Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.01.2009, 09:33   #421
simswerka
Guest

Domyślnie Odp: Losy rodzin Maxisa...jak się potoczyły?

kurcze nie wiem gdzie zadać to pytanie... ale zadam je tu. Może wiecie jak simy 'świrują' gdy mają niski poziom aspiracji? np. przy aspiracji tej rodzinnej sim ściska worek z mąką z narysowaną buźką czy coś takiego. co przy innych aspiracjach? a szczególnie ciekawi mnie pogoń za przyjemnością (?) czy jakoś tak ;]
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.01.2009, 17:49   #422
Łezka

Reputacja: 17

U mnie simka po prostu płakała, martwiła się.
stare 28.01.2009, 18:39   #423
Alisha

Reputacja: 10

Przy najnizszym mozliwym poziomie aspiracji wszyscy simowie wariuja i przychodzi Terapeuta.
Alisha jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.01.2009, 18:39   #424
Luthiee

Reputacja: 10

Hmmm...
Popularność - zakłada taki abażur na głowę,
Pogoń za bogactwem - zaczyna żebrać.
Co do reszty nie jestem pewna.
Co do tematu: mam tak rozwiniętą Weronę, że szkoda pisać.:p
stare 29.01.2009, 18:50   #425
Łezka

Reputacja: 17

Co do Luthie:
Ja mam podobny problem z rozwiniętym Miłowem oraz Lazurową Promenadą wiem, że to może być jako osiągnięcie, ale brakuje mi miejsca na domy xD.
stare 29.01.2009, 20:07   #426
simswerka
Guest

Musze was poinformować co się wydarzyło u mnie u Rodziny Kaliente-Marzyciel. Dina nie była zadowolona z zaręczyn ale za to ze ślubu bardzo . Wyjechali na miesiąc miodowy. Gdy wrócili Dina zaszła w ciążę i właśnie przed chwilą urodziła bliźniaki! Krystiana i Martynę . Niestety żadne dziecko nie odziedziczyło koloru włosów po mamusi (u niemowlaków sprawdzam brwi ^^).
Nie wiem czy to prawda ale zdaje mi się, że niemowlaki zawsze mają taką ładną buzie? A dopiero jak są małymi dziećmi pojawia się ich prawdziwa twarz...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.02.2009, 22:00   #427
Nadzieja.
Guest

MIŁOWO

Ćwir:
Mortimer nie żyje.
Aleksander jest na studiach kierunek(fizyka ,albo biologia).
Kasandra przyłapała Dona na zdradzie z Niną i z nim zerwała. Wyszła za Dariusza Marzyciela ,mają trójke dzieci (Kamil-małe dziecko , David i Daniel-niemowlaki).

Marzyciel:
Dariusz ozenił się z Kasandrą, dzieci (powżej).
Szczepan wybiera się na studia.

Kaliente:
Dina wyszła za Mortimera ,bardzo go kochała. Doczekali się swojego pierwszego i jedynego wspólnego potomka Amadeusza. Pracuje w karierze polityka.
Nina jest w ciąży z Donem. Zajeła się szyciem ubrań.

Lotario:
Don ma nowe kochanki (Dina ,Kasia i Kasandra go porzuciły). Nina dalej jest wierna ,jednak on pomimo ,iż nie długo zostanie ojcem jej dziecka nie śpieszy się do ołtarza. Woli młodą Ade langerak ,która zupełnie zawróciła mu w głowie ;D

Biedak:
Balbina jest obecnie w ciąży ,chyba znajde jej jakiegoś męża ;D
Damian dalej szaleńczo zakochany w Andżelice zamierza rozpocząć studia(medycyna).
Błażej bardzo zainteresował się tańcem, może zostanie tańcerzem ;]

Hak:
Jan niedługo bedzie emerytem i zacznie uprawiać wymarzony ogródek Xd
Esmealda urodziła bliźniaczki (Justyna, Malwina). Zamierza skupić się na pracy.
Lucynka uwielbiam ją. Grzeczna ,miła ,opiekuje się rodzenstwem. ;]

Przyjemniak:
Daniel: Zerwał z Marysią i ożenił się z Kasią Langerak.
Marysia: Mieszka sama w leśniczówce w Miłowie ,chyba adoptuje jakieś dziecko.
Andżelika: Pójdzie na studia(medycyna).
Liliana: Chyba też wyśle ją na studia.

Langerak:
Kasia wyszła za Daniela. Jednak przed rozwodem Przyjemniaków musiała sama wychowywać córki bliźniaczki obecnie nastolatki. W tym czasie wybrała się w góry ,skąd przywiozła Wielką Stope (uwielbiam te stworki ;D ) ,założyła przedsiębiorstwo i pracowala w trzech miejscach.
Diana to pierwsza córka Daniela i Kasi. Jest spokojną osobą ,uwielbiającą koor różowy;] (przypomina swoją starszą siostre Andżelike)
Ada to ich druga córka. Jest artystką zakochaną w muzyce i plastyce. Zamierzam wysłać ją na studia (sztuka) i prawdopodobnie złączyć z Donem Lotario ,który obecnie jest jej najlepszym przyjacielem. Jako jedyna z córek Daniela ma blond włosy. (przypomina swoją starszą siostre Liliane ,jest tak samo zbuntowana ,jednak nie ubiera sie na czarno).

Uwielbiam grać w Milowie;]

A szczególnie przypadły mi do gustu:
Dina Ćwir
Lucynka Hak
Ada Langerak

;D

Ostatnio edytowane przez Nadzieja. : 02.02.2009 - 22:04
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.02.2009, 07:51   #428
wercia9713
Guest

To u mnie Don Lotario z Kasandrą się ożenili...Kasandra zmieniła się cała czyli fryz ubrania itd.Nawet dom zmienili na nowoczesny i przestronny.Mają jak na dzisiaj 3 dzieci (2 dziewczynki i 1 chłopczyka)Dziewczynki są bliźniaczkami...ale Kasandra znów jest w ciąży.
A rodzina Kaliente to Nina orzeniła się z moim simem (Brajan)i mają dwójkę dzieci i nie mieszkaja juz w tym domu co napoczątku Nina i Dina bo tam Dina umarła z Mortimerem...i wyprowadziłam Nine z tamtąd i skasowałam tamten domek...Hehe...A nina sobie mieszka w Apartamęcie
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.02.2009, 16:30   #429
mrshumphrey
Guest

Ja niedawno wróciłam do gry, ale wszystko mam z XIX wieku, czyli z epoki wiktoriańskiej
Ćwir
Kasandra wyszła za Dona i ma z nim bliźniaki, Melanię i bodajże Piotra. Aleksander jest już nastolatkiem i prymusem, niedługo pójdzie na studia, ale najpierw planuję go spiknąć z Lucynką Hak. Mortimer ożenił się z Diną i miał z nią syna Kubę (chyba), ale już nie żyje. Kasandra rozpoczęła pracę w karierze edukacja, Don dalej jest lekarzem. Kasandra przyłapała Dona w łóżku z Diną i zerwała z nim. Don wyprowadził się z domu, zostawiając Dinę w ciąży. Obecnie Kasandra spotyka się z Darkiem Marzycielem, z którym będzie na pewno miała jeszcze dzieci.

Przyjemniak
Daniel miał romans z Kasią Langerak, ale już go zakończył. Rzucił też pracę i siedzi całymi dniami w domu. Marysia spełnia się w pracy. Andżelika spotyka się z Damianem Biedakiem, ale niestety miałam pewne problemy i musiałam dorosnąć Damianem, teraz czeka na swoją dziewczynę ^^ Liliana jest zaręczona ze Szczepanem, ale ślub wezmą, kiedy dorosną. Coraz lepiej się uczy.
aha - Daniel jest ambasadorem, nie wiem czego/kogo i w ogóle nie wiem o co chodzi, ale są najbogatszą i najbardziej szlachecką rodziną w Miłowie.

Biedak
To najbiedniejsza rodzina w okolicy, noszą łachmany i mieszkają w starym domu z dwoma izbami i poddaszem Błażej jest już dzieckiem, urodził się też trzeci syn, chyba ma na imię Paweł. Obok ich domu zamieszkał pewien bogaty facet, za którego Balbina wyjdzie za mąż i będzie z nim miała parę dzieciaków Dzięki temu małżeństwu Andżelika nie popełni mezaliansu, a Balbina i jej dzieci będą z dobrego domu (no dobra, to w Simach nie ma znaczenia, ale w XIX wieku miało).

Lotario
Don, jak już wiecie, ożenił się z Kasandrą i ma z nią bliźniaki. Romans z Diną zaowocował kolejnym potomkiem, ale Don wyprowadził się z domu. Planuję wprowadzić go do jakiegoś małego domku z dala od miasta i dodać do niego Kasię Langerak (będzie się nazywało że "uciekł z pokojówką" czyli jakby nie było ogromny skandal). Kasia będzie miała z nim dzieci, ale Don szybko umrze, wcześniej mając jakiś romans i Kasia zostanie sama. Wróci do miasta i... nie wiem co dalej

Kaliente
Dina mieszka w rezydencji Ćwirów, ma dwójkę dzieci (jedno nienarodzone) i planuję, że do końca życia będzie wdową. Nina niedługo pozna przystojnego, bogatego i tajemniczego sąsiada, bodajże Adama, wyjdzie za niego i będą mieli garstkę dzieci. Bez ekscesów.

Marzyciel
Szczepan oświadczył się Lilianie i trwają długie przygotowania do ślubu. Darek przestał malować (w mojej grze jest bogatym inwestorem) i zajął się uwodzeniem Kasandry. Są już zakochani i niedługo wezmą ślub. Będą mieli przynajmniej trójkę dzieci.

Hak
Esmeralda jest w ciąży, Lucynka na razie jest dzieckiem, ale niedługo dorośnie i spiknę ją z Aleksandrem Ćwirem. Poza tym nic.

Próchno
Honoriusz umarł ze starości (no dobra, trochę mu pomogłam InSIMenatorem). Karolina została sama i jeszcze nie wiem, co z nią zrobię. Może wprowadzi się do Liliany albo Andżeliki i pomoże im w zajmowaniu się dziećmi.

planuję włączyć do gry postacie z Lazurowej Promenady, której z lenistwa jeszcze nie dodałam do Miłowa
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.02.2009, 18:43   #430
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Powspominamy, czyli co ostatecznie osiągnęłam w Miłowie (bo niestety, Miłowo właściwie "podzieliło" los mojego ukochanego Dziwnowa- uszkodził się plik N001_neighbourhood.package (czy jakoś tak), "główny" plik okolicy )
I tym razem opiszę ostatecznie wszystkich.

Kaliente/Szpak- Sylwek został nastolatkiem, i mieszkał cały czas z ojcem, macochą i przyrodnią siostrą May, która była niemowlakiem.
(Kaliente)Kreciuk- Ewka została nastolatką, jej brat dorósł (dziecko). U ich rodziców bez zmian.
Szmer/Sosenka- Dawid pozostał nastolatkiem, jego rodzice dorosłymi. Lucynka wyszła za mąż za Krystiana (Sosenka) i mieli córeczkę Grace (m. dziecko).
Nowy- Balbina i Brandn zostali emerytami. Ich syn, Ian, ożenił się z Gabriellą (Lotario) i tu stanęło.
Lotario- Don po śmierci Kasandry ożenił się z moją Simką (taką głupią blondyną), Lizzie. Gabriella wyszła za mąż, a Wiktor został nastolatkiem.
Ćwir- Edgar został dzieckiem, Aleksander i Łucja- dorosłymi.
Biedak Sr- Anita i Malwina zmieniły grupę wiekową (dzieci), Jass została nastolatką, a Angelice udało się jeszcze zajść w trzecią ciążę.
Biedak Jr- Mikołaj ożenił się z moją Carmen i zbudowałam im domek.
Marzyciel/Scott- Marlenka wyszła za Jamesa Scotta (to był mój ostatni ślub w Miłowie), kupili sobie mieszkanko, a skończyłam nimi grać właśnie wtedy, gdy Marlenka zaszła w ciążę. Darek umarł, Liliana i Szczepan pozostali dorosłymi, a Derek był nastolatkiem.

I na tym skończyła się moja gra
Jeszcze kiedy miałam kompa, zaczęłam grać w Kwitnących Wzgórzach i trochę tam porobiłam, ale dopiero gdy dokonają się jakieś większe zmiany, zostaną tu przedstawione.
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania