![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Cześć, mam takie pytanie bo jak sim staje się czarownikiem ma dostęp do specjalnych magicznych parcel, klika na telefon po taksówkę, na auto lub na sima by pójść na parcele i jest do wyboru takie coś jak "magiczny świat" i tam są dwie parcele, kwatera główna magi światła i kwatera główna maki ciemności czy jakoś tak... no wiec udałem się na obie, z każdej widać drugą w oddali za wąwozem i wygląda na to że te dwie parcele znajdują się w osobnym mieście, tak samo jak przedmieście, uniwersytet, dzielnica handlowa itp... ale nie da się dostać do tego sub miasta magicznego w żaden sposób a ja bym chciał trochę tam pogmerać xD znaczy się pozmienia otoczenie i obie te parcele zmienić, wie ktoś może jak się dostać do tego miasta tak by można było je modyfikować (wstawiać drzewa i inne ozdoby otoczenia itp) a jeśli się nie da to będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś mi powie jak zmienić istniejące parcele tam bo użyłem kodu z sims na studiach do odblokowania budowy w akademiku i dało się wszystko zmienić, miałem nadzieje że jak wrócę do domu simem i pójdę tam jeszcze raz to zmiany dalej będą, że po wyjściu z parceli to się zapisze, ale po powrocie wszystko było po staremu moje wszystkie zmiany zniknęły
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 12
|
![]()
To jest tak jak z tajnymi klubami - one nie są w żadnym otoczeniu i dlatego nie można go zmienić.
Tak uważam, ale jeżeli się mylę, to niech ktoś mnie poprawi, chociaż myślę, że odpowiedziałam dobrze ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 10
|
![]()
nie da się tam dostać bo jest to "magiczny świat" i można tam się tylko dostać jakimś środkiem transportu, ale żeby tak wejść i zmieniać coś w tamtym otoczeniu to się nie da... można spróbować zmienić typ parceli na mieszkalna i może wtedy, ale nigdy tego nie próbowałem i nawet dobrze nie pamiętam kodu na zmianę typu parceli... ale nie jestem pewny więc to nie jest tak na 100% dobrze
Ostatnio edytowane przez Matti93 : 01.10.2008 - 18:31 |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
No właśnie tego się obawiałem, no trudno, a jak zmienić i zapisać te parcele magiczne? bo wiem jak odblokować by dało się budować, ale jak to zapisać by na stałe było??
|
![]() |
#5 |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
|
![]()
Nie da się! tak samo jak byś pojechał na parcele publiczną np. w Jaskini pokrzyku pozmieniał byś ustawienie mebli to jak wrócisz do domu i pojedziesz jeszcze raz do będzie tak jak wcześniej.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Kurde... : / no właśnie wiem że to tak jest a tak bardzo chciałem własne te siedziby magiczne zrobić a widocznie się nie da... szkoda wielka ;( jak by ktoś jeszcze miał pomysł jak to zrobić to będę wdzięczny za informacje
|
![]() |
#7 |
|
![]()
Zawsze możesz zrobić własną parcelę publiczną i z niej zrobić to, co chcesz.
Albo możesz własne magiczne otoczenie zrobić. Przecież nie musi to być chyba akurat tam, gdzie nic, prócz kwatery głównej magii światła i ciemności, nie ma. |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Mnie zależy by stworzyć własne kwatery główne magi światła i ciemności ale będąc na parcelach nie da się ich zapisać a do otoczenia nie da się wejść w żaden sposób niestety, a szkoda, jak by się dało odrazu bym zrobił własne te kwatery i jakieś inne magiczne miejsca, takie małe miasteczko magiczne super by było
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
kod tak jak na apratmament tylko ,że witchslot czy jakos tak i juz
|
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
hmmm więc robię parcele normalna, mieszkalną buduje tam te kwatere i kodem zmieniam na magiczną tak? ale to wtedy będzie kwatera magi światła czy ciemności? i parcela niestety będzie w mieście w którym ją umieszczę a nie w tym magicznym świecie : / hmmmm testował to ktoś? jak działa tan kod w praktyce?
|
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|