Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: jak podoba Ci sie projekt?
bardzo 7 33.33%
dosyć dobry 4 19.05%
dobry 3 14.29%
średni 3 14.29%
do kitu ... 4 19.05%
Głosujących: 21. Nie możesz głosować w tej sondzie

Narzędzia wątku Wygląd
stare 01.11.2008, 18:55   #1
Mexiss

Reputacja: 10
Post rewolucja bloki (miszkaniowka) nowe miasto :)

Witajcie !
w moim pierwszym poście przekaże wam screeny mojego nowego dzieła funkcjonalnego 6 kondygnacyjnego budynku mieszczącego 54 apartamenty w zakresie wielkości 72 j2 do 116j2 (za jednostke przyjąłem sobie metr bo łatwiej)
zanim przejde do rzeczy chce powiedzieć iż znów wam troszke zrewolucjonuje dział(projekty), opanowane przezemnie sztuki budowania(bez kodów) co pokazuje moje umiejętności stosowane juz nie tylko w TS2 ale i w archiCAD-zie (wersja studencka darmowa dla każdego ucznia, na pw lub gg wam chetnie powiem jak zdobyć to cudo) pokazują może nie dokońca ale już bliskie ideałowi moich papierowych projektów...

do rzeczy:
wybaczcie mi forme w jakiej to pisze ale jest zrozumiala dla wszystkich(tak mi sie wydaje )

powierzchnia całkowita budynku wynosi ok. 6850 m2 !! !! !!
powierzchnia najmniejszego lokalu : 72 m2
powierzchnia największego lokalu : 116m2
cena m2 ok 80$
ilość lokali mieszkalnych: 54
8 typów rozkładów mieszkania
działka 60 x 50
cena wykonania w stanie bez wyposarzenia wnętrz - 430,000 $
cena wykonania z wyposazeniem (pełna opcja) 4,078,000 $
wyposażenie:
windy, parking podziemny ok 100 miejsc, alarm, ochrona

walory:
duży ogród, staw

(wybaczcie ale układ mieszkań wewnątrz pozostanie narazie tajemnicą dopóki nie wydam całego osiedla (jeszcze 4 budyneczki ) :lol:

prosze o oceny i pytania

UPLOAD !!

oto rzut mieszkania i zgodnie z systemem budowania typu free view(R) mojego autorstwa mamy dowolność w wyborze położenia ścian ilości poki itp powierzchnia 114m2

kolejny przykładowy rzut
tym razem powierzchnia 85m2

klatka schodowa a raczej sama winda

widok z najwyższego balkonu 5-te piętro na ogród

widok z mieszkania numer 1 parter

wejscie do bloku od ogrodu

widok 1 etapu i budowanego wlasnie 2 etapu...

teraz zapraszam do głosowania

Ostatnio edytowane przez Mexiss : 01.11.2008 - 21:53 Powód: upload!!
Mexiss jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 01.11.2008, 18:58   #2
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19
Domyślnie Odp: rewolucja bloki (miszkaniowka) nowe miasto :)

Prezentuje się z zewnątrz zachęcająco
Bardzo fajne otynkowanie.
Bardzo podoba mi się bryła...
Ale to troszeczkę za mało, żeby ocenić.
Nie pokazał(e)(a)ś zdjęć wnętrz, nie wiadomo, jak mieszkania wyglądają w środku.
Jestem też zdania, że w grze trzeba budować z myślą o simach.
Na zwykłym komputerze takie cudo, by nie poszło... parcela by się chyba trzy dni wczytywała, a i tak prędkość grania nie byłaby w stanie zadowolić gracza
Otoczenie bloku też jest fajne.
Ten stawik jeno mizerny...
Pomysł super
Zawsze można zmniejszyć o kilka pięter i dostosować do gry

Ostatnio edytowane przez Björk : 01.11.2008 - 19:04
Björk jest offline  
stare 01.11.2008, 19:41   #3
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Widzę, że to nie jest twoja pierwsza budowla! Wszystko pięknie ale samochodu simowie tam mieć nie mogą! Musisz mieć niezły sprzęcior! Podaj jego parametry *prosi*! Jak pokazesz wnetrza to dam ocene liczbowa!
Vanitas jest offline  
stare 01.11.2008, 20:06   #4
Mexiss

Cytat:
Napisał Dominic Zobacz post
Widzę, że to nie jest twoja pierwsza budowla! Wszystko pięknie ale samochodu simowie tam mieć nie mogą! Musisz mieć niezły sprzęcior! Podaj jego parametry *prosi*! Jak pokazesz wnetrza to dam ocene liczbowa!
moje parametry to procesor intel core 2 duo extreme 4ghz na zegar(2x4)
4gb ram DDR2
grafika 7900GTXR 1GB(pamięć dodawana karta z USA)
waga projektu z dodatkami potrzebnymi 1GB

ad. pozostałe
rzuty mieszkań wydam oczywiście tylko że u mnie w projektach sie nie mieści rozkład mieszkania- system dowolności zapełnienie wnętrza ...
moje projekty najczęściej mają mnie uczyć innych rzeczy a nie myśle o simach... przepraszam :pp
cheatów brak, dodatków pełna baza ok. 30GB jeszcze może dziś dorobie coś z innych bloczków to dorzuce... w okolicy 11 listpada wydam filmy z moich projektów

zainteresowanych i mających pytania prosze o zadawanie ich na gg 7971642

PS. takie budowle buduje od 6 lat
Mexiss jest offline  
stare 01.11.2008, 21:12   #5
Ruika
Guest

Cytat:
Napisał ziomal1992 Zobacz post
moje projekty najczęściej mają mnie uczyć innych rzeczy a nie myśle o simach...
czyli w skrócie tworzysz coś co nie nadaje się do zagospodarowania. To ja nie wiem czego możesz się nauczyć.

Co do bryły bardzo mi msię podoba, ciekawe kształty, ładne łączenia.

stare 01.11.2008, 21:48   #6
Mexiss

Cytat:
Napisał Ruika Zobacz post
czyli w skrócie tworzysz coś co nie nadaje się do zagospodarowania. To ja nie wiem czego możesz się nauczyć.

Co do bryły bardzo mi msię podoba, ciekawe kształty, ładne łączenia.
zagospodarować to sie da
tylko nie jest to z myslą o 100% simach raczej o rzeczywistości
Mexiss jest offline  
stare 01.11.2008, 22:33   #7
vibratoria
Guest

Cytat:
tylko nie jest to z myslą o 100% simach raczej o rzeczywistości
Moden Nowa Huta "łelkom tu"?

Z zewnątrz.
No takie sobie przeciętnie wykonane blokowisko jakich wszędzie pełno. Ładne, ponieważ jest nowe i nie nosi śladów użytkowania. I tylko dlatego. Za mało miejsc parkingowych. Nie podoba mi się opcja dwóch garaży dla wybrańców. I w dodatku nie pasuje kolorystycznie. Tak, widziałam, że napisałeś o parkingu podziemnym. Wjeżdża się do niego przez maxis-ową skrzynkę pocztową?
Otoczenie osiedla jest łyse. Brakuje roślinności. Nie podoba mi się to szklane coś z leżakami pod spodem. Taka forma turystyki słonecznej czy opalania jednoznacznie kojarzy mi się z mikrofalówką.
I z tego co zauważyłam drugi etap zaczyna przypominać pierwszy.

Wewnątrz.
Rozkład mieszkań jak w bloku z czasów PRL. Nudy. I do tego ten hall - ciasny i wąski. Nie ma schodów? Czyli w razie pożaru pakujcie sie ludziki kochane po 20 do windy albo skaczcie sobie przez okna tak? A w razie awarii windy wzywajcie Spidermana, Supermana i Pszczółkę Maję na pomoc?

Podsumowanie.
Nie podoba mi się. Nie widzę w tym projekcie nic nowego. Żadnej innowacji. Żadnego ciekawego pomysłu. Zero kreatywności. Wszystko to już istnieje w rzeczywistości. I to istnieje od ładnych kilkudziesięciu lat. Nie jestem w stanie pojąć, dlaczego budując z myślą o rzeczywistości po prostu powielasz kiepskie pomysły architektów, którzy już dawno odeszli na emeryturę. I to nawet nie powielasz ich poprawnie.

3/10

stare 01.11.2008, 22:43   #8
Mexiss

Cytat:
Napisał vibratoria Zobacz post
Moden Nowa Huta "łelkom tu"?

Z zewnątrz.
No takie sobie przeciętnie wykonane blokowisko jakich wszędzie pełno. Ładne, ponieważ jest nowe i nie nosi śladów użytkowania. I tylko dlatego. Za mało miejsc parkingowych. Nie podoba mi się opcja dwóch garaży dla wybrańców. I w dodatku nie pasuje kolorystycznie. Tak, widziałam, że napisałeś o parkingu podziemnym. Wjeżdża się do niego przez maxis-ową skrzynkę pocztową?
Otoczenie osiedla jest łyse. Brakuje roślinności. Nie podoba mi się to szklane coś z leżakami pod spodem. Taka forma turystyki słonecznej czy opalania jednoznacznie kojarzy mi się z mikrofalówką.
I z tego co zauważyłam drugi etap zaczyna przypominać pierwszy.

Wewnątrz.
Rozkład mieszkań jak w bloku z czasów PRL. Nudy. I do tego ten hall - ciasny i wąski. Nie ma schodów? Czyli w razie pożaru pakujcie sie ludziki kochane po 20 do windy albo skaczcie sobie przez okna tak? A w razie awarii windy wzywajcie Spidermana, Supermana i Pszczółkę Maję na pomoc?
jeśli mieszkasz w nowej hucie to Cie fanie chowają... wybacz ale wiem ze nie tylko nowe bloki ładnie wyglądają... układ prlu nie wygląda tak tylko bardziej kiczowato-klatki od 30-60m2 !!
bez komentarza...
Mexiss jest offline  
stare 01.11.2008, 22:57   #9
vibratoria
Guest

Cytat:
Napisał ziomal1992 Zobacz post
jeśli mieszkasz w nowej hucie to Cie fanie chowają...
Poproszę, bez tanich i żenujących wycieczek osobistych.
Jak dobrze z pewnością wiesz o gustach się nie dyskutuje, a projekt pokazałeś po to, żeby był oceniany, czyż nie?

stare 02.11.2008, 00:16   #10
haughton

Cytat:
Napisał ziomal1992
zanim przejde do rzeczy chce powiedzieć iż znów wam troszke zrewolucjonuje dział(projekty), opanowane przezemnie sztuki budowania(bez kodów) co pokazuje moje umiejętności
Po takim wprowadzeniu spodziewałem się czegoś wyjątkowego i nowego. Niestety niemiło się rozczarowałem. Blok powinien być Blokiem, z Sąsiadkami i Niedopałkami, a nie z ogrodzeniem a' la obóz koncentracyjny i wiejskimi garażami, które wygladają trochę jak psie budy w rozmiarze XXL..
Za plus na pewno mogę uznać ładną kolorystykę budynku i ciekawie zaprojektowane i rozmieszczone loggie. Sama bryła natomiast nie jest w żadnym stopniu nowa, ani tym bardziej świeża i moim zdaniem nie wprowadza żadnych rewolucji do działu z naszymi projektami. Taki sobie blok, jakich pełno na wielu osiedlach w całej Polsce.

Wydaje mi się również, że skoro nie budujesz z myślą o Simach, tylko starasz się nadać realizmu swoim projektom to jednak powinieneś korzystać z kodów. Gra standardowo ma spore ograniczenia w kwestii budowania i widać je od razu na zdjęciach - wszystko ustawione idealnie równo, symetrycznie i nudno (nie licząc okna nad wejściem do budynku, które buntowniczo usadowiło się po lewej stronie, burząc w ten sposób Harmonię Dzieła). We wnętrzach rażą klaustrofobiczne korytarze, a w otoczeniu pustka i "zimna" aura. Szkoda, że wnętrza nie są umeblowane, bo tak naprawdę to niewiele jest do podziwiania.

Projektowi brak charakteru i tego "czegoś" przyciągającego zainteresowanie. Niby nowoczesna bryła, ale otoczona betonowym murem i klockowatym żywopłotem, do tego garaże w zupełnie innym stylu architektonicznym i ta pseudo-altanka ze szklanym dachem... Piszesz, że masz 30 GB dodatków (chociaż szczerze wątpię, żeby gra tyle "udźwignęła")- może warto by było z nich skorzystać i dopracować parcelę, chociażby z zewnątrz?

Ostatnio edytowane przez haughton : 02.11.2008 - 00:23
haughton jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania