![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
To moje pierwsze fs. Wrazie czego z góry przepraszam za kryształki albo dymki. No w pierwszym odcinku jak zwykle nudno. No to zaczynam
Odcinek 1 „Osiemnastka” - No to do świeczek - powiedziała mama ![]() - Pomyśl życzenie! – krzyknęła Janka i wszyscy zaczęli śpiewać „100 lat”. Gdy chłopak zdmuchnął świeczki, Technik Zapylacz 9 zapytał - O czym pomyślałeś, synu? - Nie mogę mówić, ale powiem smacznego jak zasiądziemy do stołu! – krzyknął mężczyzna. ![]() Gdy zasiedli do stołu każdy wziął sobie kawałek ciasta. Rozmawiali o pracy, o pieniądzach, wakacjach. Gdy Janka poszła do toalety, Jasiu twardym głosem powiedział: -Mamo, tato, już wcześniej o tym myślałem. I jestem pewny że to właściwy jak dla mnie wybór. Nie ma sensu żebyście mnie utrzymywali, a wiecie że trudno teraz znaleźć prace. Postanowiłem, więc przeprowadzić się – skończył. ![]() Nie było już wyboru, on postanowił. Pobiegł po schodach na górę. Komputer był odpalony. Rodzice pobiegli za nim. - Na Zielnej nie, bo za drogo. O nie, dom za 35 tysięcy i to jeszcze na Dziwnej? – komentował Technik - o, a ten na Zielonej za 13 tysięcy? - Tak, to dobry pomysł – uciął zdanie Technika. – Mamo zadzwoń mi po taxi. Po jakimś czasie… - O Boże – panikowała Janka – a ty spakowany jesteś? - Tak, wczoraj nocy się spakowałem. - Taksówka czeka – krzyknęła Janina wręczając synowi zdjęcie – weź je. Ja musze iść umyć twarz, łzy mi lecą. ![]() Gdy Jasiek wchodził do taksówki, siostra zrobiła mu dwa zdjęcia. Po kilku godzinach, około 17.30 Jasiek siedział na kanapie. Oglądał „Sims-Świat”. Gośćmi Eli byli Mortimer Ćwir i jego córka Kasandra Lotario. Od lat pokłóceni, dlatego że Kasandra wyszła za Dona, którego Mortimer nie nawidzi… |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|