Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 06.08.2008, 12:03   #1
Czikita_kiti
Guest

Grin Dom dla młodej pary 'Odpocznij sobie' [BRAK ZDJĘĆ]

Witam witam xP Po długiej przerwie prezentuję dom dla młodego małżeństwa, w odcieniach brązu, zieleni i beżu (?) gdzieniegdzie jednak pojawiają się ostrzejsze akcenty. Zbudowany został w Miłowie, w miarę blisko morza (chciała bym bliżej, jednak nie posiadam Podróży). Funkcjonalny, ze szczyptą nowoczesności i dużym ogrodem. Zapraszam do obejrzenia zdjęć.

Dziękuję za uwagę i proszę o szczere oceny ; D

Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 13:47

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 06.08.2008, 12:51   #2
Gr_Louie
Guest

Domyślnie Odp: Dom dla młodej pary 'Odpocznij sobie'

Mi się nie podoba. Pzdr.

stare 06.08.2008, 13:23   #3
Lib
Guest

mi również się nie podoba.
bryła taka.. pospolita. ogród za bardzo zarośnięty. jak jakaś dżungla ; p

stare 06.08.2008, 13:31   #4
Ruika
Guest

Bryle mowie NIE. Na szczęście wnętrze domu pozwala przymknąć oko na brzydki wygląd budynku. Wnętrze jest dość realistyczne. Fajne połączenie mebli. Choć trochę w domu jest ponuro. Łazienka to jakieś nieporozumienie. Zupełnie nie pasuje do reszty. Sypialnia jest nudna, zero pomysłowości.
Ogólnie dom jest dość przeciętny.

stare 06.08.2008, 14:30   #5
Nordin
Guest

Ogród jest nawet fajny. Użyłabym tylko innego pokrycia terenu, w sensie jakiejś ciekawszej trawy. Wnętrze domu bardzo mi się podoba, lubię brązy. Zmieniłabym jednak kolor ścian w łazience i sypialni (albo po prostu rozświetliłabym lampami). 7/10

stare 06.08.2008, 14:35   #6
Edytka
Guest

nie podoba mi sie bryla i sypialnia no i kolor lazienki, a reszta ok 5/10

stare 06.08.2008, 15:59   #7
Koornela
Guest

a mnie się tam bryła b. podoba. Nie wiem co wy do niej macie.
Reszta też jest ładna. 10/10

stare 06.08.2008, 16:16   #8
Holly
Guest

Trzeba było chociaż dach ciekawszy zrobić. Wszyscy chcą robić takie domki cool i modern z płaskim dachem, a coś nie wychodzi.

stare 06.08.2008, 16:56   #9
Czikita_kiti
Guest

Irys, bez przesady.

Rzeczywiście, niezbyt udana bryła i kolory, jak sobie tak dłużej popatrzę na dom z zewnątrz to przypomina mi on korek XD
Sypialnia, haha, jakoś tak wyszło, zupełna odwrotność mojego pokoju, może dlatego. Nie chciałam by była zbyt krzykliwa i zagracona (ja mam czerwono-wiśniowe ściany i sufit, i muszę przyznać, często panuje tu nieład i nieporządek)
Dziękuję za oceny, proszę o więcej ... xd
Postaram się poprawić ^.~

stare 06.08.2008, 17:24   #10
Linea
Guest

Jeśli chodzi o dach to pokombinowałabym z półściankami, może 'oknem' (w sensie, przezroczystą podłoga ;-) ) wtedy wyglądałoby to o wiele ciekawiej, może uniknęłabyś komentarzy w stylu Irys. :-)]

Co mi się podoba:
- Połączenie nowoczesnego wnętrza z maxisowymi drzwiami wewnętrznymi.
- Przedpokój - jest bardzo stylowy.
- Ogród - malutki, ale przytulny, wprostproporcjonalny do wielkości domu. Brakuje mi tylko jakiegoś płotu, ogrodzenia, by stworzyć trochę prywatności. (Mam na tym punkcie ostatnio jakąś manię chyba... ;p)
- Ogólnie wystrój jest dość spójny, style się nie kłócą, widać, że meblowane z głową.

Co mi się nie podoba:
- Jednolita elewacja - Może jakieś wstawki drewna, kamienia? Coś co dodałoby bryle wyrazu.
- Frontowe drzwi, takie same jak te w środku. Ogólnie zrobiłabym coś, żeby wejście było bardziej 'reprezentatywne' (Kiedyś już to komuś pisałam, to kolejna moja mania... xP) a zarazem przytulne i takie... 'domowe'.
- Sypialnia sprawia wrażenie pustej. Nie ma tam szafy? Lustra? choćby regału z książkami? Z drugiej strony wygląda to dość surowo i jeśli takie było Twoje zamierzenie to faktycznie, wyszło ci. ;-)

Pozdrawiam.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania