![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Witaj
Hmmmmmm właściwie to vibratoria powiedziała już wszystko, ale mam ochotę na obszerny komentarz, więc nie odpuszczę sobie ![]() 1. Pooglądaj domy innych użytkowników na tym forum i obiektywnie porównaj je do Twojego projektu, zadaj sobie pytanie czy choć trochę Twój dom im dorównuje, czy jest szansa ze komuś sie spodoba, a właściwie zacznij od tego: czy on podoba się TOBIE? 2. Najpierw naucz się budować domy, sam w grze, dla siebie, staraj się robić coraz lepsze a dopiero potem wystawiaj dom na forum! Bo tu nie chodzi o to żeby pokazać dom, który zbudowałeś w 5 minut po tym jak kupiłeś grę, tylko o to żeby pokazać, co udało Ci się zbudować i co masz ochotę nam pokazać do oceny. 3. Przeszukaj całe forum w poszukiwaniu poradników, naucz się robić zdjęcia, rób je swoim simom. Nie rób zdjęć z lotu ptaka, bo nad tym domem nikt nie przelatuje, rób zdjęcia oczami człowieka, który wchodzi do domu (no chyba ze to duch i unosi się pod sufitem... ). Rozumiem, kiedy pomieszczenie jest tak małe ze nie można sie zmieścić z kamerą, aby zrobić sensowne zdjęcie, ale pomieszczenia w tym domu są wieeelkie. 4. No właśnie, wielkość pomieszczeń. Ten błąd akurat popełnia każdy początkujący i ja również go popełniałem. Uwierz mi, że w mniejszych pomieszczeniach Twoim simom też uda się bez problemu przemieszczać a po za tym będzie Ci je o wiele łatwiej urządzić. Mniejsze pomieszczenie-mniej potrzebnych mebli, przytulniej. 5. Istnieją też inne kolory niż ta okropne coś czerwono - pomarańczowe.. ![]() ![]() 6. Dodawaj dodatki, w stylu kwiatów, zasłonek, choć nawet głupiego miksera w kuchni, bo go tam nie ma... Dywany, i różne inne ozdoby. 7. Dach... dobra, ja też nie umiem robić pięknych dachów, ale to jest kloc. 8. Ogród w porównaniu do domu jest PIĘKNY, jest tam tak jasno... ah aż chce się wyjść na zewnątrz ![]() Hmmm w roli podsumowania, popracuj trochę nad kolejnym domem zanim go wystawisz, zastosuj się do rad a będzie na pewno coraz lepiej. Każdy zaczynał od takich domów, musisz ćwiczyć a będą wychodzić lepsze i lepsze, ale nie każdy projekt musisz wystawiać na forum, wystawiaj te najlepsze... Pozdrawiam, steve |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|