Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.05.2014, 20:34   #1211
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

C jest najładniejsza, bo nie jest to "grzeczna dziewuszka"... Kojarzy mi się z Amandą z Tomb Raider Legend i TR Underworld, nie wiem dlaczego...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.05.2014, 21:11   #1212
Agor-ia

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Zawsze jest ta nić szansy, że EA przeczytawszy niekorzystne komentarze, coś zmieni, ale odkąd zaczęli wydawać trójkę, to chyba z automatu zaczęli ignorować graczy. To przykre, ale oni wyjdą na swoje mimo wszystko. Ciągle żerują na starych graczach, którzy to kupią i tak, bo to przecież Simsy...
Jeśli ktoś kupi grę TYLKO dlatego że "ojej, to simsy, muszę to mieć, bo jestem takim zapalonym simsomaniakiem i super uber mega kolekcjonerem", to jest to przecież wyłącznie jego głupota. Jeśli takim ludziom nie jest żal kasy, to czemu komukolwiek ma być żal ich?

Ja jestem wciąż ciekawa czwórki, chciałabym już na własnej skórze przekonać się co to jest za twór...albo potwór

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.05.2014, 21:32   #1213
Caesum
Administrator

Reputacja: 100

Tu nie chodzi o to, że gracze kupujący TS bo seria są głupi. Problem w tym, że tacy jak w/w napędzają zachowania typu "zróbmy wszystko na odwal, gracze i tak kupią każdy ochłap", przez co później mamy takie perełki jak zabugowane i ohydne TS3.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.05.2014, 21:43   #1214
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
Tu nie chodzi o to, że gracze kupujący TS bo seria są głupi. Problem w tym, że tacy jak w/w napędzają zachowania typu "zróbmy wszystko na odwal, gracze i tak kupią każdy ochłap", przez co później mamy takie perełki jak zabugowane i ohydne TS3.
Myślę, że takich ludzi jest bardzo mało, bo trzeba mieć naprawdę za dużo pieniędzy i nie mieć już co z nimi robić, żeby kupować grę tylko dlatego, że to kolejna seria ulubionej gry.
Poza takimi wyjątkami, sądzę, że ludzie raczej nie kupują czegoś co nie jest im potrzebne, zwłaszcza jeśli to sporo kosztuje.

Nie powiedziałabym też, że trójka jest "ohydna", to chyba lekka przesada. Co do błędów w grze, to każda gra ma ich mniej lub więcej.
Trójka oczywiście również je ma, ale nie wydaje mi się, aby było ich tak dużo, żeby nazywać ją ohydną. Ja praktycznie nie zauważam błędów w swojej grze, a jeśli już się pojawiają, to nie bardzo przeszkadzają mi podczas zabawy.
stare 13.05.2014, 22:04   #1215
Caesum
Administrator

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Nie powiedziałabym też, że trójka jest "ohydna", to chyba lekka przesada.

Jak dla mnie już to jest wystarczające. Ale podziwiam ludzi, którym to nie przeszkadza. No i plus dla czwórki, która to naprawiła.
stare 14.05.2014, 09:58   #1216
anie_1981

Sorry ale teraz to nie rozumiem, co niby jest nie tak z tymi zębami? Mi się te trójkowe zębiska bardziej podobają, bo przynajmniej widać, że to zęby, a nie jakiś ochraniacz na zęby.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.05.2014, 10:02   #1217
Caesum
Administrator

Nie zęby, a usta. Uśmiech a'la rżący koń + wciągnięte usta do środka twarzy wcale nie jest fajny. Oczywiście to tylko jeden przykład. Ogólnie w trójce wygląd simów jest okropny, począwszy od stylu graficznego a kończąc na animacjach(jak w/w). Szczególnie w porównaniu do dwójki, która pod tym względem była ok.

EDIT: Już pokazywano te zdjęcia Belli? https://31.media.tumblr.com/38f904ee...4uwo1_1280.png

Ostatnio edytowane przez Caesum : 14.05.2014 - 10:28
stare 14.05.2014, 10:29   #1218
Irbis

Sporadycznie widuję w trójce uśmiech "rżącego konia", a nawet jeśli, nie przeszkadza mi zupełnie. Bo niby w czym? Czy to utrudnia mi grę, lub psuje. Otóż nie
A jeśli już porównywać zęby z trójki i z czwórki, to te trójkowe jakby nie patrzeć, są bardziej zębiaste
Gdybym już miała czepiać się wyglądu trójkowych simów, to chyba tylko tego, że w grze nie wyglądają tak samo jak w trybie tworzenia, że wypieszczone buźki rozmywają się. Jednak nadal nie psuje i nie utrudnia mi to gry
Nawet simowy zez podczas zmiany grupy wiekowej nie robi na mnie złego wrażenia, po prostu mnie bawi

Edit: Caesum tego zdjęcia Belli jeszcze nie było.
Jest też nowy avatar:
http://sims.arhn.eu/wp-content/uploa...5/Pafgk4_r.png
http://sims.arhn.eu/wp-content/uploa...JUCYAAtFkL.png

Trzeba przyznać, że ta wysoko podniesiona brew wygląda co najmniej dziwnie.

Ostatnio edytowane przez Irbis : 14.05.2014 - 10:37
Irbis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.05.2014, 10:39   #1219
Caesum
Administrator

Mi utrudnia, i to strasznie. Wyobraź sobie tworzenie simki cały dzień, ustawianie jej i tworzenie sceny do zdjęcia, by potem okazało się, że podczas większości animacji simka ma na twarzy derpa. No i ta różnica w oświetleniu w CAS/pomieszczeniach/w terenie też daje we znaki. Dla kogoś, kto wykorzystuje simy by coś stworzyć jest to naprawdę strasznie irytujące.

A co do tego nowego avatara - to jakiś update włosów, czy może pokazują, że będzie można zmieniać ich kolor?
stare 14.05.2014, 11:01   #1220
Irbis

Mimo wszystko da się sima złapać z ładną miną. Ja jednak nie tworzyłam w simach nigdy jakichś wielkich scenariuszy, więc łatwiej mi ignorować głupie miny, czy nawet złe oświetlenie. Ja gram i jedynie robię zdjęcia z rozgrywki, a przy tym nie ma znaczenia jaką sim ma minę
Oczywiście rozumiem, że może to komuś przeszkadzać czy utrudniać zabawę, bo to zależy jak się kto grą bawi. Może w czwórce simowi scenarzyści będą mieli łatwiej

Co do avatara też zastanawiałam się o co chodzi z tymi włosami. W pierwszej chwili pomyślałam, że może to kwestia oświetlenia, ale przecież pozostałe kolory są na obu zdjęciach bez zmian.
W związku z tym ... huraaa, będzie można zmieniać kolor włosów

A co do Belli to trzeba przyznać, że niezła z niej laska. Figura w kształcie klepsydry, powłóczyste spojrzenie, pełne, zmysłowe usta ... Nic dziwnego, że Morti oszalał na jej punkcie, zresztą nie tylko on

Ostatnio edytowane przez Irbis : 14.05.2014 - 11:06
Irbis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania