Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.01.2010, 17:45   #111
Angella
Guest

Domyślnie Odp: Detektyw Georgia Roberts

Nie wiem co napisać..Ciekawe dialogi ,ale ten ochroniarz to nieźle powiedział,że nie ze względu na swoją żonę.Opisy również fajne.I to chyba tyle.10/10 <A i jeszcze jedno dłuższe odcinki proszę ,bo nawet nie mam co czytać.I tak to jest :czytam,czytam i.. koniec>
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.01.2010, 17:49   #112
Sherlock
Guest

Odcinek świetny, jak zawsze Hm, komentarz napiszę w punktach.

1. Tak jak podejrzewałem od początku, Jack okazał się być mężem Georgii (Rozwód niestety przewidywałem w jednej z ewentualności...)

2. Tradycyjnie były literówki Ale wiem, zdarza się.

3. Ten grubas wygląda po prostu jak jakiś pulpet A wpuszczenie Georgii za jej... cycki , mówi o jego "inteligencji"

4. Co do tego telefonu do Roy'a - to może być po prostu przypadek, że zadzwoniła akurat do niego, ale możliwe jest też, że zrobiła to celowo. Dobra, koniec ściemniania Myślę, że to on potrącił Kate!

W zasadzie to zaskoczyło mnie tylko to, co Georgia robiła po wyjściu ze szpitala (od Kate). Ale ogólnie odcinek jest świetny - jak powiedziałem na początku.

EDIT: A może to Tom potrącił Kate i dlatego Georgia zadzwoniła do Roy'a?! Wszystko zaczyna się komplikować, a to dobrze

Ostatnio edytowane przez Sherlock : 22.01.2010 - 18:34
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.01.2010, 18:02   #113
dirty_job

Reputacja: 10

Dalej... Czekam... Nie wybaczę... Myślałeś o tym by nakręcić film?
stare 22.01.2010, 18:14   #114
Bezimienna

za szybkość w dodawaniu odcinków to ja cię mogę bardzo pochwalić
ale udowodnij tę szybkość dodawając tu zaraz odcinek!

Pzdr-Karmin
stare 22.01.2010, 19:22   #115
Gio

Reputacja: 15

Avonlea

Cytat:
otóż wszystkie postacie bardzo i to bardzo mi się podobają, a tutaj ochroniarz ostatnia brzydota
Gdyż robiłem go lekko na odpieprz i raczej nie ma nadziei, żeby kiedykolwiek jeszcze się w FS pojawił

Cytat:
Zaciekawił mnie też fakt, że Roberts zawsze zaciekła, dążąca do celu w sytuacji gdy chodzi o jej rodzinę, o jej dziecko podejmuje szybką decyzję.
Ta gwałtowna decyzja to chęć wyrwania się spod presji, z jaką naciskał ją Jack. Przynajmniej ja to tak interpretuję

Cytat:
W poprzednich odcinak nie było też mowy o tym by kontaktowała się ze swym dzieckiem...
Gdyż póki co minęły dopiero dwa fikcyjne dni

Cytat:
Zatem życzę weny i pozdrawiam.
Dziękuję, ja również pozdrawiam i dziękuję za komentarz.

Mika_Cute^^

Cytat:
och jak ja cię `kocham` za to fotorstory !!! Nie podoba mi się 3 bonus... ale życzę zapału do pracy
o.O
Być kochanym za napisanie Fotostory Dziękuję za komentarz i za życzenia i pozdrawiam

Smilerka

Cytat:
Przeczytałam trochę. I mogę powiedzieć że większość to lekko zmieniony Dr. House ;|
Nie ty pierwsza zauważyłaś to podobieństwo, ale jedna zdecydowana różnica- moje fotostory to opowiadanie kryminalne, zaś dr. Housa nie wiem do czego zakwalifikować- do obyczajówki

W każdym bądź razie podobny może się wydawać tylko charakter Georgii do charakteru Hałsa

Dziękuję za komentarz i pozdrawiam

Angella

Cytat:
i jeszcze jedno dłuższe odcinki proszę ,bo nawet nie mam co czytać.I tak to jest :czytam,czytam i.. koniec>
Kochana, on ma 5 stron!
Bardzo dziękuję za komentarz i pozdrawiam <wyuczyłem się już formułki >

MariOlka

Film?
Nie, do reżyserii to ja się kompletnie nie nadaję (chociaż podobno wystarczy tylko chcieć ). Ale jakby jakiś sławny reżyser na podstawie mojej równie sławnej książki coś wyklecił to bym się nie obraził

Sherlock

Cytat:
Tak jak podejrzewałem od początku, Jack okazał się być mężem Georgii (Rozwód niestety przewidywałem w jednej z ewentualności...)
W końcu nick mówi sam za siebie- Holmes

Cytat:
Tradycyjnie były literówki Ale wiem, zdarza się.
Zwłaszcza u mnie

Cytat:
. Ten grubas wygląda po prostu jak jakiś pulpet A wpuszczenie Georgii za jej... cycki , mówi o jego "inteligencji"
Wiem, ale nie zależało mi za bardzo na nim- to pojedyńczy drugoplanowy bohater i drugi raz już nie wystąpi.

Cytat:
Co do tego telefonu do Roy'a - to może być po prostu przypadek, że zadzwoniła akurat do niego, ale możliwe jest też, że zrobiła to celowo. Dobra, koniec ściemniania Myślę, że to on potrącił Kate!

[...]

EDIT: A może to Tom potrącił Kate i dlatego Georgia zadzwoniła do Roy'a?! Wszystko zaczyna się komplikować, a to dobrze
Oł dżizas... Dobra, ja już nic nie mówię bo okazuje się, że układasz lepiej akcje tego serialu niż ja

Bardzo dziękuję za komentarz.

Karmin

Dobra, dobra Ale najpierw będzie bonus, który trochę zrekompensuje opóźnienie w dodaniu nowego odcinka, gdyż po prostu- nie chce mi się go pisać (albo żeby było ładniej: nie mam weny )

Również pozdrawiam (po raz drugi)

Uwaga! Na dniach chcę dodać malutki, krótki i w ogóle bezsensowny bonus, który wyjaśni, dlaczego Georgia Roberts nazywa się Georgia Roberts

No i czekam jeszcze na komentarze

Ostatnio edytowane przez Gio : 22.01.2010 - 19:25
Gio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.01.2010, 20:47   #116
MiNuTkA15
Guest

Jak dla mnie super, oby tak dalej.
Piszesz w taki sposób że chce sie wiedzieć co będzie dalej, bogata treść, widać że starasz się nie powtarzać.
I dawaj mi tu następny odcinek >D
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.01.2010, 22:02   #117
Sandy

Reputacja: 12

Cytat:
Tak… Georgia Roberts była mistrzem improwizacji. Jeszcze pół godziny tematu miała łzy w oczach i głos jej się załamywał, a teraz była ostra, pewna siebie i przebiegła- taka jak kiedyś.
A co ma do tego improwizacja? oO Mogłeś napisać, że doprowadziła do perfekcji opanowywanie negatywnych emocji, ale ta improwizacja kompletnie mi tu nie pasuje.

Cytat:
Jedyna kobieta, która była tego świadkiem, usłyszała jedynie pisk opon, bowiem była ślepa.
Ślepa nie brzmi zbyt ładnie - to jest raczej przezwisko dla osoby gapowatej Ładniej byłoby "niewidoma"

Generalnie trochę mnie dziwi, że Kate nie odniosła żadnych poważnych obrażeń, a mimo to straciła dużo krwi.
No ale ok, nie czepiam się - w końcu nie było zbyt dużo o jej stanie zdrowia napisane.
A co do opcji Sherlock'a że niby to Roy/Tom potrącił Kate... to wydaje mi się dość nieprawdopodobne. Po pierwsze: Żaden z nich nigdy nie wspominał, że ma samochód więc Georgia nie mogła o tym wiedzieć. A po drugie jeśli go ma, to nie wierzę, że pani detektyw wiedziałaby jakim lakierem został pomalowany.
Dlatego myślę, że Roy'a potrzebuje do czegoś innego - ostatecznie jest facetem, więc lepiej zna się na samochodach.
A co do sytuacji rodzinnej Geogrii... informacja o rozwodzie musiała być dla niej naprawdę bolesna, a mimo to potrafiła zapomnieć na chwilę o problemach osobistych i skupić się na zawodzie - podziwiam ją.
Cóż, pani detektyw (której z początku nie lubiłam) zyskuje coraz większą sympatię w moich oczach ^^
stare 23.01.2010, 17:04   #118
Sherlock
Guest

Cytat:
Napisał Gio
Oł dżizas... Dobra, ja już nic nie mówię bo okazuje się, że układasz lepiej akcje tego serialu niż ja
Dobrze, że powstrzymałem się od napisania, iż przeszedł mi przez myśl Orson, kuzyn Toma XD (mam na myśli potrącenie Kate). To byłoby nawet logiczne - kłóci się z Tomem i celowo robi krzywdę jego kumpeli <stara się zamknąć jadaczkę> No, ale zobaczymy, co ty tam wymyśliłeś^^ Może mnie zaskoczysz <zamilkł>

Ostatnio edytowane przez Sherlock : 23.01.2010 - 17:07
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.01.2010, 17:24   #119
Gio

Reputacja: 15

Sherlocku

Proszę, wszelkie następne podejrzenia ujawniaj mi na PM, gdyż zdradzasz mi tutaj akcję

Zaś w odpowiedzi na jedno z Twoich podejrzeń pozwolę sobie zacytować opinię Sandry :

Cytat:
A co do opcji Sherlock'a że niby to Roy/Tom potrącił Kate... to wydaje mi się dość nieprawdopodobne. Po pierwsze: Żaden z nich nigdy nie wspominał, że ma samochód więc Georgia nie mogła o tym wiedzieć. A po drugie jeśli go ma, to nie wierzę, że pani detektyw wiedziałaby jakim lakierem został pomalowany.

Sandra

Cytat:
A co ma do tego improwizacja?
I improwizacja, że dobrze umie improwizować swoje zachowanie.

Cytat:
Ślepa nie brzmi zbyt ładnie - to jest raczej przezwisko dla osoby gapowatej Ładniej byłoby "niewidoma"
Jak zwać tak zwać Ale ważne, że wiadomo o co chodzi ^^

Cytat:
Cóż, pani detektyw (której z początku nie lubiłam) zyskuje coraz większą sympatię w moich oczach ^^
O, bardzo się cieszę

Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.

MiNuTkA15

Cytat:
Piszesz w taki sposób że chce sie wiedzieć co będzie dalej, bogata treść, widać że starasz się nie powtarzać.
Przynajmniej ktoś to zauważył

Cytat:
I dawaj mi tu następny odcinek >D
Postaram się jak najszybciej, ale kiedy będzie to ja nie powiem

dziękuję za komentarz i pozdrawiam.

A teraz zapowiadany bonusik. Powinno Was to zainteresować

Dlaczego Georgia Roberts to Georgia Roberts?

Wbrew pozorom imię tytułowej bohaterki fotostory Detektyw Georgia Roberts nie jest zerżnięte z serialu Dr House, choć faktycznie podobieństwo jest bardzo podejrzane, aczkolwiek niecelowe (główny bohater filmowego serialu- Gregory ; bohater FS- Georgia- to samo imię, tylko odmiana męska i żeńska). Powód jest zupełnie inny, ale żeby to wyjaśnić, muszę zaczerpnąć pewien fragment z pracy Nicka Mamatasa, autora powieści Move Under Ground i Northern Gothic, oraz ponad 40 krótkich historyjek i opowiadań obrazkowych.

Dajmy na to słynny filmowy bohater, dr House, został nazwany na tej samej zasadzie co fikcyjny detektyw Nero Wolfe autorstwa Reksa Stouta (pisarz amerykański, autor powieści kryminalnych).Jak wskazywał John D. Clark, ShErlOCK HOlmEs i NErO WOlfE mają nazwiska, w których samogłoski O i E występują w tych samych miejscach. Co więcej, zdaniem Clarka, Stout dawał do zrozumienia, że Wolfe jest synem Holmesa. Cóż, GrEgOry HOusE też pasuje do tego wzoru. Można zatem wnioskować, że wszyscy trzej panowie mają wspólne geny.

Zatem i GEOrgia RObErts też należy do owej rodziny najdoskonalszych detektywów na świecie (bo nawet House niczym detektyw rozwiązuje medyczne zagadki). Tak więc nie jest ono ani zgapione, ani bezpodstawne.
Może jeszcze dodam, że imię Georgia strasznie mi się nie podoba, ale jako jedyne żeńskie ma układ liter O E w takiej kolejności .

Ostatnio edytowane przez Gio : 23.01.2010 - 17:35
Gio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.01.2010, 17:45   #120
dirty_job

Cytat:
Napisał Gio Zobacz post
MariOlka
Film?
Nie, do reżyserii to ja się kompletnie nie nadaję (chociaż podobno wystarczy tylko chcieć ). Ale jakby jakiś sławny reżyser na podstawie mojej równie sławnej książki coś wyklecił to bym się nie obraził
Chętnie bym się zabrała, ale ja w życiu nic nie nakręciłam i pewnie nie nakręcę
Ale skoro fabuła jest fajna w FS to dlaczego nie w filmie?
Było by przecież tak samo.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania