![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Refleksja po lekturze kilku tematów z działu "Fotostory": czy na forum nie powinno wprowadzić się ostrzeżeń dotyczących tego, od jakiego wieku zalecane jest fotostory? Zauważyłam, że tylko nieliczne opowiadania mają w temacie informacje na ten temat. Pozostałe, chociaż często dotyczą erotyki bądź przemocy, a w ich treści pojawiają się wulgaryzmy, nie są w żaden sposób oznaczone. A było nie było, średnia wieku na forum jest chyba dość niska.
Druga kwestia: czy nakaz publikowania sond wraz z fotostory to tylko martwy przepis? Pozdrawiam! |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
mhm, czyli wierzysz ze jezeli w tytule bedzie "od 18 lat" to mlodsi nie beda tego czytac? ; )
|
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Czy wierzysz, że programów z czerwonym kółeczkiem nie oglądają nieletni?
![]() Takie oznaczenie pozwala na szybką weryfikację treści - wiadomo przynajmniej, czego nie warto czytać. To nie jest zakaz, tylko udogodnienie. |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
to zachęci dzieci jeszcze bardziej do czytania i tyle mam do powiedzenia |=)
|
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
zawsze mi sie wydawalo ze najlepiej jest sie troche zapoznac z tekstem by ocenic czy warto go czytac badz nie. no ale coz, niektorzy lubia oceniac po pozorach :}
|
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Wg mnie jeśli będzie oznaczenie +18 nie zachęci to do czytania, raczej do oglądania zdjęć
![]() Może wystarczy zaznaczyć "Dla dojrzałego czytelnika"... Z moich obserwacji wynika, że skutecznym "sitem" jest długość odcinka... Przepis o dodawaniu sondy do FS można uznać za nieobowiązujący przez odwyknienie... |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Przyznanie ostrzeżenia przy usystematyzowanych kryteriach zależy od różnych czynników
![]() Może za dużo czasu spędziłam po zachodniej stronie Internetu, ale wypisanie tzw. "ratingu" i ostrzeżeń bardzo ułatwia dobór lektury i nie jest oznaką "oceniania czegoś po okładce" (chyba że ktoś uważa, że napisanie przy tekście NC-17 jest trampoliną do popularności ![]() Mam tutaj zdanie zbliżone w sumie do Callineck. Ostatnio edytowane przez Thriller : 26.10.2008 - 20:21 Powód: bonus |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Może po prostu +18 jest skuteczne przy włączonej kontroli rodzicielskiej...
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|