Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 3: Zdjęcia z gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.10.2011, 20:55   #1071
Pinezka

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Opowiadamy jak sobie gramy

Ależ mnie tu dawno nie było. Forum zapomniało o moich rodzinach. Przypomnę się
--
Emma Hudson, córka sławnej Alicii Hudson i Alexego Fresco była od wieku nastoletniego zakochana w Sebastianie Strikerze. Po osiągnięciu pełnoletności postanowiła z nim zamieszkać.

Po niedługim czasie, ambitna Emma zapragnęła kariery policyjnej, jednocześnie nie chciała porzucić swych marzeń o zostaniu szachową mistrzynią. Szukała sposobu, aby efektowniej pracować i także mieć odpowiednio dużo czasu dla swego ukochanego Sebastiana. To wszystko miała osiągnąć poprzez stanie się istotą nieśmiertelną. Ugryzienie tajemniczego mężczyzny w barze zmieniło życie Emmy. Stała się atrakcyjną, pewną siebie simką.

Sebastianowi początkowo nie przeszkadzała odmienność lubej. Był zadowolony, że ma tak piękną i wyjątkową kobietę. Sam również stał się prawdziwym mężczyzną.

Niedługo później Emma zaszła w ciążę, Sebastian tak bardzo się ucieszył, że poprosił ukochaną o rękę. Wkrótce odbył się cichy ślub i na świecie pojawił się Sean. Ojciec przeraził się jego podobieństwem do matki, świecących oczu syna. Czuł, że nie pasuje do rodziny.

Pocieszenie znalazł w ramionach najlepszej przyjaciółki Emmy - Deidre Litler. Mimo, że również była ona otoczona aurą wampiryzmu, Sebastian zakochał się w niej. Nie krył swych uczuć publicznie, jednak na razie nie myślał o porzuceniu Emmy.

Wkrótce zapragnął stać się taki jak jego nowa "kobieta" i poprosił ją o przemianę.

Na razie biedna Emma jeszcze nic nie wie. Mąż wprawdzie zaczął zasłaniać szyję, drapać się ukradkiem, ale simka nic nie podejrzewa. Co stanie się, gdy nastąpi kompletna przemiana? Czy Sebastian zostawi Emmę samą z małym Seanem?
Pinezka jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.10.2011, 20:55   #1072
Justyna0307

Cytat:
Napisał Narutoman Zobacz post
elw17 To oni mieli pieniądze na TAKĄ imprezę, a nie maj pieniędzy na dom?
dom jak dom ale trzeba dziecko wykarmić i przewijać a dziecko kosztuje

Pinezka- jaki wredny typ. Mógł poprosić żonę i przemianę :/ ah mężczyźni

a co robię poza graniem w The Sims 3? oto mój blog http://justynamakeup.blogspot.com/

Ostatnio edytowane przez Justyna0307 : 13.10.2011 - 20:58
Justyna0307 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.10.2011, 06:39   #1073
Saheli019
Guest

Narutoman - oj tam pewnie ślub i wesele kupili na Groupon po atrakcyjnej obniżce,dlatego stac ich było na dom

Pinezka- co za typek z tego Sebastiana? Mężczyzni są pokręceni....
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.10.2011, 08:28   #1074
Gio

Reputacja: 15

Wg mnie Sebastian postąpił jak najbardziej fair. Bo trzeba pamiętać, że Emma też nie poradziła się go o przemianę no i jeszcze to świecące dziecko, którego pewnie by nie chciała "uleczyć" z wampiryzmu. A że trafił na inną wampirkę.. no cóż, przypadki chodzą po simach
stare 14.10.2011, 08:43   #1075
elwa17
Guest

Pinezka - nie wiem jak pozostali ale ja pamiętam Twoje pozostałe posty Masz pięknych simów Co do Sebastiana to też bym się źle czuła, nie pasując do rodziny Ale na jego miejscu napewno pogadałabym z żonką, a nie z jej kumpelką
Narutoman - nie mówiłam, że nie mieli pieniędzy
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.10.2011, 14:12   #1076
Horsez

Ostatnio tutaj --> http://forum.thesims.pl/showthread.p...19#post1457919

~~Ciąg dalszy Rodziny Betanek, Sobotka, Pinezka, Dąbek i Walendziak~~

Nie ma to jak Sobotaaa!
Mały Książe Olek

Olek rządzi a mamusia robi śniadanko

Wspólne jedzonko mniam mniam

Kąpiel w basenie, Olek chlapie mamę a ona mu oddaje

Wspólne tany-tany w kostiumach

Olek tutaj jest taki dojrzały " Papcio czyta gazete"

Bawimy się z mamą piłką

A tutaj spryskiwacz ooo

Wspólne ognisko i pieczenie płomyków

Uśmiech Olka

Uścisk na dobranoc, słodko!

I niestety po wieloletnim życiu umarła Malwina [*]

Marta była smutna, jednak musiała być silna miała w końcu dwójkę dzieci i męża.

Tutaj rodzina Walendziak w składzie : Marta, Dawid, Emanuel i Gosia

A tutaj Eman z Gosią

C.d.n
stare 14.10.2011, 21:53   #1077
Saheli019
Guest

Dawid powinien przejsc się do stylisty...troche nie pasuje do eleganckiej i eterycznej Marty ...

EDIT Dalsze losy KORDIANA i LEANDRY poprzednie )

Dzisiejszy post będzie dłuższy niż poprzednie dlatego podziele go na historię Kordiana i Leandry.

Kordian powrócił wreszcie ze studiów już jako młody dorosły. Oczywiście nie mógł ponownie zamieszkac u wujostwa z racji powiększenia się rodziny. Postanowił wynając dwa pokoje i zabrac ze sobą Leandre. Nadarzyła się okazja. Niejaki Goodwin szukał własnie wspólokatorow. Młodzi mężczyżni zaraz znależli wspólny jezyk. Obaj byli porzuceni przez kobiety. Goodwin miał nawet córkę. Niestety nie wyszło mu z jej matka,dlatego został gejem. Po jakimś czasie wspólnego pomieszkiwania relacje między panami trochę się zmieniły...Goodwin zaczął ewidentnie adorować Kordiana. Pochwały,komplementy,drinki w barze i BACH! Podczas rozmowy skradł mu pocałunek!! Kordian był lekko zmieszany całą sytuacją(no bo jak to tak z facetem?),ale póżniej nawet mu się to spodobało. Zostali więc parą i nawet się nie kryli ze swoimi uczuciami w miejscach publicznych...

Pewnego wieczoru do drzwi zapukał jakiś chłopak. Drzwi otworzył Kordian i zdębiał. Chłopaczek był bardzo do niego podobny.

-Cześć,jesteś Kordian Lada? Ja nazwywam się Błażej i chyba jestem twoim synem.

Tak moji mili. Ucieczka Jade-ukochanej Kordiana z lat młodzieńczych była spowodowana ciążą!! Teraz gdy Jade zgineła (utopiła się bidulka) Błażej postanowił odnalezc ojca i z nim zamieszkać. Kordian mimo zaskoczenia chętnie przyjął syna i nawet okazł się być dobrym ojcem.

Błażej szybko odnalazł się w "nowym świecie" i nawet poznał nową koleżankę NIkolę-córkę Goodwina. Między nasolatkami zaiskrzyło,tak jak między ich ojcami

W czasie gdy Kordian i Goodwin zaczeli ze sobą romansować Leandra jeszcze jako nastolatka rozwijała swoje talenty muzyczne i malarskie. Pewnego wieczoru w parku gdy malowała przysiadł sie do niej starszy facet. Ziemowit Kruszewski,arystokrata i dziedzic. Po śmierci ojca wrócił po wielu latach spędzonych we Francji by odzyskać swoją posiadłość.
Leandra szybko polubiła jegomościa,który tak jak ona uwielbiał sztukę. Zostali najlepszymi przyjaciółmi.

Nadszedły urodziny Leandry. Kordian wyprawił jej z tej okazji impreze,na którą zaprosili zanjomych. Był tort i potańcówa Leandra już jako młoda dorosła postanowiła umocnij przyjażń z Ziemowitem. Zaczeli się więc spotykać. Kwiaty, drogie restauracje...Pan Kruszewski rozpieszczał swoją nową przyjaciółkę. Podczas jej odwiedziń u niego w domu,po sytym obiedzie Ziemowit padł na kolano i się oświadczył. Leandra bez zastanowienia się zgodziła (strasznie lekko myslna jest,mogła go potrzymac w niepewności ) Już jako narzeczona wprowadziła się do ukochanego i teraz trwają przygotowania do ślubu

Ostatnio edytowane przez Saheli019 : 15.10.2011 - 09:17
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.10.2011, 08:43   #1078
Pinezka

Myślicie, że Sebastian był nie fair wobec Emmy? Posłuchajcie co musiała znów przeżyć simka.

Nieświadoma niczego Emma chciała pocałować swojego męża, a on lekko się skrzywił, a później wybuchnął. Krzyczał, że jest okropna, nienawidzi jej i nie chce z nią być, kocha Deidre. Emma przez łzy mówiła o Seanie. Sebastian powiedział, że to nie jest jego dziecko, nie chce mieć z nimi nic wspólnego. Wkrótce wyprowadził się z domu pozostawiając Emmę samą z synem.

Sean był bardzo zamkniętym w sobie chłopcem. Nie mógł zrozumieć, dlaczego ludzie odsuwają się od niego. Czuł się inny, gdy nie mógł biegać z kolegami po placu zabaw za dnia. Do tego jedyne "jedzenie", które mu smakowało to sok plazmowy. Wypijał parę puszek dziennie i wciąż był niezaspokojony.

Emma starała się pocieszyć małego synka. Tłumaczyła mu, że jest wyjątkowy, opowiadała na dobranoc bajki o książętach ciemności.

Dopiero, gdy nikt nie patrzył, porzucona simka płakała po kątach i narzekała na samotność.

Pewnego dnia powiedziała "dość". Chciała żyć dalej, delikatnie zmieniła wizerunek, zaczęła bywać po późna w klubach.

Jednej nocy poznała tajemniczego sima - Barry'ego Ternderlove'a. Wypiła parę drinków, poczuła do niego miętę. Całowali się, czuła się szczęśliwa w jego objęciach.

Następnego dnia Emma zaprosiła sima do domu. Nie mam pojęcia jak to się stało, ale w progu zaczęła oskarżać go o zdradę, nie wiedziałam co się dzieję. Czyżby była przewrażliwiona? Nie miala ochoty się z nim spotykać. Nie ufała mu. Parę dni później zauważyłam, że Emma gdzieś się wybiera. Pojechała powiedzieć Barry'emy, żeby zostali przyjaciółmi. (Nigdy nie miałam takiej sytuacji!! Ona to wszystko zrobiła sama z siebie!)
Cóż, wróćmy do Seana. Udało mu się zdobyć przyjaciółkę. Crissy Roses zaczęła coraz częściej bywać u chłopca. Akceptowała jego odmienność, była zafascynowała jego świecącymi oczami. Potrafili godzinami bawić się w domku na drzewie.

Mam nadzieję, że uda mi się ułożyć życie Seana właśnie z Crissy. Zastanawiam się jeszcze co zrobię z faktem ich odmienności. Może Sean wyleczy się w wampiryzmu dla niej?
U Emmy na razie uczuciowy zastój, wciąż myśli o zdradzie. Zajęła się pracą i grą w szachy. Gorzej, bo nie chce przyjść do niej przeciwnik kolejnej rangi! Dzwonię, dzwonię i nic, nie przychodzi .. Chyba z jej marzeń nici.

Horsez - Marta ma prześwietną piżamę!
stare 15.10.2011, 09:15   #1079
Saheli019
Guest

Pinezka - ale Emma naprawde tak sama z siebie nawrzeszczała na Barr'ego? I powiedziała,że chcą zostac przyjaciółmi? Niezle...miałaś włączoną wolną wole?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.10.2011, 11:56   #1080
Pinezka

Saheli - Tak, byłam zaskoczona. Zaprosiłam do domu, myślałam, że się kurczę zwiążą, a ona od progu zaczęła wrzeszczeć na niego i oskarżać o zdradę! Po paru simowych dniach zobaczyłam, że ona nagle się gdzieś wybiera, polazła zerwać z nim romantyczną interakcje. Zaskakuje mnie ta rodzina. Do tego miałam niewidzialnego WP..
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania