|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
Bryła - muszę przyznać, że bardzo udał Ci się kształt budynku. Dom z zewnątrz jest nowoczesny, ciekawy i ładnie się prezentuje. Podobają mi się wszystkie te elementy wykończeniowe elewacji - ścianki, balustrady i szkło.
Wnętrza - umeblowane są dosyć modernistycznie, ale jednocześnie sprawiają wrażenie zimnych, smutnych i sterylnych - użyłaś dużo ciemnych kolorów bez ożywiających je dodatków w kontrastowych barwach. Najbardziej podoba mi się łazienka. Generalnie o wnętrzach niewiele mogę powiedzieć, ponieważ zrobiłaś bardzo dziwne zdjęcia, na których niewiele widać. Wypróbuj różne ustawienia kamery, bo np. zdjęcie kominka w salonie w połowie przysłonięte jest przez roślinkę, na innej fotce widać telewizor w połowie zasłonięty przez ścianę, itp. Przy fotografowaniu ustaw najpierw odpowiednio kamerę, nie "obcinaj" obiektów, staraj się pokazywać rzeczy w całości i nie rób kilku bardzo podobnych do siebie fotek (jak np. w kuchni, gdzie na trzech zdjęciach na pierwszym planie widać głównie kontuar z miską jabłek) chyba, że chcesz potem wybrać jedną najlepszą. Ustaw też odpowiednio detale graficzne, zdjęcia wyglądają wtedy o wiele ładniej. Ostatnio edytowane przez haughton : 05.06.2008 - 14:04 |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
Hej:*
Dziękuję za odpowiedź. Super mieszkanie meble itp. oceniam 10/10 Powiedz mi jak ty robisz te wszystkie rzeczy. Pozdrawiam |
|
|
#3 |
|
Guest
|
Strasznie malo widac na tych zdjeciach . Staraj sie jakos wymanewrowac kamera aby uchwycic chociaz wiekszosc danego pomieszczenia.
Jak dla mnie troche za ciemno i zimno. Rozumiem ze to jest modern, ale bez przesady. Nie podoba mi sie , ze cale rodzenstwo sypia w jednej sypialni. Moim zdaniem kazdy powinien miec swoja sypialnie (nie koniecznie duza ) z wlasna garderoba. Kuchnia jest pusta (za duzo szafek za malo sprzetu AGIEDE i dekoracji) Lazienka jest ok. Salon troche za ciasny , nie potrzebnie wstawialas ten kominek za fotelami. Troche dziko to wyglada. Ogolna ocenka 6/10 |
|
|
#4 |
|
|
Bardzo ładny domek, fajna nazwa.10/10
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
Nie chce mi sie nic pisać 8/10
|
|
|
#6 |
|
|
Było słodko, było miło, a teraz czas na mój komentarz.
Nie lubię się powtarzać ale: smutno!smutno!smutno! Meble wyglądają tak strasznie smutno! No... i w domku nie da się swobodnie grać ... Dlaczego? Otóż: #Dostęp do foteli został zablokowany przez stolik. #Nie można korzystać z kibla ustawionego pod kątem. Zastanawia mnie też kwestia łóżek. Ale nie jestem na razie w stanie jej rozpatrzyć. Obecność lodówki także przez chwilę stanęła pod znakiem zapytania, ale po dłuższym przyglądaniu się zdjęciom stwierdziłam, że zielone 'coś' może nią być. W poszukiwaniu lodówki stwierdziłam jeszcze jeden fakt: na szafkach kuchennych jest strasznie pusto! I w tym momencie znowu ciarki przeszły mi po plecach (z zimna ;p) Nie sądziłam, że kuchnia w tak wesołych kolorach, może być tak zimna! No ale ile można zajmować się kuchnią! Szukam i szukam i szafy na ubrania nie zauważam. Chyba, że ją gdzieś pominęłam. (jeżeli tak jest to najmocniej przepraszam! Te mevle są jakieś dziwne) Oł! Chyba szafę z ubraniami jednak znalazłam! To to coś dużego przy jednej ze ścian na piętrze, prawda!? Eh... Pomyślałam, że w pokoju z zastawionymi fotelami jest pożar. Ale nie! To jest kominek! ... Pustka na 'górze' mnie przeraża. Tak jak mrok panujący na tym piętrze. Nie chciałabym spać w takiej sypialni. Toż to jak krypta wygląda! Zero maxisa! A to nie jest dobre! W końcu simsy to simsy! Brakuje mi tu właśnie akcentu typowo 'simowego' ... 5/10 Pozdrawiam ... |
|
|
|
|
#7 |
|
Reputacja: 11
|
Nicole, oprócz pustości, braku typowo kolorowych akcentów i kilku jeszcze rzeczy.
Jeden drobiazg: ustawienie kominka w pokoju z dwoma zielonymi fotelami na ukos jest bez sensu. Z perspektywy, jaka widnieje na pierwszym zdjęciu z tego pomieszczenia wygląda to po prostu na pożar. Reszta to drobiazgi. Lubię, gdy coś się wyróżnia. Tutaj modern, zero Maxisu, przesadziłaś z dodatkami z neta. Przy tym wszystkim nie da się obejść bez pytań. Np.: -Jak sim ma rozpalić kominek w pokoju z zielonymi fotelami, skoro jest on całkowicie zastawiony? -Jak ma skorzystać z samego fotela, skoro przez stolik nawet nie stanie przed nim? -Dobrze widzę, że naprzeciwko jest lotnisko? Niezbyt to wygląda. Nie widziałam jeszcze czegoś takiego ^^ -Jak się ma załatwić, skoro kibelek ustawiony jest w rogu, w miejscu rogu w prostopadłej? -Głównie podoba mi się ten obok kibelka, no... Półeczka ze srajtasiemką ![]() A dając do ściągnięcia musisz wyszukać w bodajże LotCatalog-u twój dom (dokładne umiejscowienie tego katalogu; Moje Dokumenty > EA Games > The Sims 2 > Lot Catalog), pakujesz go na www.sendspace.pl (naprawdę prosta rzecz) i potem dajesz link, który ukaże ci się po załadowaniu pliku tutaj. Ostatnio edytowane przez brzos : 05.06.2008 - 17:08 |
|
|
|
|
#8 |
|
|
Wszyscy się tak zachwycają tym domkiem , a ja mam na ten temat zupełnie inne zdanie.
Domek jest faktycznie niczeo sobie, bardzo ładny, nowoczesny, fajnie urzadzony i z pomysłem. Ale jestem ciekawa kto z was chciałby mieszkać w takim domu, ponieważ nie ma w nim ani kszty przytulności. Taki dom nadaje się owszem do katalogu, magazynu architektonicznego, ale jak dla mnie nie jest w ogóle przystosowany do mieszkania, tak jak zresztą większość nowoczesnych domków na forum, albo domy które buduje ulmille. Miałam przyjemnośc przez pół roku mieszkać w takim domu i naprawde źle się tam czułam. Te domy nie mają wogóle wrażenia takiego ciepła. Tak że dom jest ładny , ale on nie nadaje się do mieszkania w ogóle.
|
|
#9 |
|
Guest
|
to ja was zdziwię wszystkich, chciałabym w takim mieszkać.A i bardzo dziękuję za ocenki, komentujcie dalej!
|
|
|
#10 |
|
Guest
|
wow śliczny
15/10
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |