|
|
|
|
#1 |
|
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
O ile mi wiadomo na tym forum żadnych wróżbitów nie ma, więc podaj dokładną specyfikacje Twojego komputera, oraz dobrze byłoby ujrzeć dane odnośnie temperatur poszczególnych podzespołów, wtedy może Ci jakoś pomożemy.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Reputacja: 10
|
Nie wiem jakie informacje mam podać ,ale czy jako zreinstaluje gre to będzie już dobrze chodzić
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
Nie wiem czy to dobry temat, ale postanowiłam napisać...a więc proszę o jakąkolwiek pomoc...
W simy grałam jakis rok temu, na tym samym kompie (zwykłe simsy 3 + podróże), wszystko działało ok. Potem miałam długą przerwą, w między czasie odinstalowałam grę i teraz postanowiłam znowu zainstalować. I tu sie zaczynają problemy...po wielu próbach w końcu odpaliłam grę, wszystko sie uruchamia, gra działa do czasu kiedy wejdę w rodzinę- po 10 sekundach gra sie wyłącza. Jeżeli jestem np. w kreatorze tworzenia sima, to gra normalnie działa, jak wejdę w rodzinie i jestem na pauzie to tez sie nic nie wyłącza...dopiero jak zacznę coś robić to mnie wywala z gry Nie wychodzi żaden komunikat, po prostu się zamyka.Próbowałam zmienic wymagania graficzne w grze- nawet na najniższych się wyłącza. Raczej nie jest to wina procesora, karty itd.- rok temu wszysto działało ok. I tradycyjne odinstalowanie tez jest bezsensu bo juz to robiłam kilkakrotnie, nawet po odinstalce zrobiłam gruntowne "czyszczenie" kompa. Laptop sie nie przegrzewa ani nic z tych rzeczy, wiec nie wiem o co chodzi :/ W dodatku nie uruchamia mi się SimsLauncher ("Nastąpił błąd podczas uruchamiania. Zobacz szczegoły w dzienniku"). Ale o to już mniejsza, zależy mi tylko zeby pograc w gre dłużej niż 10 sekund :/ Rozpisałam się strasznie, ale juz nie wiem co zrobic z tymi simsami, od kilku dni sie mecze i nic...próbowałam juz wiekszości sposobów i nic. Chyba pozostaje mi granie w 2... Proszę o pomoc
|
|
|
|
#4 |
|
Mod emeryt
|
sebi27
Reinstalacja to nie lekarstwo na wszystko. Pisząc "Specyfikacje komputera" miałem na myśli byś podał mi swój: -procesor, pamięć ram, karta graficzna. Skoro piszesz, że nie wiesz co masz podać, to zapewne następne pytanie będzie gdzie takowe informacje o swoim komputerze uzyskać? Więc wejdź w start>>uruchom>> wpisz "dxdiag" i tam wszystko znajdziesz. Oraz odpowiedź mi na pytanie czy problem masz od zawsze z tą gra czy od jakiegoś czasu? Czy tylko w tej grze masz takie niespodziewane wysypywanie się do pulpitu czy też w innych również?
|
|
|
#5 |
|
|
Inne problemy :Gra wyłącza się sama bez powodu,długo się ładuje,i w otoczeniu najpierw są niebieskie lub ich w ogóle nie widać parcele ale po dłuższej chwili jest normalnie to tak informacje :
Procesor :AMD Duron(tm), MMX,3DNow, (falowana kreska)1,6GHz Pamięć :1536MB RAM I nie wiem czy dobrze Karta Graficzna :Radeon X1050 Series(Omega 3.8.442) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Mod emeryt
|
Komputer już przestarzały i wymagań (poza pamięcią ram) gry the sims 3 nie spełnia.Więc można uznać to za potencjalny powód tych problemów z grą.
Karta graficzna choć wedle wymagań nie jest obsługiwana to być może dałaby jakoś radę grę pociągnąć, to procesor wedle mnie najbardziej wpływa to powolne wczytywanie gry. Niebieskie artefakty w otoczeniu są oczywiście spowodowane przez kartę graficzną. Proponowałbym zmniejszyć ustawienia graficzne do minimum o ile już tego nie zrobiłeś. Jeśli chodzi o wyrzucanie gry do pulpitu bez żadnej informacji to być może winę ponosi przegrzewająca się karta graficzna. Pobierz program SpeedFan i sprawdź temperaturę określoną jako GPU zaraz po takim wyrzuceniu Cię z gry.
|
|
|
#7 |
|
Mod emeryt
|
A czy gra działała tak cały czas odkąd ją posiadacz, czy problem pojawił się po jakimś czasie?
|
|
|
#8 |
|
|
szczerze mówiąc nie wiem ale chyba nie.Co mam zrobić ?
Ostatnio edytowane przez sebi27 : 21.05.2011 - 11:12 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
a co do mojego problemu da się naprawić ?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Mod emeryt
|
Więc pozostaje podać mi dane odnośnie temperatur.
Pobierz jakiś program do sprawdzania temperatur i dokonaj pomiarów. Po uruchomieniu zerknij na rubrykę opisaną jako GPU, czyli karta graficzna spisz temperaturę przed uruchomieniem gry i w momencie kiedy gra Ci się wyłączy. edit. Albo wiesz co? Mam twój problem w dupie, nie będę pomagał komuś co ironicznie komentuje moją pracę na forum. Dziękuje.
Rivacheg Village-juz jest. Park Plurgol (konkurs) ,Ardewick Castle, San Gesperito Baltemon Hill (konkurs) ,Posiadłosc Redos, Posiadłosc Alpine Ostatnio edytowane przez Wielebny : 29.05.2011 - 18:01 |
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|