![]() |
#1381 |
Reputacja: 10
|
![]()
Mi podoba się dom Ćwirów od zewnątrz. Jeśli chodzi o wnętrze, to pokazali trochę za mało i za szybko.
Czy Was też wkurzają kryształki prawie na głowach simów? Pierwszy raz chyba będę musiała korzystać z kodu, który je wyłącza. Obniżenie ich to pomysł zupełnie bez sensu.
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#1382 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Agor-ia - dla estetyki i prostszego robienia zdjęć ja zawsze mam kryształki wyłączone
![]() Haha, śniło mi się dzisiaj, że kilka miesięcy przed premierą na necie znalazłam TS4! ![]() ![]() Otoczenie było jeszcze niedopracowane, ale przypominało mi układem domki w SC4/Downtown z TS(1)! ![]() ![]() Okazało się, że można mieć basen (o totalnie dowolnym kształcie i głębokości!) i auta, a podjazd można było postawić od dowolnej strony drogi (nie tak jak w TS2 w domkach ustawianych przy skrzyżowaniu ulic). Z samej gry niewiele pamiętam niestety, ale ogólne wrażenie miałam bardzo dobre ![]() Tak trąbią o tych emocjach, a w mojej rodzince była taka sytuacja (xD), że dziewczynka nie poszła do szkoły, bo nie chciało jej się i koniec ![]() ![]() Ten sen był poniekąd "na życzenie", ale normalnie nie śnią mi się takie rzeczy xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#1383 |
|
![]()
wow i jeszce raz wow!
Super! Misie podoba! Ja tez nie przepadałam za budowanie domków. wolałam przerabiać. Podoba mi sie taka droga na skróty. Ale ciekawi mnie jedna spawa...ta zmiana wysokości ścian. Juz o tym kiedyś pisałam ale nikt nie podjął tematu... Jak to sie będzie miało do ustalonego wzrostu przecietnego sima? Może krok w stronę zmodyfikowania właśnie wzrostu simów? Może w The Sims 5! ![]() Co do interfejsu Liv nie zwróciłam uwagi ale ciekawi mnie twoja reakcja.... Dla mnie część przyjemności grania w nową grę to właśnie stwierdzenie jak ona działa. Poza tym wszelkie zmiany sa dobre podobno dla naszego mózgu. Powodują że sie rozwija. Skacze nam ten level! Może to i Disney ale misie podoba. Nie mam nic przeciwko Disneyowi. Jak to eris napisała reality mam za oknem! I też czekam na pokaz genetyki...Bo to jest właśnie to co lubie najbardziej w simsach. Tworzenie wielopokoleniowych rodzin. A wracając jeszcze do grafiki i do tego o czym pisało kavoweciastko... dla bardzo młodych i młodych grafika ma naprawdę duże znaczenie. Brakuje wyobrażni młodemu pokoleniu wychowanemu na smartfonach etc. Jestem ciut starsza i pamietam jeszcze baaaaaaaaaaardzo stara grę rpg gdzie cała grafika sprowadzała sie do kropek. wybierało sie postac wedł€g opisów(..ja zawsze byłam elfką o srebrnych wlosach i jasnozielonej skórze) i była ta postać i jej wygląd tylko w twojej wyobrażni w grze była to tylko kropka o okreslonym kolorze.... Co to była za grywalna gra. Nie można sie było od niej oderwać. Działała na najlepszej karcie graficznej - wyobraźni. Dla mnie grafika nie jest taka istotna. Nie potrzebuję widzieć każdego źdźbła trawy. Żeby tylko simy zgadzały sie ztym co ja uważam za ładne. A tak jest. So far. Dodatkowo, pamietam filmik o TS2 który dostałam na płytce z Abrakadabrą. Pamietam że wszystkie simy wydawały mi się wtedy takie same co potem okazało sie nieprawdą w grze. Więc wszystko okaże sie naprawdę dopiero wtedy gdy "odpalimy" TS4!!!!
![]() |
#1384 | ||
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że ten filmik utnie idiotyczne spekulacje, jakoby w TS4 zabrakło opcji normalnego budowania ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
|
![]()
Ej! Ja na tamtym zdjęciu z filmiku(?) widziałam tableta!
![]() Mi się gra bardzo podoba! Tryb budowania i twożenia sima to coś dla mnie! Tak sumie to cała gra to coś dla mnie, jedenastolatki! ![]() (Heh, i co ja mam jeszcze pisać skoro już inni to za mnie zrobili?)
![]() |
#1386 |
|
![]()
Ciekawe czy dzieci w czwórce będą dziedziczyć cechy charakteru swoich rodziców? Druga kwestia, którą chciałabym podnieść jest taka, że przydałby się widoczny upływ czasu w otoczeniu. Przecież to dziwne gdy okazuje się, że zagraliśmy już kilkoma pokoleniami i pradziadkowie Simów mieli od początku dostęp do nowoczesnych rozwiązań takich jak supersamochody, tablety i modne ubrania takie same jakich potem używają ich potomkowie. Otoczenie jest niezmienne, cały czas nowoczesne, a mogłoby najpierw być odrobinę staroświeckie, a potem wraz z rozwojem kolejnych pokoleń ujawnić opcje posiadania nowszych modeli samochodów, nowocześniejszych ubrań, modeli telefonów itp. Obawiam się jednak, że przy 5 czy dalszym pokoleniu bylibyśmy już w przyszłości, bardzo odległej od naszych czasów, co wymagałoby już w podstawce wprowadzenia opcji jeszcze bardziej złożonych niż w trójkowym "Skoku w przyszłość". No nie wiem... Gra jest pełna nieścisłości nawet jeśli chodzi o czas godzinowy; zakładając, że ileś tam sekund ew grze odpowiada godzinie czasu rzeczywistego, to Sim schodzi ze schodów przez 2 godziny. Jestem ciekawa co myślicie na ten temat?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
Reputacja: 14
|
![]()
@up - może coś takiego, że każdy kolejny dodatek wprowadzałby stopniowo bardziej nowoczesne obiekty? Każdy, kto by chciał, mógłby podążać z duchem czasu, a staroświeccy nie musieliby zmieniać nic
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1388 |
|
![]()
Mnie to sie marzy taka prosta rzecz, jak ogólny podgląd otoczenia, czyli coś jak tablica ogłoszeń. Tyle i tyle rodzin w otoczeniu, tyle i tyle simów w otoczeniu, z podziałem na wiek. Podstawowe informacje, kto się urodził, kto umarł i w jaki sposób, możliwość pochowania każdego sima z otoczenia a nie tylko tych, których dobrze znał sim, którym aktualnie gramy (żeby to nie znikało, tylko było ułożone chronologicznie. Żeby to wszystko było dostępne w jednym miejscu a nie tylko jeśli ns sim przeczyta gazetę w odpowiednim momencie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
|
![]()
Ten dom Ćwirów jest boski, taki w ich stylu. Po prostu cudo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
|
![]()
eris super pomysł Też mi sie to nie podobało tylko ja raczej myślałam w drugą stronę. żeby rzeczy ulegały zużyciu i trzeba było kupić nowe. Bo co w końcu robić z ta zgromadzona fortuną?
Co do genetyki .... SimGuru Ryan powiedział/napisał :Speaking of bringing things to life, we’ve greatly improved our genetics system. As before, you can create two Sims and try for a baby. Their baby would splice their DNA together and their baby would grow up to have features representative of both their Mother or Father’s looks. Now, right in Create A Sim, you are able to mash-up the looks of two Sims to preview what their child will look like. Better yet, you can then manipulate the look of the child if you aren’t satisfied with the results. You can also create family members based off of just one of your Sims’ genetics! Want to give one of your Sims a brother, done! Or provide them with a kid sister, check! The improved genetic functions are dynamic, open ended and really fun to play with. Mogę przetłumaczyć ale nie będę obrażać waszej inteligencji. Co do wysokości ścian laseczko to też w drugą stronę... w niskich ścianach kransnoludki!? Etc oznacza i tak dalej czyli nie tylko smartfony.... mamełe... no tak czyli wracamy do tego że nie pasuje nam to granie jedną rodziną w jednym mieście a reszta robi co chce. Dużo ludzi na to narzeka na różnych forach. Nie ma chyba odwrotu od otwartego otoczenia więc na pewno będą musieli coś wymyślić w tej sprawie
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|