK

Brrr... Łoł ;] Laska troszke przesoliłaś z tą temperaturką ! ZimnoOooo ! ^^

7,5/10

Pozdrawiam:
Sheba

stare 26.05.2008, 20:16   #3
bouffe
Guest

A więc.
Bryła rzeczywiście przypomina klocek, ale jest utrzymana w ciepłej barwie. Spodziewałam się też tego po wnętrzu, ale cóż, troszkę się rozczarowałam widząc szarawe barwy, aczkolwiek mimo tego, wnętrza bardzo mi się podobają, sypialnia również. ;]

Ocena: 9/10

stare 26.05.2008, 20:29   #4
Fiorella

Reputacja: 10

Bryła to faktycznie klocek - nie podoba mi się. Poza tym cała reszta wygląda z zewnątrz ok. Wśrodku trochę z tą czernią przesadziłaś - zimno (mogłaś robić zdjęcia za dnia, myślę, że lepiej by to wygladało). Do reszty nie mam zastrzezeń - ładne wnętrza, meble, prawie tylko maxsisowe, dobrze skomponowane. Ocena: 9/10
Fiorella jest offline  
stare 26.05.2008, 21:11   #5
Komandos-94-
Guest

fajny (lubię czerń)

nie podoba mi się tylko ta szafka przy wejściu, łaciate kanapy i nie pasujący do łazienki o tejkolorystyce dywanik przed kibelkiem. No i w sypialni te porozrzucane ubrania mogłaś sobie odpuścić...

stare 27.05.2008, 07:42   #6
Nacia xP :)
Guest

Moim zdaniem jest za ciemno w domku ale na zewnątrz seryjnie przypomina klocek .... 8/10

stare 27.05.2008, 13:04   #7
haughton

Podobnie jak bouffe po obejrzeniu zdjęć bryły nastawiłem się na kolorowe, wesołe wnętrza i również doznałem lekkiego rozczarowania. Bryła jest owszem prosta i klockowata, ale jednocześnie sympatyczna. Szkoda, że nie zrobiłaś ogrodu - dodałby charakteru parceli i sam dom wyglądałby dużo ciekawiej.

Bez ogródek mówiąc - niespecjalnie przypadło mi do gustu to, co zobaczyłem w środku. Osobiście bardzo lubię zestawienie czerni i bieli, ale uważam że taka kolorystyka bardziej pasuje do pomieszczeń o eleganckim wystroju (drogie meble, puchate dywany, kosztowne dekoracje, itp) - tutaj zaś ustawiłaś "zwyczajne" meble i dodatki przez co w pomieszczeniach na parterze panuje nieprzyjemna moim zdaniem atmosfera .
Salon wygląda dosyć ponuro - kiczowate kanapy, wiszące nad nimi kolorowe obrazki w ogóle nie pasujące do reszty wystroju, oraz dywan pasujący moim zdaniem bardziej do pokoju dla dziecka. Wrażenie surowości i zimnej atmosfery pogłębiają płytki podłogowe oraz ściany z białego tynku.
W kuchni podobna sytuacja - pomieszczenie jest ciemne i smutne. Łazienka wygląda troche lepiej, ale ten czerwony chodniczek jest moim zdaniem niepotrzebny.
Sypialnia przyjemnie kontrastuje to, co znajduje sie piętro niżej. Ma ładną kolorystykę i podobałaby mi się jeszcze bardziej gdyby nie meble, które w moim rankingu "najbardziej oklepanych zestawów na forum" zajmują pierwsze miejsce.

Podsumowując: gdybyś dodała ogród, złagodziła trochę te surowe wnętrza dodatkami w harmonizujących, żywych kolorach i dodała więcej lamp - efekt końcowy byłby znacznie lepszy. Pomysł miałaś dobry, tylko te kontrasty jak dla mnie są zbyt wyraźne.

Amen.
haughton jest offline  
stare 27.05.2008, 13:16   #8
wampiś

Mimo, że lubię czarny i biały od tego wnętrza ewidentnie powiało chłodem. Gdybym w nim mieszkała to popadłabym w depresję.. chyba, że przesiadywałabym na okrągło w sypialni
Hm, nie będę się powtarzać - większość już napisano.
W każdym razie życzę zapału do budowania kolejnych domów.
stare 27.05.2008, 14:44   #9
Greenlyme
Guest

Bryła rzeczywiście klockowata, ale to mi nie przeszkadza ^^. Bardziej mi przeszkadzają kolory w środku, są po prostu zimne i nudne. Poza tym wszystko jest czarno-białe, a tu nagle taka sypialnia? ;p;p Pomimo wszystko podoba mi się umeblowanie, gdyby całość była w innych kolorach, to jak dla mnie byłoby super. 6,5/10

stare 27.05.2008, 15:34   #10
Szczur
Guest

Jak nie skomentuję to mi nie dasz żyć... hmm... xD'
Jest ładnie. ^^'''
Strasznie w środku mroczno, ciekawie to wygląda przedstawione obok sypialni i pokrycia ścian z zewnątrz.
Nie pasują mi troszkę te porozrzucane ciuchy do takiej ładnej sypialni gdzie wszystko wydaje się mieć swoje miejsce. ^^'

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania