Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.09.2008, 21:38   #1
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Dom przy Aleji Środkowej 30

Ojojoj...
Jak nie możesz mieć dodatków z neta i masz ustawioną słaba jakość zdjęć, to naprawdę odradzam Ci wstawianie domków na Forum.
Do publicznego pokazu najlepiej dać coś wypchanego dodatkami z neta. Takie domki maxisowe są dobre dla wygodnego grania, ale nie do pokazu.
Nie, żebym Cię zniechęcała czy coś, tylko po prostu doradzam.

A teraz moja opinia na temat domku:
1. Dach bardzo dziwny :/
2.Pokrycie na zewnątrz mogłoby być jaśniejsze, np. jasna cegła (nie, że całkiem biała)
3. Ogródek nieuporządkowany- wiem, że w takim lepiej się gra, ale na pokaz to się nie nadaje
4. Mieszasz style. Pół kuchni masz w klasycznym stylu, a stół i krzesła w stylu renesansu (czy czegoś koło tej epoki)
5. Tapety i podłoga W OGÓLE nie pasują do mebli. I brzydko to wygląda.
6. Od kiedy daje się stiuki do wnętrz? OK, jest to spotykane w sypialniach typu modern (sama u siebie stosuję), ale tylko NA KAWAŁKU ściany. Znacznie lepiej wyglądałaby tam farba, najlepiej z listwą u góry i dołu np. w niebieskim kolorku
7. A jeśli tak, to proponuję zmienić pościel- czerwień z niebieskim mogłyby się gryźć.
8. Te dwa obrazy za łóżkiem w ogóle nie pasują. Daje się albo 1 na dwie kratki, albo nie daje się wcale
9. Pokój dzieci- to samo co u dorosłych. I za ciemno jest.
10. Salon- pusto, ta czerwień (czy bordowy) niezbyt ładnie wygląda. I znowu za ciemno.

A zdjęcia robi się za pomocą klawisza [Tab z wysokimi ścianami (nr 3 wg Twojego opisu).
Ruchy kamery w tym trybie masz opisane w tej pojedynczej karteczce dołączonej do podręcznika The Sims 2 ("Skróty klawiaturowe", czy jakoś podobnie).

Podsumowując: dom bez gustu. Wszystko tu jest brzydkie i niedopasowane. Zdjęcia do bani. Nic mi się w nim nie podoba.
1/10- jesteś pierwszą osobą, której muszę wstawić tak niską ocenę.
Masz dużo do poprawienia. Życzę powodzenia
Liv jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania