Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.03.2008, 13:57   #621
tysiulek13
Guest

Domyślnie Odp: Dziwne zdarzenia :D

Może to normalne, ale jak przyjedzie do mnie policja (złodziej atakował), to zawsze wysiada z wozu jeden i ten sam gliniarz.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.04.2008, 20:43   #622
stedfasterka
Guest

a ja mialam kiedys MEGA pozar... Rodzinka skladala sie z 5 osob doroslych(dziadek, babcia, matka, ojciec, tesciowa) i dziecka tzn niemowlaka, kasy mieli cos ok 100000 i byl jeszcze pies... Wszystko zaczelo sie ze dziadek za dlugo siedzial w wannie i zaczal sie palic, zaraz przybiegla do niego tesciowka i oczywiscie w panike i tez sie zapalila reszta byla w pracy a dzieciak w kojcu. Gralam ta rodzinka strasznie dlugo wiec niechcialam nikogo stracicl. i jak na zlosc wrocila z pracy babcia ale dziadek juz w tym czasie splonal a tesciowa wlasnie zabierala smierc, udalo ja sie ublagacwiec byly dwie simki i probowaly ugasic pozar bo robil sie coraz wiekszy nie dalam rady zadzwonic po straz bo one ciagle panikowaly pojawialo sie w lewym gornym rogu "pozar!" i babka znow wleciala w ogien i jak zaczynala chodzic to powstawaly za nia takie ogniska, dodatkowo przechodzili sasiedzi i tez zaczynali sie palic. W koncu wszyscy sploneli ale mysle nie wszystko stracone poczekam az dwa simy wroca z pracy i zadzwonia po straz ale nie oni tez zaczeli sie palic mysle spoko mam jeszcze dzieciaka i psa... jak tylko pomyslalam to pies splona i tak wszystko sie palilo i palilo i mysle sobie luzik mam jeszcze dzieciaka az wyskakuje mi okienko ze dzieciak idzie do adopcji a pieniadze rodziny zostana przekazane na jakis fundusz (czy cos) i ze kolejny sen dziecka o dobrym starcie w przyszlosc zostanie rozwiany... Przyjechala babka z opieki i wiecie co?! tez sie zjarala oczywiscie wyszlam bez zapisywania a potem ten blad juz sie nie powtorzyl ale czegos takiego w simsach nie widzialam -smialam sie przez godzine bo wygladalo to DZIWNIE :wacko:

a wogole ostatnio stworzylam sobie studentow, wyksztalcilam byli juz na 4 roku (zaczynali) i dzis odpalam ta gre i moj sim siedzi przy pianinie tak jak go wczoraj zostawilam ALE jest przezroczysty.. mysle kurcze co jemu:] i chcialam zeby wstal a on wstal i zniknal zupelnie pojawil sie komunikat ze zmarl na innej parceli i tam pojawi sie jako duch ALE on nigdzie nie zmarl przynajmniej nie za moja sprawa i jestem WSCIEKLA po prostu czemu takie rzeczy zdarzaja sie mi?!

a kiedys skasowalam dziecko kodem moveObjects on i pozniej za kazdym razem pojawialo mi sie i oczywiscie mialo kiepski nastroj bo wszystkie wskazniki spadaly i kazdy sim przybiegal je oplakiwac nie pomagalo wsadzanie do basenu czy wywolywanie pozaru tak zeby je jakos usmiercic musialam sie przeprowadzic bo za kazdym razem jak kasowalam je kodem to i tak wracalo i nie mozna bylo nic z nim zrobic
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.05.2008, 13:43   #623
Rocket

Reputacja: 11

urodziły mi się bliźniaczki. ich mama jest cyklopem, tata ma normalną twarz. jedna dziewczynka też jest cyklopem, a druga ma normalną twarz. nie są kompletnie o siebie podobne.
stare 28.05.2008, 13:34   #624
BrAtZ_98
Guest

Sad Odp: Dziwne zdarzenia :D

Cytat:
Napisał Anako Zobacz post
Heh, naprawdę niezłe są niektóre historie. Ale posłuchajcie mojej:
Zrobiłam sobie dwóch nastolatków, Adriana i Mariusza, którzy mieszkali sobie razem (rodziców skasowałam opcją moveobjects. Uczyli się dobrze, więc postanowiłam zadzwonić po dyrektora, aby przyjęto ich do szkoły prywatnej (Adrian poza tym miał to w swoich pragnieniach). Kiedy wybiła godzina 17, pod dom podjechał czarny samochód i.....równie szybko spod niego odjechał! Zdziwiona, jeszcze raz zadzwoniłam po dyrektora - i tym razem przyszedł nie dość, że od razu, to jeszcze pieszo!
Ale to nie koniec historii
Podczas oprowadzania go po domu, bardzo przypadł mu do gustu Adrian...tak, że od razu (po jednej krótkiej rozmowie) zostali przyjaciółmi. Nie minęła chwila, a już wyskoczyła mi informacja, że chłopcy przyjęci zostali do szkoły! (zwykle trzeba dyrektorowi dać jakiś obiad i dłużej z nim pogadać...) Od tego momentu dyrektor ciągle do mnie (czyli do Adriana) wydzwaniał, chciał się spotykać...więc się zgodziłam. Wolna wola była włączona. Dyrektor przyszedł i zaczął... flirtować z Adrianem! czy mi się zdaje, czy to jest jakieś dziwne? XD Zgadnijcie, jaki teraz jest między nimi związek (chociaż ja w ogóle w to nie ingerowałam!)

A u mnie to raz pisało że dyrektor przyjechał, a wcale go nie było...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2008, 14:43   #625
brzos

Reputacja: 11

U mnie najdziwniejsze było to, jak zrobiłam matkę i córkę; Elizę, nastolatkę i Beatę, dorosłą. Kiedy już dorosła Eliza, Beatę moveobjects'em usunęłam. Przybłąkała się raz jeszcze po ponownym włączeniu rodziny, a potem doszła do niej jeszcze jakaś blondynka, Celina czy jakoś tam. Usunęłam jeszcze raz Beatę i Celinę, i za jednym razem wyswatałam Dona Lotario z Elizką. Wyprowadziłam ich do innego domu, mają trzech synów itpd...A jak klikam na parcelę, w której jest dom rodzinny Elizy (tam, gdzie usuwałam jej matkę i Celinę), i wyświetla mi się gdzie powinna być rodzina, to Beata, dorosła Eliza i Celina, razem ściśnięte o.O Weszłam do parceli, widzę tylko pierwszą i ostatnią, bez Elizy (wiadomo, mieszka u Dona), ale czemu pisało tak przy wchodzeniu w parcelę, tego nie wiem. Do tego jakoś tajemniczo zaginął jeden syn Elizy, a potem drugi przywozi razem z trzecim tego pierwszego ze szkoły, a nie mam go w panelu. Biorę go "Make Selectable" boolpropem, a ten wieczorem mówi "już późno, czas na mnie" i spierdu! leci gdzieś. Ale wciąż mam go w panelu, jego polecenie to bezobrazkowe "Leave"...
Nie gram już Lotariami, ani Gotykami (rodzinne nazwisko Elizy ).
W ogóle tyle dziwnych figlów spsociło mi Miłowo, że...
brzos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.06.2008, 09:13   #626
Palu-alu

Reputacja: 10

U mnie Don Lotario gdy pojechał na parcelę publiczną zaczął się myc w kuchni (to była restauracja) ale anulowałam to akcję za parę minut patrzę a on znowu myje się gabką w kiblu
~~~~Nie da się zapomnieć Króla Popu~~~~
Palu-alu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.06.2008, 18:24   #627
Alisha

Reputacja: 10

Kiedy jeszcze nie mialam zadnych dodatków uzylam kodu twinzr2cute. Blizniaki sié urodzily i byly identyczne. No to w czym problem? Matka byla murzynká a ojciec kosmitá a dzieci latynosami!!!
Alisha jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2008, 15:45   #628
KissForYou
Guest

Kiedyś u mojej przyjaciółki grałyśmy w Simsy. Zapłodniłyśmy babkę i jak ciężarna weszła do wanny to już potem wyjść nie mogła Musiałyśmy wyjść z gry nie zapisując jej bo by zmarła...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2008, 18:04   #629
Królik
Guest

Mi się ostatnio zdarzyło że facet w akademiku grał sobie na skrzypcach, a gdy kazałam mu przestać, poszedł do jakiejś facetki która właśnie grała na pianinie i wziął jej napiwek xD (yeah 25$ dla mnie xD ) Najdziwniejsze to to że nie grał na napiwki tylko po prostu ćwiczył. Wtedy aż tak bardzo nie zdziwiłabym się że bierze cudze napiwki xD
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2008, 19:59   #630
Gosia
Guest

U mnie kazdy duch na jednej parceli ma w "chmurce" łóżko :o
Poza tym simowie często maja w "chmurkach" jakies gwiazdki, a dziecko miało jeszcze opcje "ochlap" z kałuza wody i tez chmurke z jakimis gwiazdkami niebieskimi :o
Czy to mozliwe ze to błąd po tym jak usunelam kodem kałuże wody ktore porozlewal duch? :o
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania