Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 01.10.2012, 14:01   #91
Laselight

Reputacja: 12
Domyślnie Odp: Opowiadam jak gram by robaczek ;)

Cytat:
Napisał Robaczek :) Zobacz post
dzięki , że na razie jako jedyny stanąłeś w mojej obronie
Kicaj nie jest facetem
Zresztą zgadzam się. To nie jest Fotostory ani Twórczość Pisana. Pisownia jest ważna , ale w tamtych działach się poprawia błędy (ort. i int. )

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 01.10.2012, 14:15   #92
Chwalisława

Cytat:
Napisał Kicaj Zobacz post
Pamiętacie, że tutaj mamy Opowiadamy Jak Sobie Gramy, a nie konkurs literacki? Jeżeli ktoś liczy na składne treściowo i ciekawe teksty, to odsyłam do innych działów albo na inne fora.
Mimo to, że to jest OJSG to chyba wypada ogarnąć pisownię, a nie pisać tak na odwal się, bo nie każdy chce czytać coś co nie jest pisane poprawnie.
No, ale zgodzę się z tym, że trochę za bardzo przykładamy się tak jakby to było FS.
Chwalisława jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.10.2012, 14:26   #93
easey

Reputacja: 10

e: no mucha wszystko napisala...

ćwicz dużo Robaczku

Ostatnio edytowane przez easey : 01.10.2012 - 16:19
easey jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.10.2012, 17:36   #94
Horsez

Jeju, Robaczku.. weź ty się w końcu do roboty!!
upupupupu. wszystko wypisane, zawiodłam się.
stare 01.10.2012, 18:04   #95
mucha
Guest

Cytat:
Napisał Kicaj Zobacz post
Całe OJSG średnie, dużo chaosu, no ale grafika ładna
Co do poprawiania czyichś wypocin, to mnie trochę szokujecie. Pamiętacie, że tutaj mamy Opowiadamy Jak Sobie Gramy, a nie konkurs literacki? Jeżeli ktoś liczy na składne treściowo i ciekawe teksty, to odsyłam do innych działów albo na inne fora.
Ja już nawet nie liczę na składne treściowo i ciekawe teksty. Nie muszą być długie, niesamowicie dopracowane, ale niech chociaż będą POPRAWNE.
Ja wiem, pisanie w internecie to nie sprawdzian z polskiego, żeby pisać treści wysokich lotów, ale jeśli autor chociaż trochę szanuje czytelnika, winien jest się PRZYŁOŻYĆ do tego, co robi, takie jest moje zdanie. Tutaj tego nie widzę.
Wydaje mi się, że jest to po prostu pisane na szybko, bez sprawdzenia, bez korekty, klik-klik na klawiaturze i "zatwierdź odpowiedź". A to nie jest w porządku w stosunku do osób, które to czytają, bo w mojej opinii czytelnik powinien wymagać - i zapewne wymaga - chociaż minimum poziomu od twórcy.

@Robaczku, tu nie chodzi o to, kto stanie po Twojej stronie, a kto będzie Cię atakował. Nie robimy tego - staramy się po prostu pomóc. Piszesz - pisz, to też jakiś sposób na wyrobienie pióra, ale staraj się brać do serca rady odnośnie pisania. Póki co, mam wrażenie, że przeczytać przeczytasz, ale machniesz ręką i dalej robisz swoje.
Jeśli masz problemy z ortografią, stylistyką, nie jesteś pewien czy to, co napisałeś jest w porządku, nie widzisz swoich błędów, to warto znaleźć osobę, która poświęci Ci chwilę i "zbetuje" kolejny odcinek OJSG, zanim wstawisz go na forum.
Jak już zaczniesz sam wyłapywać swoje błędy i nabierzesz trochę wprawy, oraz weźmiesz sobie nasze rady do serca, to jestem pewna, że się wyrobisz. (:

Tymczasem z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek do skomentowania. Mwhihi. :3
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.10.2012, 18:23   #96
Alcioo :33

Cytat:
Napisał mucha Zobacz post
Zaraz, chwila, że jak, c... co...?
Ale... nie rozumiem... y... ale...
CO TAK WŁAŚCIWIE SIĘ TU STAŁO?!

Przeanalizujmy, ten jeden odcinek (poprzednie tylko przejrzałam).

AHA.
Cieszy się, że jego córka nie pamięta czy "uprawiała pewne rzeczy" (Matko kochana, nazywajmy to po imieniu! Chyba, że to miała być aura tajemniczości, bo uprawiać można równie dobrze ogródek.), a płacze, że będzie miał dziecko z przypadkową laską, czy na odwrót? W każdym razie, przyjmuje te rzeczy SPOKOJNIE. Aha. No tak. Nic takiego, norma.

Uhuuuu. Wiec może być polityczny, co najwyżej, a mam dziwne wrażenie, że nie o to Ci chodziło.
Zresztą, paradoks. "Wiesz kochanie, będę tatą, matką będzie przypadkowa panna z imprezy, może zechciałabyś mi powiedzieć, czy już uprawiałaś seks ze swoim facetem, a tak baj de łej to zgadzam się na wasz związek!"
Woo-hoo. Jeśli wyszłoby to na jaw, to ja za upicie się do nieprzytomności i przespanie z jakimś kolesiem miałabym CO NAJMNIEJ awanturę stulecia - jeśli nie tysiąclecia - w domu.
Ale widać, co rodzina, to obyczaj, może nie robi to na ojcu wrażenia (?)

SPOJRZAŁ. Zobaczyć można coś, a nie "na coś", więc jeśli już to "zobaczył zegarek".

Przedostatnie.

Że przepraszam, CO?
W ŻYCIU by mi nie przyszło do głowy, żeby kiedyś podczas pierwszego dnia pracy opowiadać wszystkim, że moja córka/mój syn mają nowego partnera. Może jeszcze miałabym pochwalić się tym jak często się spotykają, od kiedy się kochają, jakiej antykoncepcji używają i kiedy planują ślub?
Poza tym, uu, jest tylko jeden Kamil w mieście, że WSZYSCY kojarzą go od razu po imieniu?
I dalej, to NIELOGICZNE - wszyscy wiedzą, że w mieście jest przestępca. Wszyscy znają jego DANE OSOBOWE. I wszyscy mają to gdzieś. Uuuu, niech sobie hasa radośnie po mieście i dalej rozrabia?
(???!!!)

Zła córka, niedobra córka, spotykasz się ze złym chłopcem. WYPROWADZAMY SIĘ. NATYCHMIAST.
Wielki. Mega. Epic. Facepalm.

Szczerze mówiąc, też bym była. To jeden z tych nielicznych momentów, w których postać wydaje się czuć to, co powinna czuć w danej chwili.
Po nawiasie otwierającym i przed zamykającym nie daje się spacji. Przed "był, była" nie daje się przecinków.

No właśnie, dlaczego? Dlaczego "tyle" jest z dużej litery? Co to za głupia mania wciskania wielkich liter gdzie popadnie?
Przed znakami interpunkcyjnymi nie daje się spacji.

Czekaj, ta konwersacja jest prawie zupełnie do niczego, czy tylko mi się tak wydaje?
Kilkudniową piszemy razem.

O tak. Jakbym była facetem i zaliczyłabym wpadkę na imprezie też nie mogłabym się doczekać, aż ujrzę efekt tejże wpadki.
Nie zmieniaj czasu. Skoro POŁOŻYŁ się, to do domu ktoś ZAPUKAŁ, a nie puka.
Przed przecinkiem nie ma spacji!
Ach, jeszcze coś. Tak, jak listonosz przywozi do mnie do domu przesyłkę z samego rana i jestem jedyną osobą, która nie jest w pracy to też lecę do niego w samej bieliźnie, a co tam, niech sąsiedzi mnie zobaczą. Bo zarzucić na siebie CHOCIAŻBY szlafrok to za wiele. Tyle czasu się schodzi, na pewno gość ucieknie spod drzwi.

...hm, aha.

A jak nie chcesz, to wypie... C:
Co z tego, że wcześniej mówił córce, że będą widywać się z tym glutem średnio dwa razy na miesiąc?

Uu, ja też nie wiem. Ojejejejejej, 5 minut i po zabawie? Już? Koniec wizyty? Poznał dzieciaka, kolejny punkt dnia odhaczony, możemy przejść do następnego?
Emotkę mu przesłała. Słodkie.

Ou, co za szantaż. Poza tym... TAKA zmiana. Robi wrażenie.
Po prostu...
WOW.

C:
A poza tym MUSZKO>...

Bardzo Cię przepraszam,ale kim ty jesteś ? Wiesz co, w poprzednim komentarzu ty nie wytknęłaś mi błędów, postanowiłaś wyśmiać nowego użytkownika...
O Boże to, że troszkę źle napisałem dialog to nie znaczy, że masz prawo się tak ze mnie lać...
Jakieś teksty typu Uhuhu hehehhe.. są troszkę dziecinne i denne.

Bravooo popisałaś się....
Nie dało się napisać : popraw błędy stylistyczne, a nie wystawiać mi kazanie na połowę mojego OJSG !

Więc muszko zobaczymy jak ja pójdę się do cb polać...

Ostatnio edytowane przez Alcioo :33 : 01.10.2012 - 18:31
Alcioo :33 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.10.2012, 18:25   #97
Skylinn

Ludzie, spokojnie!
W OJSG Robaczka, jest naprawdę wiele rzeczy do poprawy. Jednak pamiętajmy, że posty z tego działu nie muszą być idealne...

Robaczku: popraw błędy, które zdarzają się naprawdę notorycznie. Jednak mam nadzieję, że nie zlekceważysz tych wszystkich rad i się poprawisz, bo naprawdę jeszcze dużo do roboty!
Jeżeli zastosujesz się do tych wszystkich rad, twoja historia może być fajna i zyska na oglądalności.
stare 01.10.2012, 18:27   #98
Kicaj

Też mi to wygląda na czystą złośliwość. Jeśli chcecie się wyżyć, zapraszam do mnie. Tam możecie chociaż faktycznie ponarzekać, bo kupę tekstu tam mam. Poza tym, byli tu i gorsi "pisarze" i nikt nie formował na nich nagonki.
Tak więc, jeśli Cię razi takie pisanie, po prostu nie wchodź i nie czytaj.
Bogu niech będą dzięki.
Kicaj jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.10.2012, 18:34   #99
mucha
Guest

Cytat:
Napisał Robaczek :) Zobacz post
A poza tym MUSZKO>...

Bardzo Cię przepraszam,ale kim ty jesteś ? Wiesz co, w poprzednim komentarzu ty nie wytknęłaś mi błędów, postanowiłaś wyśmiać nowego użytkownika...
O Boże to, że troszkę źle napisałem dialog to nie znaczy, że masz prawo się tak ze mnie lać...
Jakieś teksty typu Uhuhu hehehhe.. są troszkę dziecinne i denne.

Barvooo popisałaś się....
Nie dało się napisać : popraw błędy stylistyczne, a nie wystawiać mi kazanie na połowę mojego OJSG !
Studentką, po klasie humanistycznej, jeśli chodzi o ścisłość.
Wytknęłam błędy, owszem, może w sposób nieco prześmiewczy, ale jest to forma przystępniejsza niż nudny elaborat na ten temat.
I, broń Boże, nie jest to kwestia wyśmiewania nowego użytkownika. Sama jestem jedną z nowszych osób, poza tym nigdy nie sprawiało mi satysfakcji bezpodstawne nabijanie się z kogoś i tego nie robię.
Kazanie skupia się między innymi na "popraw błędy stylistyczne", ale tyle już osób Ci to pisało, że wolałam punkt po punkcie wytknąć Ci co jest nie tak. Obrona przed moim komentarzem jest typowa, takiej się spodziewałam szczerze mówiąc, bo często ludzie tak się zachowują, jak ktoś mówi im, że robią coś źle - wiem, bo sama wiele lat taka byłam, całe szczęście już z tego wyrosłam - więc nie rusza mnie to jakoś specjalnie. Możesz pisać na mój temat co chcesz, ja i tak swoje będę robiła i to dla Twojego dobra, wierz lub nie. Jak już napisałam, czasem trzeba trochę oberwać po czterech literach, żeby porządnie wziąć się za siebie.

Także "chill", bo nie chcę robić tutaj off'a, ani prowokować kłótni.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.10.2012, 18:35   #100
Cytryśnia

Po dłuższym odpoczynku od twoich wypocin spróbowałam dać Ci jeszcze jedną szansę. Poprawiłeś się ale widywałam lepsze historie. No i jedno mi bardzo przeszkadza, wyrazy które nie powinny być pisane z wielkiej litery piszesz z wielkiej litery! Może będę tu zaglądać, aha a mucha w niektórych sprawach ma rację

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania