Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.02.2009, 20:38   #11
seattle

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Mój pierwszy dom

Cytat:
Napisał Jinchüüriki Zobacz post
- kolory dobrze dobrane(w pewnym sensie)
Kolory? Jakie kolory? Tu jest jeden kolor (jak to mistrzowsko określiła vibratoria) zgniłej marchwi. Widac, że dom jest zrobiony w 3 sekundy i na odwal. O szczegółach pisali inni. Nie chcę dołowac autora, ale to po prostu wielkie brązowe gó... no... paskudztwo. A tłumaczenie, że "to mój pierwszy dom, nie umiem budowac, sraku sraku" mnie dobijają. Popatrz najpierw na domy innych. Potem się bierz za projektowanie. Nie mam zamiaru wystawiac oceny liczbowej.
I powiedz szczerze, chciałbyś tu mieszkac?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 16.02.2009, 07:56   #12
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Fajnie, że potrafisz zachować jednolitą kolorystykę.
Ale przydałoby się zmienić niektóre faktury (np. w łazience) na kafelki.
Radzisz sobie też z ustawianiem mebli, ale byłoby wygodniej i ładniej, gdyby pomieszczenia były trochę mniejsze.
No i jakieś kwiatki i drzewka przed domem.

EDIT do Państwa powyżej i poniżej też - zwracam się z uprzejmą prośbą o zachowanie trochę klasy i stylu - przynajmniej odrobinę.
Tak - jesteście wszyscy świetni. Może pobawmy się w: "Kto najbardziej pojedzie kolejnego dziesięciolatka, który chce się pochwalić swoim domem?"
Czy Wam by było miło, gdybym komukolwiek z Was napisała, że "Twój dom to jedno wielkie gówno udające oszklony klocek"?

Z góry dziękuję.

Ps. Miksztain - nie patrz na domy innych Buduj tak, by Tobie się podobało i by służyło Twoim simom W końcu znajdziesz swój styl, ograniczysz ilość błędów i będziesz wtedy naprawdę z siebie dumny
I pokazuj je na forum gdy tylko masz ochotę

Ostatnio edytowane przez Björk : 16.02.2009 - 10:20
Björk jest offline  
stare 16.02.2009, 09:46   #13
treys

beznadzieja, wszędzie ten sam brąz. urządzone bez gustu i pomysłu.
na dodatek okropna pustka. ja bym na twoim miejscu takiego domu nie pokazywała.
bez oceny.
treys jest offline  
stare 16.02.2009, 11:37   #14
kubuss

Dom mi się nie podoba. Szkoda że wszystko jest że tak się wyrażę mono kolorystyczne, w tym domu aż mieszkać się nie chce. Bryła jest daleka od ideału. Przy następnym projekcie pokombinuj z kolorami, nie bój się tego, zainwestuj w większe okna, przez które wpada więcej światła. W ogóle to zrób mniejszy dom. Ocena: 2/10

pozdrawiam:
kubuss
kubuss jest offline  
stare 16.02.2009, 11:43   #15
Łezka

Reputacja: 17

Na razie nie jest źle pierwszy dom karta ulgowa jest dostępna. Owszem nie jest to majstersztyk, ale nie jest to beznadzieja jak pisze moja powyższa interlokutorka Treys.
Wymienię zalety jest ich niewiele, ale zawsze coś:
- prawie wszystkie meble są w jednym stylu to +
- nie zmieniasz kolorystyki z brązu na inny +
I to chyba tyle.
Teraz wady/błędy/niedopatrzenia/rzeczy karygodne:
- pracuj nad kolorystyką staraj się dawać ciepłe kolory ścian utrzymane raczej w jednej barwie
- JEST ZA CIEMNO włączaj światła gdy robisz zdjęcia
- rób zdjęcia w trybie życia czyli bez tych kwadratowych kostek które są w trybie budowy
- nie rób tak dużych pomieszczeń jeśli nie masz koncepcji na zagospodarowanie ich
- staraj się robić zdjęcia nie z perspektywy lotu ptaka lecz na poziomie takim żebyśmy wszyscy widzieli w tej ciemnicy wnętrze
- naliczyłem 4 rodzaje okien to za dużo staraj się dawać po jednym rodzaju okien
- co robi okno wychodzące z sypialni do przedpokoju
- ogólny brak ogrodu
- za ciemno z zewnątrz i wewnątrz czy to jest zakład dla niewidomych myśle że nawet oni choć nie widzą powinni być w słonecznych pokojach
- zmień wszystko zrób dom tak jakbyś projektował go z myślą o własnym domie i gdybyś ty miał tam zamiezzkać jeśli nie masz dobrego gustu to nieważne dopasuj meble i kolorystycznie i stylistycznie tak zeby wszystko gralo jak w szwajcarskim zegarku, a będzie dobrze.

Pozdrawia cieplutko z zaśnieżonej Częstochowy:
stare 16.02.2009, 15:57   #16
Holly
Guest

W ogóle mi się nie podoba. Nie robi się zdjęć z takiego oddalenia i to jeszcze przy niskich ścianach. Najwyższa jakość zawsze musi być ustawiona. Nie zaszkodziłoby, gdyby były większe. Wszędzie ten sam kolor, takie same tapety. A jak zobaczyłam dom z zewnątrz to się po prostu załamałam. Ścian nie widać spod dachu. Björk, rozumiem, że łagodzisz sytuację ale niektórzy nie potrafią Nie ukrywajmy, że dom jest brzydki. I czasami trzeba sobie popatrzeć na domy innych projektantów, bo można znaleźć ciekawe rozwiązania i udoskonalić swoje eee... "dzieło" z czasem każdy znajdzie swój styl, jednak jak zaobserwowałam większość osób wystawia jakąś tam chatynkę, po krytycznych komentarzach, nawet zawierających dobre rady, przestaje budować i taki jest sens tych wszystkich rozmów.

stare 16.02.2009, 18:03   #17
Miksztain
Guest

Dziękuję za wszystkie sensowne i miłe krytyki (szczególnie Bjorka i Koziorożca29), a za te bardziej mające jechać mniej Tak poza tematem to mam 12 lat A co do tematu ogólnie dziękuję za komenty i obiecuję, że się postaram w nastepnym domu i spróbuję jakoś sobie wziąć do serca wszystkie krytyki i lepsze i gorsze. Dziękuję za uwagę ^^

stare 16.02.2009, 18:15   #18
Esprit88
Guest

Jest pusto to jest bryła a nie dom gdybym tam mieszkał czuł bym się jak w izolatce gdzieś w psychiatryku - gołe ściany i toaleta a jedzenie zrzucają mi goście zoo... Dom nie za ładny jakieś obrazy i trochę mniejsze pomieszczenia, oraz więcej ozdób i już widać różnicę

stare 19.02.2009, 17:50   #19
Esterkaa

bez urazy ale domek kompletnie ci nie wyszedł.Żle dobrane kolory( wszędzie jest taka sama podłoga lub bardzo podobna- nawet w łazience!!!)
za puste pomieszczenia, brak ogrodu, zdjęcia słabe, dach za wysoki.
ogólnie: jestem na nie.
Ocena: 1/10

M ;*
Esterkaa jest offline  
stare 19.02.2009, 18:05   #20
bartekie4
Guest

sorry ale ja też jestem na nie nawet jak bym był najgorszym bezguściem to bym w tym czymś nie zamieszkał już wole przyczepę campingową
wiem że sam nie jestem mistrzem w robieniu domów ale to jest masakra
0,001/10

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania