Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.06.2008, 14:00   #1
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: black and brown

Bryła - muszę przyznać, że bardzo udał Ci się kształt budynku. Dom z zewnątrz jest nowoczesny, ciekawy i ładnie się prezentuje. Podobają mi się wszystkie te elementy wykończeniowe elewacji - ścianki, balustrady i szkło.

Wnętrza - umeblowane są dosyć modernistycznie, ale jednocześnie sprawiają wrażenie zimnych, smutnych i sterylnych - użyłaś dużo ciemnych kolorów bez ożywiających je dodatków w kontrastowych barwach. Najbardziej podoba mi się łazienka.

Generalnie o wnętrzach niewiele mogę powiedzieć, ponieważ zrobiłaś bardzo dziwne zdjęcia, na których niewiele widać. Wypróbuj różne ustawienia kamery, bo np. zdjęcie kominka w salonie w połowie przysłonięte jest przez roślinkę, na innej fotce widać telewizor w połowie zasłonięty przez ścianę, itp. Przy fotografowaniu ustaw najpierw odpowiednio kamerę, nie "obcinaj" obiektów, staraj się pokazywać rzeczy w całości i nie rób kilku bardzo podobnych do siebie fotek (jak np. w kuchni, gdzie na trzech zdjęciach na pierwszym planie widać głównie kontuar z miską jabłek) chyba, że chcesz potem wybrać jedną najlepszą. Ustaw też odpowiednio detale graficzne, zdjęcia wyglądają wtedy o wiele ładniej.

Ostatnio edytowane przez haughton : 05.06.2008 - 14:04
haughton jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.06.2008, 15:01   #2
sylwia5
Guest

ThumbsUp

Hej:*
Dziękuję za odpowiedź.
Super mieszkanie meble itp. oceniam 10/10
Powiedz mi jak ty robisz te wszystkie rzeczy. Pozdrawiam

stare 06.07.2008, 18:54   #3
Blackburn
Guest

Strasznie malo widac na tych zdjeciach . Staraj sie jakos wymanewrowac kamera aby uchwycic chociaz wiekszosc danego pomieszczenia.
Jak dla mnie troche za ciemno i zimno. Rozumiem ze to jest modern, ale bez przesady.
Nie podoba mi sie , ze cale rodzenstwo sypia w jednej sypialni. Moim zdaniem kazdy powinien miec swoja sypialnie (nie koniecznie duza ) z wlasna garderoba.
Kuchnia jest pusta (za duzo szafek za malo sprzetu AGIEDE i dekoracji)
Lazienka jest ok.
Salon troche za ciasny , nie potrzebnie wstawialas ten kominek za fotelami. Troche dziko to wyglada.
Ogolna ocenka 6/10

stare 04.06.2008, 18:11   #4
Fiorella

Bardzo ładny domek, fajna nazwa.10/10
Fiorella jest offline  
stare 04.06.2008, 19:21   #5
Nacia xP :)
Guest

Nie chce mi sie nic pisać 8/10

stare 04.06.2008, 19:51   #6
Sheep-y

Było słodko, było miło, a teraz czas na mój komentarz.

Nie lubię się powtarzać ale:
smutno!smutno!smutno!
Meble wyglądają tak strasznie smutno!

No... i w domku nie da się swobodnie grać ...
Dlaczego?
Otóż:
#Dostęp do foteli został zablokowany przez stolik.
#Nie można korzystać z kibla ustawionego pod kątem.

Zastanawia mnie też kwestia łóżek. Ale nie jestem na razie w stanie jej rozpatrzyć.

Obecność lodówki także przez chwilę stanęła pod znakiem zapytania, ale po dłuższym przyglądaniu się zdjęciom stwierdziłam, że zielone 'coś' może nią być.
W poszukiwaniu lodówki stwierdziłam jeszcze jeden fakt: na szafkach kuchennych jest strasznie pusto! I w tym momencie znowu ciarki przeszły mi po plecach (z zimna ;p) Nie sądziłam, że kuchnia w tak wesołych kolorach, może być tak zimna!

No ale ile można zajmować się kuchnią!

Szukam i szukam i szafy na ubrania nie zauważam. Chyba, że ją gdzieś pominęłam. (jeżeli tak jest to najmocniej przepraszam! Te mevle są jakieś dziwne)

Oł! Chyba szafę z ubraniami jednak znalazłam! To to coś dużego przy jednej ze ścian na piętrze, prawda!?

Eh... Pomyślałam, że w pokoju z zastawionymi fotelami jest pożar. Ale nie! To jest kominek! ...

Pustka na 'górze' mnie przeraża. Tak jak mrok panujący na tym piętrze. Nie chciałabym spać w takiej sypialni. Toż to jak krypta wygląda!

Zero maxisa! A to nie jest dobre! W końcu simsy to simsy! Brakuje mi tu właśnie akcentu typowo 'simowego' ...

5/10

Pozdrawiam ...
Sheep-y jest offline  
stare 05.06.2008, 17:03   #7
brzos

Reputacja: 11

Nicole, oprócz pustości, braku typowo kolorowych akcentów i kilku jeszcze rzeczy.
Jeden drobiazg: ustawienie kominka w pokoju z dwoma zielonymi fotelami na ukos jest bez sensu. Z perspektywy, jaka widnieje na pierwszym zdjęciu z tego pomieszczenia wygląda to po prostu na pożar. Reszta to drobiazgi.
Lubię, gdy coś się wyróżnia. Tutaj modern, zero Maxisu, przesadziłaś z dodatkami z neta.
Przy tym wszystkim nie da się obejść bez pytań. Np.:
-Jak sim ma rozpalić kominek w pokoju z zielonymi fotelami, skoro jest on całkowicie zastawiony?
-Jak ma skorzystać z samego fotela, skoro przez stolik nawet nie stanie przed nim?
-Dobrze widzę, że naprzeciwko jest lotnisko? Niezbyt to wygląda. Nie widziałam jeszcze czegoś takiego ^^
-Jak się ma załatwić, skoro kibelek ustawiony jest w rogu, w miejscu rogu w prostopadłej?
-Głównie podoba mi się ten obok kibelka, no... Półeczka ze srajtasiemką

A dając do ściągnięcia musisz wyszukać w bodajże LotCatalog-u twój dom (dokładne umiejscowienie tego katalogu; Moje Dokumenty > EA Games > The Sims 2 > Lot Catalog), pakujesz go na www.sendspace.pl (naprawdę prosta rzecz) i potem dajesz link, który ukaże ci się po załadowaniu pliku tutaj.

Ostatnio edytowane przez brzos : 05.06.2008 - 17:08
brzos jest offline  
stare 06.06.2008, 10:30   #8
avenly

Wszyscy się tak zachwycają tym domkiem , a ja mam na ten temat zupełnie inne zdanie.
Domek jest faktycznie niczeo sobie, bardzo ładny, nowoczesny, fajnie urzadzony i z pomysłem. Ale jestem ciekawa kto z was chciałby mieszkać w takim domu, ponieważ nie ma w nim ani kszty przytulności. Taki dom nadaje się owszem do katalogu, magazynu architektonicznego, ale jak dla mnie nie jest w ogóle przystosowany do mieszkania, tak jak zresztą większość nowoczesnych domków na forum, albo domy które buduje ulmille. Miałam przyjemnośc przez pół roku mieszkać w takim domu i naprawde źle się tam czułam. Te domy nie mają wogóle wrażenia takiego ciepła. Tak że dom jest ładny , ale on nie nadaje się do mieszkania w ogóle.
avenly jest offline  
stare 06.06.2008, 15:55   #9
Souris
Guest

to ja was zdziwię wszystkich, chciałabym w takim mieszkać.A i bardzo dziękuję za ocenki, komentujcie dalej!

stare 15.06.2008, 21:10   #10
Engang
Guest

wow śliczny 15/10

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania