|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
Voícé, czuję się urażony twoim komentarzem. Co ja, powietrze?
![]() PS te meble w kształcie ciastek z Katy Perry mi się podobają, gdybym grał w trójkę zrobiłbym rodzinę Wymyślonych Przyjaciół mieszkających ciasteczkowym domu. Albo czarownicę w domku z piernika.
Ostatnio edytowane przez Nezumi : 21.05.2014 - 11:35 |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Nezumi, fajny pomysł z tym domkiem wymyślonych kumpli. Ja tam jednak bałabym się, że Simy na mieście zaczną mi chodzić z twarogami na głowie
![]() Irbis, Voícé, komentujemy co widać, a widać tylko grafikę póki co. Ja już pisałam, ale się powtórzę. Oni mogą w tej chwili podać dowolną informację o grze... ale gra jest po pierwsze w fazie produkcji, a po drugie, na tym etapie trudno odróżnić czcze przechwałki od faktów. Np. to, że Simy będą jakieś mega mądre itp, albo że gra będzie chodzić płynnie. Dopóki się tej gry nie kupi i nie pogra z miesiąc co najmniej, i to na jednym zapisie, to się tego nie sprawdzi. W trójce na świeżym zapisie gra chodzi jak marzenie. Ale po trzech, pięciu, dziesięciu pokoleniach Simów... robi się coraz wolniej, jest coraz więcej bugów, przycinek itp. Zapowiedzi trójki też były świetne, ale wielu się nabrało, kupili, pograli, nie spodobało się i kaska w błoto poszła. Mi akurat trójeczka pasuje najbardziej ze wszystkich odsłon, ale że zrobili ją źle, to ja osobiście już tej ekipie nie wierzę. Jakby wymienili cały zespół, to może bym uwierzyła, że czwórka będzie cacy, ale nie wiadomo tego na 100%. |
|
|
|
|
|
#3 | ||||||
|
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
Cytat:
Nawet jeśli, to takich jak ja jest więcej - firma za bardzo chyba zawężała swój punkt widzenia na simową społeczność. Cytat:
Cytat:
No i do niektórych rzeczy trzeba zwyczajnie dorosnąć. Przykład? Mając 11 lat grałam w RCT1 i umiałam przejść tylko kilka pierwszych misji. Dopiero 8 lat później przeszłam całą grę. I to nie jedyny taki mój przypadek, gdzie trudność gry minęła z wiekiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czytając dalszą część posta dochodzę do wniosku, że nie widziałeś filmików z gry. Tam widać więcej, niż samą grafikę Ostatecznie nie bez powodu wszyscy tak na nie czekają!Cytat:
![]() Za bardzo wziąłeś sobie do serca negatywne komentarze. Ostatecznie na simsach świat się nie kończy i nie są warte strzępienia sobie nerwów ![]() Hejtuję TS4, nie znaczy to jednak, że podchodzę do tej odsłony tak, że granie w nią czy nie to sprawa życia i śmierci. Ja mam TS2, które przez 7 lat nie znudziło mi się. Możliwe, że przez kilka kolejnych lat też mi się nie znudzi Tylko od twórców zależy, czy zarobią na mnie, czy nie. Póki co żałuję, że nie, bo lubię simsy
Ostatnio edytowane przez Liv : 21.05.2014 - 19:20 |
||||||
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Prawdą jest, że teraz robi się gry łatwiejsze, widze to po grach w które gram od lat. Wynika to z tego, że dzisiejszy odbiorca nie ma czasu, chce móc przejść grę, poznać ją, cały scenariusz itp. bez biedzenia się tygodnia nad jednym poziomem, itp. Dzisiejszy gracz chce móc zagrać w kilka gier, a ma do tego jeszcze pracę, szkołę itp.
A to, że z wiekiem się łatwiej gra to wiadomo. Jak byłem mały Simsy mi umierały, dzieci zabierała mi opieka społeczna itp. teraz wiodą spokojne, wręcz zbyt idealne życie, w wieku nastoletnim często mają rozwinięte wszystkie umiejętności i potem wiodą jeszcze bardziej perfekcyjne życie. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Ja grałam w sims 1 jako kilkulatka i jakoś nie miałam większych trudności z... zaspokajaniem... moich simów
![]() W newsach są jakieś info o genetyce. Szczerze mówiąc, niewiele z nich wynika. W dwójce przecież też można było zobaczyć, jak będzie wyglądać potomstwo stworzonych przez nas simów. I też można było te dzieci zmodyfikować wedle własnego gustu. Nie wiem jak to jest w trójce, bo jeszcze nie miałam potrzeby tego sprawdzić
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
W trójce jest tak samo. Być może dodali jakiś extra smaczek w czwórce, ale z niusów to nie wynika. Podoba mi się tryb tworzenia Simów, tryb budowy właściwie też, ale ogólnie ta gra do mnie nie przemawia... Ja się w trójce zakochałam od tego pierwszego trailera, z dziadkiem, co wychodzi przed dom po gazetę i nagle się okazuje, że ma sąsiadów
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Reputacja: 14
|
Ja to zrozumiałem tak (choć pewnie się mylę), że możemy w CASie ustalić wygląd dziecka, jakie się ewentualnie pocznie w trakcie grania. Chociaż nie wiem, jakby to miało działać, nie wyobrażam sobie.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Administrator
Reputacja: 102
|
Jak to jak? Simy się całują, gra muzyczka, sim się pyta "Czy chcesz mieć dziecko?" a potem pojawia się CAS i sobie je losujesz.
A tak na serio to ja zrozumiałem to tak, że pewnie pojawi się okienko z opcją wyboru lub losowania dziecka. Ewentualnie może będzie to jakoś bardziej wydumane. W sumie mogłoby być tak jak przy zajmowaniu się jajkiem smoka w TS1 - zależnie od sposobu zajmowania się nim pojawia się inny smok.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
|
Cytat:
W dwójce można było to jeszcze jakoś przewidzieć, w trójce już niestety nieszczególnie ![]() W newsach było też coś o tworzeniu rodzeństwa. Podejrzewam, że to będzie coś na zasadzie "stwórz klona" w trójce, tylko będzie stwórz brata/siostrę i gra zrobi takie czary-mary, żebyśmy mieli podobnego, ale nie identycznego sima. I będzie można ustalić, że to rodzeństwo ma mieć np. identyczne, zielone oczy albo czarne włosy, czy co tam sobie wymyślimy. Niech podadzą wreszcie datę premiery
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Reputacja: 14
|
Liv obawiam się, że troszkę źle zrozumiałaś moją wypowiedź, którą cytujesz.
Jestem tego samego zdania co Ty, pisałam natomiast ogólnie, jak twórcy gry mogą postrzegać potencjalnych odbiorców gry. Tak naprawdę nie mam przecież pojęcia jakimi kryteriami oni się kierują i czyje opinie biorą pod uwagę. Nie chodziło mi też o to, że dla mnie jedynka jest za trudna, a jedynie o to co napisałam, że po wieloletnim graniu w TS3 daje się zauważyć różnicę i chyba nikt temu nie zaprzeczy. Dla mnie, im bardziej wymagająca gra, tym lepsza. Co do ostatniego mojego zdania odnośnie grafiki. Nie napisałam, że jest ona dla mnie zupełnie nieistotna, ale że nie ma tak dużego znaczenia, nie aż tak dużego, żeby na przykład przez jakieś drobne niedociągnięcia jak np. zarost, nie kupić gry. Rozumie się, że gdyby cały wygląd graficzny gry mi nie odpowiadał, nie kupiłabym jej na pewno. Póki co jednak to co widziałam z TS4 podoba mi się i dziś jestem zdecydowana kupić grę. Czas pokaże, czy to się zmieni czy nie. Wygląd simów bardzo mi się podoba i nie uważam, żeby simy z TS4 wyglądały gorzej niż te z TS2, jak ktoś wcześniej napisał. Jeśli do tego dojdą ciekawe opcje rozgrywki, jeśli będzie miała w sobie coś z TS2, to może być świetna gra, pomimo grafiki uznawanej przez wielu za dziecinną. ------------------------------ Bez wątpienia podoba mi się zapowiedź ulepszonej simowej genetyki. Natomiast co do tego: Cytat:
OJSG: Życie simów według Irbis *** Trzeci dom Patrycji i Antoniego. *** Życie rodziny Wichura: Część 22 Ostatnio edytowane przez Irbis : 22.05.2014 - 14:25 |
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|