|
|
|
|
#2 |
|
Reputacja: 11
|
a spróbuj zrobić reinstal podstawy i wyczyścić rejestr programem CCleaner dzięki czemu usuniesz pozostałości . A wcześniej nie miałaś zainstalowanych dodatków do 2? Bo możliwe jest że pozostałości po dodatkach do 2 gdzieś zostały ja raz tak, miałam i jak usunęłam je to wszystko było ok.
|
|
|
#3 |
|
Reputacja: 15
|
rejestry elegancko usunięte już na początku bo właśnie myślałam, że to jest przyczyną
![]() milena, dodatków nie ściągałam żadnych. Mam samą podstawę z samymi plikami gry. Dobra, niech będzie, że solved, zanstalowałam trójke
|
|
|
|
#4 |
|
Reputacja: 10
|
Więc...
Miałam format i od początku instalowałam dodatki z neta, przy czym wszystko działało jak należy. Przy każdym włączeniu komputera pojawiało się, czy włączyć obiekty zmodyfikowane czy nie. Oczywiście włączyć i fajnie. Ale teraz nagle się nie pokazało i co? Ano to, że jeżeli postawiłam jakąś pobraną sofę, to jest. Ale nie ma niczego pobranego w trybie kupowania i budowania. Nie ma. Wszystko co stało, stoi nadal. Ale niczego nowego nie można kupić. Zainstalowałam ostatnio SimPE, ale oprócz zmiany wieku sima praktycznie nic nie robiłam... chyba że mój brat pod moją nieobecność coś kliknął. Pytanie - jak przywrócić dodatki, skoro wciąż są w grze, tylko nie można ich kupić? Jeżeli już ktoś o to pytał, przepraszam - ale ten temat ma aż 132 strony i po kilku po prostu stwierdziłam, że nie znajdę...
|
|
|
#5 |
|
|
Wejdź w Opcje gry i sprawdź, czy masz włączoną opcję Zawartość importowana widoczna w katalogach. Jeśli nie, to ją włącz.
|
|
|
#6 |
|
|
Czy po pobraniu ubrań będących defaultami, da się zmienić obrazki maxisowych ubrań na te pobrane?
|
|
|
#7 |
|
|
Tak. Wejdź w tworzenie rodziny i przytrzymując Ctrl kliknij na obrazku danego ubrania prawym przyciskiem myszki.
I don't have PMS I just hate you. Ostatnio edytowane przez LittleDevil : 16.07.2013 - 16:01 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Obrazek się odświeży? I będzie na stałe, do czasu gdybym usunęła te defaulty?
|
|
|
#9 |
|
Moderator
Reputacja: 48
|
Mam pewne problemy na parceli sióstr Kaliente. Aby łatwiej było wam zrozumieć, nakręciłam film. Taa, wiem, jakość epicka po prostu, ale chodziło mi tylko o pokazanie, co jest nie tak
![]() Wgrałam na ImageShack, mam nadzieję, że nie będzie problemu z oglądaniem ![]() KLIK Poszczególne części filmu ponumerowałam, aby łatwiej było wszystko ogarnąć. Zanim obejrzycie, radzę przeczytać poniższy opis, bo możecie niewiele zrozumieć ![]() #1 - Nina wraca z pracy. Staje przed drzwiami (dostała polecenie, by iść na pierwsze piętro) i... Teleport! W niesamowity sposób Nina nagle pojawia się pod schodami, i jakby nigdy nic, idzie sobie dalej. Tak się dzieje ze wszystkimi simami na ich parceli. Problemów nie ma jedynie przy wychodzeniu z domu i wybieganiu/wbieganiu. #2 - to coś do hodowli roślinek (nie pamiętam nazwy ) stoi po lewej, przy ogrodzeniu. Dina dostała polecenie by hodować te roślinki... I patrzcie gdzie ona je hoduje -,-Zawsze muszę ich przenosić moveobjects on, aby robili to co trzeba w wyznaczonym do tego miejscu. #3 - Dina idzie wyrzucić śmieci. Jednak widocznie ubzdurała sobie, że śmietnik stoi w salonie... #4 - powtórka z punktu #1, tylko tutaj teleport sprzed telewizora. #5 - gazeta leżała koło skrzynki pocztowej. Dina schyliła się w salonie po tą gazetę i nagle bach... Magicznym sposobem gazetka zniknęła sprzed domu, a pojawiła się w rękach Diny! #6 - Nina wymyśliła nowy sposób otwierania lodówki bez dotykania jej. Ba, nawet bez widzenia jej! A potem poszła przyrządzać naleśniki tam, gdzie zwykle... Zwróćcie uwagę na to, że kiedy Nina "otwierała" lodówkę i w jej ręce pojawił się koszyk ze składnikami, lodówka naprawdę się otworzyła ![]() #7 - Kasia Langerak (w salonie, jakby ktoś nie mógł jej wypatrzyć) piękny sposób sobie wymyśliła na wsiadanie do samochodu, nie ma co! #8 - [proszę nie zwracać uwagi na Ninę, która bawi się w ogrodnika na środku kadru ] Dina (w salonie) właśnie wita moją simkę Cindy (poza domem). Oryginalnie, prawda? -,-To mnie wkurza, a siostry Kaliente to moje ulubione simki ![]() Takie cuda dzieją się tylko na parterze, reszta pięter działa normalnie. Przypomina mi to rozkaligrafowaną tablicę interaktywną O_o Ponadto, gra "zachowuje się" tak, jakby wiedziała, że coś jest nie tak - spójrzcie, jak simy podnoszą dłonie i robią taką jakby zdziwioną pozę (minę też robią zdziwioną jak coś) po teleporcie pod schody... Albo jak Dina i Cindy miały do oporu wyciągnięte ręce jak się "witały" (normalnie, simy jak się witają to mają zgięte łapki). Nie rozumiem tego. Pierwszy raz zaobserwowałam takie coś w marcu tego roku, od tamtej pory do dziś siostrami Kaliente grałam ok. 4 razy, i zawsze było tak samo :/// Miał ktoś podobnie? Można na to jakoś zaradzić? @down: tylko właśnie ich dom bardzo mi się podoba i nie chciałabym się z nim żegnać ;__; Nie da się inaczej?
![]() Ostatnio edytowane przez Diana : 17.07.2013 - 19:43 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
Wyprowadzić, wprowadzić na inną parcelę, stary dom usunąc