Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.06.2008, 09:16   #11
bouffe
Guest

Domyślnie Odp: Dom Rodziny Różyczka by kotek23

Na sam początek - wygląda jak starter. Ale to nawet dobrze, że jest mały i skromny. W środku nie ma za bardzo przestrzeni, ale też nie jest ciasno - w sam raz. Podoba mi się.

Ocena: 9,5/10

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.06.2008, 10:40   #12
Majuchowata
Guest

Hmm... Moglabys dodac w ogrodzie kilka krzewow. Tak to wszystko ok. 9,5/10

stare 23.06.2008, 11:45   #13
Souris
Guest

bryły jak obiecałam, nie oceniam i chyba nigdy tego nie zrobię póki się w tym nie poprawisz.Dobiło mnie to, że ZNOWU nie ma ogrodu!!!!Kilka czy nawet jeden krzaczek z różą nie wygląda za ładnie sam, naprawdę!Do domu wchodzimy przez hal tak?I co, i od razu jest sztaluga?Boże, w tej części mieszkania powinno znajdować się zupełnie co innego.W korytarzu nie pasuje mi dywan, a jeden kwiatek wygląda dosyć marnie.Kuchnia jest w porządku, gdyby nie obraz nad kuchenką.W łazience wszystko niszczy ten obraz z owocami, bleeee.Sypialnię za to ma śliczniutką :-)

Oceny nie daję

stare 23.06.2008, 23:21   #14
Irbis

Reputacja: 14

Bryła domku nawet mi się podoba: mała i zgrabna, ogólnie przyjemna dla oka. Niestety jej otoczenie jest smutne. Brakuje ogrodu. Te drzewa i kwiaty, które tam są, wyglądają na rozsiane zupełnie przypadkowo. Nie wygląda to dobrze. Nie dość, że pusta jest parcela, to pusto jej też dookoła niej, co widok ogólny zasmuca.

Układ pomieszczeń w domu jest dość niepraktyczny. Nie podoba mi się na przykład to, że sypialnia i łazienka są od siebie tak bardzo oddalone. W ogóle Ja zrezygnowałabym z tego korytarza z zieloną podłogą. Moim zdaniem jest on tam zupełnie niepotrzebny, nie spełnia żadnej praktycznej funkcji, a tym samym marnuje przestrzeń, która w tak małym domku ma ogromne znaczenie.
Niepraktyczne jest również to, że na taras (?) trzeba wychodzić głównym wejściem, co oznacza daleką drogę dookoła domu. Przydałyby się jakieś dodatkowy drzwi prowadzące bezpośrednio na tyły budynku. Sugeruję zmiany w kuchni: zamiast okna wstawić drzwi

W wystroju wnętrz jest sporo błędów.
W holu (choć to pomieszczenie jest za małe, jak na hol) zdziwiła mnie sztaluga. Plansza nad kanapą jest właściwie ciekawym pomysłem, ale tutaj nie pasuje kolorystyką i stylem.
W korytarzu podłoga zupełnie nie pasuje do tapety na ścianie. Dziwnie wygląda kwiatek na dywanie, zwłaszcza tak upchnięty w kącie. Obraz przedstawiający, jak Ja to nazywam, "winogronową damę", jest zbyt kolorowy w odniesieniu do kolorystyki tego pomieszczenia.
W kuchni pokrycie ścian trochę kojarzy mi się z łazienką, ale ogólnie jest w porządku. Zupełnie jednak nie pasują tam ramki z motylkami.
Łazienka byłaby bez zarzutów, gdyby nie ten obraz nad sedesem.
Salon jest bardzo ubogi. Nie mam na myśli ilości mebli, ale ogólny jego wygląd. Sprawia wrażenie niedokończonego.
Sypialnia jest pomieszczeniem najlepszym. Nie podoba mi się tylko to, że tuż za oknem stoi stolik, a w oknie nie ma firanek. Raczej trudno w tej sytuacji poczuć się tam swobodnie. Co prawda Cyprian mieszka sam, ale w przypadku jakiejś imprezy i potrzeby przeprowadzenia prywatnej rozmowy z ładną koleżanką, nie miałby żadnych szans na prywatność

Widzę, że masz bardzo praktyczne podejście do komentarzy z uwagami. Opinie użytkowników traktujesz jak dobre rady i jestem pewna, że pozytywne efekty takiego podejścia, będą widoczne w kolejnych Twoich budowlach.
Powodzenia

Pozdrawiam Irbis

Ostatnio edytowane przez Irbis : 23.06.2008 - 23:25 Powód: literówki.
Irbis jest offline  
stare 25.06.2008, 20:53   #15
kotek23

Reputacja: 10

Dziękuję za oceny
Nie jest tak źle.
7, 8 do dla mnie oceny dobre.
9 to bardzo dobra.
10 to celująca.

Proszę o dalsze komenty!

Zapraszam do mojego ZOO. =]
mycha352.mondozoo.com
Chcesz założyć własne ZOO?.
Napisz do mnie, na pewno pomogę. : )

kotek23 jest offline  
stare 28.06.2008, 21:42   #16
maniakwiatek
Guest

Nie chce mi się pisac. 5,5/10

stare 16.10.2008, 15:01   #17
cherrie
Guest

Duży ten piesek! A co do domku: bardzo ładny.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania