![]() |
#51 |
Reputacja: 10
|
![]()
vibratoria - można, tak jak pisałem wcześniej. Po prostu źle zrozumiałas posta, który cytujesz. Chodzi o to, że okno/okna które wstawisz musi/muszą mieć tyle samo "kratek", co oryginalne okno. Jeśli więc pierwotnie okno było na dwie "kratki" możesz wstawić dwa "jednokratkowe" obok siebie, możesz nawet wstawić 8 "ćwierćkratkowych" okien - byle razem tworzyły otwór okienny o takiej ilości kratek jak okno, które zamieniasz.
kubuss, nie wiem zupełnie o jakie schody Ci chodzi. Przejrzałem tryb budowania i żadnych okragłych nie znalazłem. Może chodzi Ci o schody "kręcone", które zajmują bodajże 4 "kratki"? Jeśli tak, to nie można ich stosować, bo zmieniają zupełnie kształt pomieszczenia i inaczej są umiejscowione niż standardowe schody. EDIT: Kowalino - nie można tak kombinować z drzwiami. Założeniem jest, że wszystkie projekty mają być tak samo funkcjonalne (stąd m.in. zakaz zmieniania umiejscowienia drzwi i okien), a to co opisujesz całkowicie zmieniłoby łazienkę i kuchnię. Drzwi muszą zostać. ![]() Ostatnio edytowane przez haughton : 29.01.2009 - 17:37 |
![]() |
|
![]() |
#52 |
Guest
|
![]()
Tak, wiem, jestem upierdliwa
![]() "[...] Cała reszta, czyli dachy, kolumny, baseny, podesty, półścianki oraz wyposażenie domu i ogrodu może być zagospodarowana dowolnie, zgodnie z tematyką konkursu. Dozwolona jest również modyfikacja terenu na parceli oraz używanie kodów z trybu budowania/kupowania." Czyli można też ogrodzić parcelę jakimś sympatycznym płotkiem? ![]() |
![]() |
#53 |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
![]()
Ja też mam pytanie: czy mogę usunąć niektóre okna bez wstawiania nowych?
|
![]() |
![]() |
#54 |
Guest
|
![]()
Dominic - nie możesz.
|
![]() |
#55 |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
![]()
To lipa...
![]() A usunąć kominek bez wstawiania nowego? |
![]() |
![]() |
#56 |
Guest
|
![]()
Dominic - nie można. Przeczytaj regulamin i pytania, które już padły.
![]() |
![]() |
#57 |
|
![]()
Irys - tak, można stosować płotki, i tym podobne ozdóbki.
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
|
![]()
Wow, pierwszy raz udało mi się dostrzec konkurs wcześniej niż prze ogłoszeniem wyników! Mój osobisty sukces!
![]() I mam drobne pytanko: w regulaminie jest napisane: "prezentacja musi zawierać 1-3 zdjęć z każdego pomieszczenia, 1-3 zdjęć zrobionych na zewnątrz, a także rzuty obu pięter. Pomieszczeń jest 8, dlatego liczba zamieszczonych screenów musi mieścić się między 11 a 29" Czy to znaczy, że to duże pomieszczenie na parterze, które zawiera w sobie salon, jadalnię i kuchnię liczy się jako 3 pomieszczenia? I tu łącznie mogę zrobić 9 zdjęć, tak?? Chcę się upewnić... Edit: I jeszcze jedno: kominek. Ktoś tu napisał, że może być z neta, ok. Ja też wstawiłem. Tylko, że takie kominki nie mają tego wysokiego komina na zewnątrz a to zmienia nieco wygląd budynku. To nie przeszkadza?
![]() |
#59 |
|
![]()
Jeśli chodzi o pierwsze pytanie - tak. Parter jest tak duży, że można traktować kuchnię, salon i jadalnię jako osobne pomieszczenia. Kominek - może być z Internetu, ale musi mieć komin (jeśli jesteś sprytny, to poradzisz sobie z tym ograniczeniem
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
|
![]()
O kurde... To trza jeszcze raz zdjęcia robić
![]() Może jakoś przeżyję to półgodzinne wczytywanie się gry... Ale chyba wiem jaki myk zastosować ![]() Jak mnie za to za przeproszeniem nie wypieprzycie z konkursu... no ale luzik. Edit: Jeszcze jedno: Czy pracę konkursową mogę zamieścić też w dziale "domy"? Jeżeli tak to dopiero po zakończeniu konkursu czy już? Sam nie wiem czy go tam chcę wepchnąć, ale tak profilaktycznie lepiej się dowiedzieć. Kto pyta nie błądzi. A że konieczność odpowiadania padła akurat na Ciebie Haughton, to krzyż na drogę. szczerze Ci współczuję... ![]()
JUŻ JEST! "ROMANA SINGULIER" w dziale Domy TS2 Ostatnio edytowane przez Marian... : 31.01.2009 - 18:01 |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|