![]() |
#111 |
Guest
|
![]()
Nie wiem co napisać..Ciekawe dialogi ,ale ten ochroniarz to nieźle powiedział,że nie ze względu na swoją żonę.Opisy również fajne.I to chyba tyle.10/10 <A i jeszcze jedno dłuższe odcinki proszę ,bo nawet nie mam co czytać.I tak to jest :czytam,czytam i.. koniec
![]() |
![]() |
|
![]() |
#112 |
Guest
|
![]()
Odcinek świetny, jak zawsze
![]() 1. Tak jak podejrzewałem od początku, Jack okazał się być mężem Georgii ![]() 2. Tradycyjnie były literówki ![]() 3. Ten grubas wygląda po prostu jak jakiś pulpet ![]() ![]() ![]() 4. Co do tego telefonu do Roy'a - to może być po prostu przypadek, że zadzwoniła akurat do niego, ale możliwe jest też, że zrobiła to celowo. Dobra, koniec ściemniania ![]() W zasadzie to zaskoczyło mnie tylko to, co Georgia robiła po wyjściu ze szpitala (od Kate). Ale ogólnie odcinek jest świetny - jak powiedziałem na początku. EDIT: A może to Tom potrącił Kate i dlatego Georgia zadzwoniła do Roy'a?! Wszystko zaczyna się komplikować, a to dobrze ![]() Ostatnio edytowane przez Sherlock : 22.01.2010 - 18:34 |
![]() |
![]() |
#114 |
Reputacja: 10
|
![]()
za szybkość w dodawaniu odcinków to ja cię mogę bardzo pochwalić
![]() ale udowodnij tę szybkość dodawając tu zaraz odcinek! Pzdr-Karmin
![]() |
#115 | |||||||||||
Reputacja: 15
|
![]()
Avonlea
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mika_Cute^^ Cytat:
Być kochanym za napisanie Fotostory ![]() ![]() Smilerka Cytat:
![]() W każdym bądź razie podobny może się wydawać tylko charakter Georgii do charakteru Hałsa ![]() Dziękuję za komentarz i pozdrawiam Angella Cytat:
![]() Bardzo dziękuję za komentarz i pozdrawiam <wyuczyłem się już formułki ![]() MariOlka Film? ![]() Nie, do reżyserii to ja się kompletnie nie nadaję (chociaż podobno wystarczy tylko chcieć ![]() ![]() ![]() Sherlock Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo dziękuję za komentarz. Karmin Dobra, dobra ![]() ![]() Również pozdrawiam (po raz drugi) ![]() Uwaga! Na dniach chcę dodać malutki, krótki i w ogóle bezsensowny bonus, który wyjaśni, dlaczego Georgia Roberts nazywa się Georgia Roberts ![]() No i czekam jeszcze na komentarze ![]()
Evil is a Point of View Ostatnio edytowane przez Gio : 22.01.2010 - 19:25 |
|||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Guest
|
![]()
Jak dla mnie super, oby tak dalej.
Piszesz w taki sposób że chce sie wiedzieć co będzie dalej, bogata treść, widać że starasz się nie powtarzać. I dawaj mi tu następny odcinek >D |
![]() |
![]() |
#117 | ||
Reputacja: 12
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Generalnie trochę mnie dziwi, że Kate nie odniosła żadnych poważnych obrażeń, a mimo to straciła dużo krwi. No ale ok, nie czepiam się - w końcu nie było zbyt dużo o jej stanie zdrowia napisane. A co do opcji Sherlock'a że niby to Roy/Tom potrącił Kate... to wydaje mi się dość nieprawdopodobne. Po pierwsze: Żaden z nich nigdy nie wspominał, że ma samochód więc Georgia nie mogła o tym wiedzieć. A po drugie jeśli go ma, to nie wierzę, że pani detektyw wiedziałaby jakim lakierem został pomalowany. Dlatego myślę, że Roy'a potrzebuje do czegoś innego - ostatecznie jest facetem, więc lepiej zna się na samochodach. A co do sytuacji rodzinnej Geogrii... informacja o rozwodzie musiała być dla niej naprawdę bolesna, a mimo to potrafiła zapomnieć na chwilę o problemach osobistych i skupić się na zawodzie - podziwiam ją. Cóż, pani detektyw (której z początku nie lubiłam) zyskuje coraz większą sympatię w moich oczach ^^
![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() Ostatnio edytowane przez Sherlock : 23.01.2010 - 17:07 |
|
![]() |
![]() |
#119 | ||||||
Reputacja: 15
|
![]()
Sherlocku
Proszę, wszelkie następne podejrzenia ujawniaj mi na PM, gdyż zdradzasz mi tutaj akcję ![]() Zaś w odpowiedzi na jedno z Twoich podejrzeń pozwolę sobie zacytować opinię Sandry ![]() Cytat:
![]() Sandra Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję za komentarz i pozdrawiam. MiNuTkA15 Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję za komentarz i pozdrawiam. A teraz zapowiadany bonusik. Powinno Was to zainteresować ![]() Dlaczego Georgia Roberts to Georgia Roberts? Wbrew pozorom imię tytułowej bohaterki fotostory Detektyw Georgia Roberts nie jest zerżnięte z serialu Dr House, choć faktycznie podobieństwo jest bardzo podejrzane, aczkolwiek niecelowe (główny bohater filmowego serialu- Gregory ; bohater FS- Georgia- to samo imię, tylko odmiana męska i żeńska). Powód jest zupełnie inny, ale żeby to wyjaśnić, muszę zaczerpnąć pewien fragment z pracy Nicka Mamatasa, autora powieści Move Under Ground i Northern Gothic, oraz ponad 40 krótkich historyjek i opowiadań obrazkowych. Dajmy na to słynny filmowy bohater, dr House, został nazwany na tej samej zasadzie co fikcyjny detektyw Nero Wolfe autorstwa Reksa Stouta (pisarz amerykański, autor powieści kryminalnych).Jak wskazywał John D. Clark, ShErlOCK HOlmEs i NErO WOlfE mają nazwiska, w których samogłoski O i E występują w tych samych miejscach. Co więcej, zdaniem Clarka, Stout dawał do zrozumienia, że Wolfe jest synem Holmesa. Cóż, GrEgOry HOusE też pasuje do tego wzoru. Można zatem wnioskować, że wszyscy trzej panowie mają wspólne geny. Zatem i GEOrgia RObErts też należy do owej rodziny najdoskonalszych detektywów na świecie (bo nawet House niczym detektyw rozwiązuje medyczne zagadki). Tak więc nie jest ono ani zgapione, ani bezpodstawne. Może jeszcze dodam, że imię Georgia strasznie mi się nie podoba, ale jako jedyne żeńskie ma układ liter O E w takiej kolejności .
Evil is a Point of View Ostatnio edytowane przez Gio : 23.01.2010 - 17:35 |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
![]() Ale skoro fabuła jest fajna w FS to dlaczego nie w filmie? Było by przecież tak samo.
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|