Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 11.04.2009, 21:56   #581
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Masz pytanie ? Zadaj je tu !

Witam, jestem tu nowa, dzień Dobry. Mam pytanka:
1. Czy do jednego bloku rzeczywiście można zameldować tylko 4 rodziny?
2. Czy jeśli mamy więcej jak jedną rodzinę w jednym bloku, to jest jakiś sposób by zmienić aktywną rodzinę bez wychodzenia do otoczenia?
3. Czy wy też tak macie, że jak się chce kupić papugę mieszkając w bloku to to trzeba za uzupełnienie klatki dać 600 simoleonów z hakiem?
4. Jak zrobić blokowisko z możliwością posiadania parkingu i samochodu, lądowiska/helikoptera?

Sorry, że aż tyle tych pytań, ale nagromadziło się...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.04.2009, 06:49   #582
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Ad 1. Tak. Do jednego bloku można wprowadzić tylko 4 rodziny, którymi możesz grać. Ale może być więcej mieszkań, wtedy sąsiadami będą simowie niezależni.
Ad 2. Na razie jeszcze nie spotkałam się z tym. Trzeba wychodzić do otoczenia, by zmienić rodzinę, którą się gra.
Ad. 3. COś koło tego. Nie zwróciłam uwagi, że papuga jest taka droga
Ad 4. Poczytaj poradnik jak zbudować własne osiedle.
Ps. reklama Jak chcesz, to w dziale downloads masz mój blok do pobrania z parkingiem i lądowiskiem dla helikopterów
Wesołych świąt

Ostatnio edytowane przez Björk : 12.04.2009 - 06:53
Björk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.04.2009, 15:20   #583
ultraviolence

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc wtrącę to tutaj. Ściągnęłam z Modthesims2 śpiochy dla niemowlaków w czterech kolorach. Zawsze przy narodzinach, maluchy mają te w kolorze seledynowym (i nie zależy to od karnacji). Myślicie, że reszta powinna być na przewijaku w "Zaprojektuj ubranie"? Bo sama nie wiem, jak mam zmienić niemowlęciu ubranie, skoro w szafie najmłodszą grupą wiekową jest małe dziecko...

EDIT:
I drugie pytanie. Wie ktoś, jak zrobić, aby dwie, obce sobie simki, były rodzonymi siostrami w drzewie genealogicznym? Próbowałam z pomocą InSIMenatora, ale tam taki trik działa tylko z dziećmi i rodzicami...

Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 12.04.2009 - 15:46
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.04.2009, 17:21   #584
Ellie
Guest

helena, a może sie nie da po prostu?
chyba ze jakimś trickiem XD
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.04.2009, 19:33   #585
anie_1981

Odpowiem na to pytanie o dziecięcych śpiochach. Wszystko zależy od tego jaki masz dodatek, zakładam, że "Osiedlowe Życie" (Z bazówką byłoby gorzej bo jedyny sposób na wybranie ubrań dla dzieci w tym wieku to kupić ciuchy zanim dziecko przeszło do wieku "małego dziecka"). Wystarczy kupić stolik do przewijania dla niemowląt i małych dzieci. Klikasz i masz zaprojektuj ubranie... można wszystkie ubranka zmienić.
stare 14.04.2009, 11:48   #586
ultraviolence

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Odpowiem na to pytanie o dziecięcych śpiochach. Wszystko zależy od tego jaki masz dodatek, zakładam, że "Osiedlowe Życie" (Z bazówką byłoby gorzej bo jedyny sposób na wybranie ubrań dla dzieci w tym wieku to kupić ciuchy zanim dziecko przeszło do wieku "małego dziecka"). Wystarczy kupić stolik do przewijania dla niemowląt i małych dzieci. Klikasz i masz zaprojektuj ubranie... można wszystkie ubranka zmienić.
Tak, mam OŻ, ale nie o to chodzi. Niestety, próbowałam zaprojektować niemowlakowi ubranie, ale przy kliknięciu na przewijak, a dokładniej na opcję "Zaprojektuj ubranie dla...", zamiast imienia niemowlęcia, pojawiają się imiona małych dzieci.

Tak sobie myślę, że może aktywuję je przez InSIMenator i spróbuję z edytorem garderoby...? Sama nie wiem, co zrobić z tym fantem, ale skoro robią coś takiego, jak ciuchy dla niemowlaków, to musi być jakiś sposób na to, aby je przebrać, nie? Nie po to mam cztery na zmianę, aby gra generowała mi ciągle jedno i to samo
stare 16.04.2009, 10:58   #587
anie_1981

Czekaj, czekaj czekaj... Ty chcesz ubierać noworodki czy małe dzieci? Trochę się zakręciłam, bo piszesz "Zamiast imienia niemowlęcia pojawiają się imiona małych dzieci..."
Dla ścisłości niemowlę to noworodek i nie można mu zmieniać ubrania, a małe dziecko to druga faza rozwojowa i to właśnie te i tylko te dzieci przebiera się i zmienia ubrania przewijakiem.

A ja mam pytania. Fajny ten temat tak na marginesie. Nie wiem czy piszę w dobrym dziale, bo może takie pytania powinnam zadać w bazowej części Simsów, ale cóż.
1. Czy można, i ewentualnie jak, zmienić kolor skóry Sima? Mam na myśli takiego którym już gra się w grze, np Kasandra Ćwir?
2. Czy jest możliwa zmiana nazwiska Sima?
stare 16.04.2009, 15:10   #588
ultraviolence

Anie_1981: Czytaj uważniej Chcę ubierać niemowlęta/noworodki - jak kto woli. Nie rozumiem tylko, po co ściągać ubranka dla niemowlaków, skoro nie można ich przebierać? Nie denerwowałby mnie ten fakt, gdyby nie to, że gra wybiera mi ciągle jedno i to samo, chociaż mam ściągnięte cztery... Zresztą w swoim poprzednim poście wyjaśniłam wszystko

1. Można ściągnąć jakiegoś defaulta, ale to raczej nie zmienia skina diametralnie. Podejrzewam, że można to zrobić za pomocą programu SimPE. Na Modthesims2 widziałam też taki hack, który zmienia kolor skóry. Ktoś nawet na forum podawał do niego linka... Jak znajdę, to zedytuję posta.
2. Przez SimPE na sto procent, ale osobiście wolałabym jakiś łatwiejszy sposób, bo nie chcę grzebać w grze przez ten program, gdyż potem mogą z tego wyniknąć jakieś dziwne, nieprzewidziane zachowania gry. Jeśli jednak potrafisz super nim operować, to polecam. Na forum jest gdzieś nawet całkiem dobry poradnik, jak z niego korzystać.
stare 17.04.2009, 11:19   #589
anie_1981

A wracając do tych rodzonych sióstr, o których pisałaś wcześniej, to zapewne SimPe by sobie poradził z czymś takim jak powiązania rodzinne. Nie mam tylko pojęcia jak. Ja osobiście też bym chciała zakombinować, żeby Bella Ćwir po powrocie do domu z Dziwnowa znowu była matką Kasandry i Aleksandra, ale SimPe ma tyle opcji że nie mam pojęcia jak to zrobić, a nie chcę popsuć tych Simów. Jeśli ktoś wie jak to zrobić, to byłabym wdzięczna.

Helena, próbowałaś po prostu pojechać do miasta, kupić ciuszki dla dzieciaka w "wieku pełzającym" a potem kliknąć na przewijak, wybrać zaprojektuj pidżamę dla Antka/Jolki etc? :-) Pozdro
stare 19.04.2009, 22:11   #590
ultraviolence

A nie lepiej sprowadzić tę z Miłowa? Ja właśnie kiedyś przywróciłam ją SimPE - z pomocą poradnika z tego forum (szukaj w dziale "Poradniki"->"SimPE i inne programy"). Robiłam wszystko tak, jak zostało napisane w instrukcji. Późniejszych komplikacji - zero

Próbowałam, ale można kupić tylko ubrania dla małych dzieci.
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 11 (0 użytkownik(ów) i 11 gości)

Zasady Postowania