Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.11.2008, 16:35   #1
Destojer
Guest

Domyślnie [Clean]Mój drugi domek :) - By Destojer [BRAK ZDJĘĆ]

Witam w moim drugim domku, w the sims 2. Jest on bez dodatków i mam nadzieję, że jest on ładniejszy od mojego pierwszego domka ;] A więc zaczynamy:

To wszystko Oceniać i komentować. Jak zawsze gotowy na krytyke ;]

Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 20:38

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.11.2008, 16:38   #2
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19
Domyślnie Odp: [Clean]Mój drugi domek :) - By Destojer

Hej
całkiem, całkiem
Dobrze się w nim simom będzie żyło

Poprawiłeś trochę technikę robienia zdjęć... to dużo daje... ale jeszcze trochę nad tym popracuj...
Wprowadź do domu sima i włącz światła... już pisałam, że będzie lepiej
Trochę mi się łazienka nie podoba (za niebiesko), no i mały ogród...
Ale z bryłami sobie radzisz

No i kanapy przy stole są zupełnie niefunkcjonalne. zamiast tego stołu, to bym postawiła na Twoim miejscu stolik do kawy

Pozdrawiam

EDIT: Co do koloru ścian i podłogi w pokoju dziennym: mi się takie połączenie (łącznie z meblami) podoba, bo jest jednolite, stonowane i przyjemnie by się tam spało.
Ale to osobiste upodobania. Zresztą, ja robię podobnie.
Sory - pomyliłam się
W sypialni nie podoba mi się ten kolor ścian, ale to też osobiste upodobania.
Nie wygląda to bardzo źle, ale ja na Twoim miejscu bym dała jakieś połączenie drewna (takiego, jak na podłodze) z jasną tapetą

Ostatnio edytowane przez Björk : 03.11.2008 - 16:55
Björk jest offline  
stare 03.11.2008, 16:43   #3
xmartkax
Guest

Dom na pewno lepszy od poprzedniego. Nie podobają mi się drzwi przy prysznicu i w każdym pokoju są takie same firanki 7/10

stare 03.11.2008, 16:46   #4
Destojer
Guest

A dobrze wygląda ten kolor ścian w sypialni do tej podłogi czy mam na przyszłość inne robić ?

stare 03.11.2008, 17:16   #5
treys

Reputacja: 10

ten kolor ściany w sypialni w ogóle jest niezbyt ładny, trochę za ciemny, smutny.

łazienka się strasznie zlewa kolorystycznie. niebieskie ściany i niebieskie meble. nie, to nie wcale ładne i jeśli myślisz że to pasuje to jesteś w błędzie : ). lepiej jest łączyć dwa kolory lub odcienie. to na przyszłość.

tak pozatym- jest ładniej niż w poprzednim domu. tyle że za mało ozdób.
i jedna ważna rada- jeżeli nie umiesz dobrze zagospodarować dużego pomieszczenia to buduj mniejsze.

ta biała łazienka jest strasznie przygnębiająca- tak jak każde pomieszczenie w twoim domu. bryła też ma kolor jakiegoś zamczyska dla wampirów.
jednym słowem nie bardzo ci domy wychodzą. no ale ćwicz.
3,5/10
treys jest offline  
stare 03.11.2008, 17:31   #6
Gio

Reputacja: 15

Cóż, nie jest tak źle, jednak domek wieje nudą. Żadnych fajnych rzeczy, a ten stół bilardowy na tarasie to już lekka przasada... Nie wiem. mI się nie podoba 3/10. Pozdrawiam!

Edit: Lepiej przestaw się na inne podłogi w sypialni, bo ta pasuje tylko do burdla
stare 03.11.2008, 18:24   #7
vibratoria
Guest

Cytat:
Napisał Destojer Zobacz post
Jak zawsze gotowy na krytyke
Jak zawsze. I słusznie.

1. Bryła.
Miałam nadzieję, że zobaczę coś lepszego niż w poprzednim projekcie. Bardzo się zawiodłam. Kolejny raz wszystko mi się kolorystycznie zlewa, tym razem w masę barwy błota. Nie jestem tym widokiem zachwycona. Tym bardziej, że to już kolejny projekt. Proponuję Ci w następnym domu zrobić elewację kontrastującą z dachem. Minuta zastanowienia więcej, a efekt mógłby być olśniewający.

2. Ogród.
Dlaczego z czterech dorodnych brzózek zrobiły się dwie? Dlaczego to bagno dalej siedzi przy fundamencie. Gorzej. Zaczęło przemieszczać się jeszcze w stronę domu. Czy przy 10 projekcie będzie już tylko bajoro?
Grill przy ulicy - smacznego simowie . Nie ma ogrodzenia. Wiesz co robią luźno biegające pieski, jak jest niezabezpieczony teren, drzewko i trochę trawnika? No właśnie.

3. Kuchnia.
Jest kolorystycznie lepsza, niż w poprzednim projekcie. Dałeś firanki i obraz. Dobrze, choć to jeszcze za mało, żeby nazwać kuchnię przytulną czy ogólnie zachęcającą do zbliżania sie w jej pobliże. Zrobiłeś postęp w postaci dodatkowego krzesła przy stole. Teraz na ścianę mogą gapić się dwa simy. Nadal brakuje dekoracji, roślin. Takie małe elementy ożywiają pomieszczenie i nie zaszkodzi jeśli choć spróbujesz je zastosować. W ilości większej niż jeden.

4.Toaleta.
Zakładam, że miało być biało, sterylnie i elegancko. Wyszło szaro, brudno i nijako. Te same firanki co w kuchni. I wanna. Wygląda jakby była brudna i bynajmniej nie zachęca do kąpieli. Ponosi mnie wyobraźnia, ale wydaje mi się, że nawet po nalaniu do tej wanny teoretycznie czystej wody, wszystko byłoby mętne jak zupa po tygodniowych wakacjach w upale. Maxis dostarczył inne wanny. Dlaczego zatem wybór padł na tą?

5. Sypialnia.
Cytat:
Napisał Destojer Zobacz post
A dobrze wygląda ten kolor ścian w sypialni do tej podłogi czy mam na przyszłość inne robić ?
Nie wygląda dobrze. Wygląda koszmarnie. Kolory się gryzą, a całe wnętrze jest ciemnie i ponure. I do tego dałeś te same meble co w poprzednim projekcie? Masz jakąś dziwną okrojoną wersję simów, czy jak? Ogólnie pomieszczenie jest za duże jak ta tak skromne umeblowanie. Brakuje - jak zwykle dekoracji, roślin, może nawet dywanu. Znowu te firanki?!

6. Pokój dzienny.
Pokój jak na moje oko ma jakiś hektar powierzchni, a całe umeblowanie powtykane przy ścianach. Za dużo tu przestrzeni. Kolorystycznie jest to niby spójne. Aż za spójne. Brakuje czegokolwiek co by ożywiło to pomieszczenie. Powtarzam się, ale jeszcze raz nie zaszkodzi. Rośliny, dekoracje, dywan.. cokolwiek. Niech będzie nawet Pudełko. Jednym słowem nie wygląda to fajnie. I znowu te firanki?!

7. Łazienka.
Lubię kolor niebieski, ale tutaj mam cofkę. A zatem w tył zwrot i wymarsz. Bez komentarza.

8. Pokój rozrywkowy.
Tutaj w przeciwieństwie do salonu - ciasnota. Nie podoba mi się połączenie sztalugi dla artysty, bieżni i gitary. Artysta chce sie skupić nad dziełem, kiedy obok heavymetalowy podlotek ćwiczy Ostre Jazgoty a tata na bieżni sapie i śmierdzi potem. Pojmujesz? Nie współgra to ze sobą tematycznie. Jak dla mnie to raczej osobno pokój muzyczny, siłownia i pracownia artystyczna. Każde w innym pomieszczeniu. No ale co kto lubi. Tylko, że znowu te firanki?!

9. Balkon.
Teleskop wycelowany w listonosza? Ławeczka dla Pani w Oknie, żeby nie musiała wisieć całymi dniami na parapecie, a żeby mogła sobie wygodnie spocząć? Teleskop chyba też dla Pani gdyby chciała przypatrzeć się z bliska? Bilard dla Panów Snobów pod tytułem "My w bilard gramy a wam nie damy"? Balkon zdecydowanie nie jest miejscem na ustawienie stołu bilardowego. Teleskop jeszcze ujdzie. Ale bilard? Nie.

Podsumowanie.
Nie wiem czego Ci zabrakło. Inwencji twórczej, wyobraźni? Czy czasu na przemyślenie projektu? Czy chęci do tworzenia? Przy poprzednim projekcie miałeś sporo komentarzy, w których użytkownicy zwracali Ci uwagę na te czy inne błędy. Owszem, kilka rzeczy poprawiłeś, ale jedne błędy zastąpiłeś innymi. Projekt przez to wcale nie jest lepszy. Inaczej wygląda kolorystycznie. Ma więcej przedmiotów codziennego użytku - głównie służących do rozrywki. Poza tym nie zmieniło się nic. Nie ma dekoracji. W każdym pomieszczeniu te same nędzne firanki. Pusto i nudno. Zaczynam podejrzewać, że Maxis sprzedał Ci lipną wersję gry, w której nie masz 4/5 umeblowania i dekoracji, a z roślin zostawili Ci tylko brzózki, kwiatki ogrodowe, rośliny wodne i nędzny wazonik z suchymi badylami. I do tego nałożyli limit użycia wszystkiego od 1 do 10 razy niezależnie od ilości projektów. A to dranie.

1/10

Ostatnio edytowane przez vibratoria : 03.11.2008 - 18:27

stare 03.11.2008, 19:11   #8
KAJA401

Mnie się podoba ten pokój zabaw i ten balkon fajnie to wyszłojeśli chodzi o sypialnie to dla mnie jest za jasnonp.spróbuj dobrac podłogi i kolory ścian do np.łóżkaa będzie lepiej a jeśli chodzi o pokuj dzienny to też wszytko oki tylko jakoś troszkę pusto ale tak to oka bryła domu taka normalna mnie tam ona po oczach nie raziu mnie w mieście jest już kilka takich domków o tym kształcie i nie wyglądają źle
stare 04.11.2008, 15:01   #9
Holly
Guest

Ok, tylko strasznie ciemno i za pusto. Tak nienaturalnie. Moja ocena to 6,5/10, bo z maxisowych rzeczy też da się zrobić coś ładniejszego

stare 05.11.2008, 19:05   #10
kubuss

Szczerze to nie podoba mi się, za ciemno za pusto, po prostu brzydko. Ocena: 1/10

pozdrawiam:
kubuss
kubuss jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania