Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.08.2008, 18:06   #211
Pralinka
Guest

Domyślnie Odp: Jak i gdzie wgrać dodatki? - krótki poradnik

Aha.. nie wiedziałam
Ale mimo to połowa, a raczej 3/4 ubrań i fryzur mi się nie wczytuje
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.08.2008, 18:51   #212
blakistoni
Guest

Może nie masz mesha,,?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2008, 21:37   #213
xxxAnnemariexxx
Guest

a ja mam pytanko czy jeśli ściągnę mesh to musze go w oddzielnym folderze zapisc czy starczy w tym downloads?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2008, 21:49   #214
Boggy1988
Guest

Niestety zmiana literówki nie pomogła. Dodatki które sciagnelam poprostu nie pojawiaja sie w grze ani główne zapytanie o te przedmioty. prosze o pomoc kogos kto ma windowsa viste i wie jak to zrobic / do jakiego folderu trzeba wstawic te pliki z dodatkami. bede wdzieczna za pomoc
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2008, 23:22   #215
Rocket

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał xxxAnnemariexxx Zobacz post
a ja mam pytanko czy jeśli ściągnę mesh to musze go w oddzielnym folderze zapisc czy starczy w tym downloads?
musi być w downloads. ofc mozesz tworzyc w nim podfoldery, ale wszystko co z netu powinno trafic do downloads.*

edit: boggy troche wyżej, lub na poprzedniej stronie masz wypowiedź irvette http://forum.thesims.pl/showpost.php...&postcount=202

probowałaś tak?

* po za dodatkami .sim2pack

Ostatnio edytowane przez Rocket : 24.08.2008 - 15:48
Rocket jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2008, 11:28   #216
anuss3211
Guest

pierwszy raz wgrywałam dodatki i u mojej kumpeli. ale nie działają. niewiem o co kaman. Downloads mam raczej wpisane dobrze. Normalnie ściągnęłam, rozpakowałam. Plik jest w formacie package więc jak klikam to nic nie ma no więc. Aha ściągnełam z thesimsresource czy coś takiego. ściągałam fryzury, i jeden komplet ciuchów. wiem, że potrzebny jest mesh czy coś takiego. ale to gdzieś osobno czy co? chyba razem sie powinno ściągnąć.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2008, 11:46   #217
stotka
Guest

zalezy. czasami mesh jest zalaczony (a na stronie jest napisane "included mesh"), ale czasami nie - i wtedy zazwyczaj mozna znalezc linka do strony, z której potrzebny mesh mozna sciagnac. wiec, jesli jestes pewna ze wlaczylas zawartosc zmodyfikowana, to poprzegladaj od nowa strony, z ktorych sciagalas rzeczy dla kolezanki - powinno byc jakies info o meshach.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.09.2008, 10:39   #218
Morpheus05
Guest

Cytat:
Napisał tysiacpostaci Zobacz post
DZIEKI chyba go sciagne. a tak poza tym to kiedy wlaczam simy pokazuje sie po tych dodatkach "dzialanie programu zaklocone aplikacja zostanie zamknieta" i najgorsze jest to ze nie wiem po ktorym! to jakas popaprana sprawa:/ w necie tyle ladnych rzeczy A NIC NIE DZIALA ehhh chyba sobie po prostu odpuszcze:/
Miałem ten sam problem. Gra działała bez zarzutu. Miałem gigantyczną ilość dodatków z netu. Pamiętam, że pewnego razu ściągnąłem kilka/kilkanaście naprawdę zarąbistych gadżetów, rozpakowałem i wrzuciłem do właściwego folderu. Odpaliłem grę. Chwilkę podziałała i po pewnym czasie grę trafia szlag a w jej miejsce pojawia się komunikat "działanie programu zostało zakłócone. aplikacja zostanie zamknięta." Co ja się nakombinowałem, to głowa mała. Wywaliłem wszystkie dodatki, odinstalowałem i z powrotem zainstalowałem grę wraz z oficjalnymi dodatkami i ... nic. Poszedłem nawet na całość i przeinstalowałem system (i tak już wymagał tej operacji). Podejrzewałem, że któryś z netowych dodatków wpieprzył się do rejestru i przez to, gra przestaje po jakimś czasie śmigać. Żadne z tych działań niestety nie przyniosło spodziewanego efektu. Krew mnie chciała zalać z powodu bezsilności w walce z kompem. Odpuściłem sobie...
Muszę jeszcze dodać, że korzystałem z takiej małej aplikacji, która bodajże nazywa się Q-express czy jakoś podobnie. Jest ona nota bene do ściągnięcia na stronce "modthesims". Pozwala ona na zainstalowanie prawie każdego dodatku z netu nie wymagając przy tym posiadania konkretnego oficjalnego dodatku (mam na myśli np. na studiach czy nocne życie).
pzdr
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.09.2008, 14:00   #219
blakistoni
Guest

Można to zrobić po prostu skanując clean installerem dodatki z neta

BEZ przetrzepywania tych obiektów i BEZ odinstalowania

nat9 - nie o to chodziło =.=............

Ostatnio edytowane przez blakistoni : 11.09.2008 - 18:57
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.09.2008, 14:20   #220
Morpheus05
Guest

Cytat:
Napisał kotka22 Zobacz post
Można to zrobić po prostu skanując clean installerem dodatki z neta

BEZ przetrzepywania tych obiektów i BEZ odinstalowania
Nie napisałem tego ale tym narzędziem też próbowałem.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania