Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Jaką kopię gry posiadasz?
Mam oryginał, kupiłem/kupiłam 375 61.78%
Mam oryginał, dostałem/dostałam 123 20.26%
Mam pirata, z powodów finansowych 65 10.71%
Mam pirata, z innych powodów 44 7.25%
Głosujących: 607. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.09.2008, 16:39   #71
kociol21
Guest

Domyślnie Odp: Czy naprawdę masz oryginalną grę? Sonda

Cytat:
Napisał Rainbow Zobacz post
Dokładnie-mi to zwisa,czy ktoś ma grę z półki w sklepie,ściągniętą czy z d...skądś tam

Ale komuś się musi nudzić,że takie tematy zakładają...:/

Żeby nie było offa-nie pochwalam piractwa,to jest kradzież,ale jeśli chodzi o minipacki-tu bym się zastanowiła Jak napisał Mika-minipacki to zwyczajne zdzieranie kasy za parę bzdur.
Niby zdzieranie, a jednak nie zdzieranie bo EA ma prawo wydać choćby 30 minipacków po 200zł każdy i takie ich prawo. Komu się nie podoba - nie kupi, proste. Fakt, że trochę taka "nieładna" taka taktyka.

Najlepsze, że sporo osób zaznaczyło w ankiecie, że posiadają piraty, a jakoś nikt się osobiście nie przyznaje. Ja tam się przyznam, nie mam ani jednej części oryginalnej, wszystkie zassane z sieci. Co więcj, nawet gdybym miał te kilkaset złotych to Simsy byłyby na szarym końcu "listy zakupów".

EDIT: Za to mam orginalny zestaw The Sims 1, na które swego czasu wydałem duuużo kasy, a teraz leży i się kurzy.

Ostatnio edytowane przez kociol21 : 07.09.2008 - 16:55
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.09.2008, 18:03   #72
aries9014
Guest

jakoś nie przejmuję się pochodzeniem mojej gry. oryginał czy nie, ważne, że mogę sobie pograć.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.09.2008, 20:16   #73
bubel-96
Guest

Ja póki co mam orginalne, aczkolwiek nie mam tyle siana bu wydawać na dodatki. Wole se coś kupić i z niecierpliwością czekam aż mi BicComet mi ściągnie.

Ale mądra wypowiedź z mojej strony xD

Chociaż ja nie sciągam, to mój brat ;D
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.09.2008, 12:51   #74
Karolusia94
Guest

Mi mama kupiła w sklepie internetowym podstawę i w Auchan CPR Teraz zbieram sama na dodatki.
A mam pytanie. Jak kupiłam grę w sklepie internetowym to jak mogę ją zareklamować gdyby wyszła taka konieczność??
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.09.2008, 19:44   #75
NekoTemari
Guest

Ja mam wszystkie dodatki i podstawkę oryginalne. Tyle że większość dodatków dostawałam.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.09.2008, 19:54   #76
björn borg

Reputacja: 10

orginal
björn borg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.10.2008, 23:41   #77
megwitch
Guest

Cytat:
Napisał Rainbow Zobacz post
Dokładnie-mi to zwisa,czy ktoś ma grę z półki w sklepie,ściągniętą czy z d...skądś tam

Ale komuś się musi nudzić,że takie tematy zakładają...:/
Może nie zauważyłeś/aś, ale tematem była sonda, czysta matematyka, a że ludzie zaczęli się chwalić lub przyznawać do piratów (a i tak parę postów dalej zdarzyło się komuś napisać "i tak nikt się nie przyzna", gratuluję czytania ze zrozumieniem) to ich sprawa, jak się nie podoba - nie musisz czytać.

I nie, nie nudziłam się, jak widać nawet rzadko tu zaglądam Prowadzę swojego rodzaju badania społeczne. Dla mnie nawet reakcje ludzi są fascynujące.

Czy choćby to, że użytkownicy faktycznie powiedzieli, co naprawdę myślą, tego się nie spodziewałam, gratuluję.

A moje zdanie? Jest gdzieś pomiędzy. Fakt, że MAXIS zasługuje na zapłatę, fakt też, że ceny Simów są delikatnie mówiąc wygórowane. Jak dla mnie jeżeli ktoś kupi parę części oryginalnych, to już jest z MAXISem kwita. Osoby, które się chwalą, że mają wszyściutko oryginalne najczęściej są nastolatkami, którym gry kupują rodzice, albo dostają spore kieszonkowe. I bardzo dobrze, niech coś z tego mają, ale ciekawi mnie co by było, gdyby byli na własnym utrzymaniu, albo rodzice nie mieliby tyle pieniędzy.

Na koniec - padło też parę komentarzy, że temat bez sensu. Chyba nie aż tak bardzo, skoro zrobiło się z niego 8 stron, bez naciągania ze strony autorki.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.10.2008, 21:55   #78
Castaway

Reputacja: 18
Smile Odp: Czy naprawdę masz oryginalną grę? Sonda

Oryginał
czy strasznie to długo trwa. Jak ściągam jakiś film czy jakieś inne rzeczy to długo mi się ściąga. Ciekawe ile by się ściągało gdybym ściągała jakiś dodatek^^

Sakebi.~
Castaway jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.10.2008, 13:17   #79
Analisse
Guest

Mam oryginał, dostałam od babci, bo sama raczej bym nie uzbierała tyle kasy i bym musiała ściągnąć.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.12.2008, 15:21   #80
Kascoona
Guest

Ja miałam przez jakiś czas pirata :p Ale mi dodatki nie chciały razem chodzić,tylko każdy oddzielnie... Więc musiałam sobie kupić...
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania