![]() |
#131 |
Reputacja: 10
|
![]()
Nie lubię jak w kontynuacji jest opowieść o córce głównej bohaterki wole jak jest o kilka lat później tak jak w fs Liv
|
![]() |
#132 |
Guest
|
![]()
Przed chwilą przeczytałam całe FS i muszę stwierdzić, że bardzo mi się podoba
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Reputacja: 15
|
![]()
O! Wreszcie jakieś pożądniejsze te opisy, chociaż króciutkie, króciutkie... W ogóle ten odcinek jest taki jaki nie przydługawy. Ogólnie przychodzi mi na myśl skojażenie z modą na sukces- Twoje FS to typowa obyczajówka o zagmatwanych historiach rodzinnych.
Ale czy w jakiejkolwiek rodzinie ciągle mają takie straszne problemy?! Chyba nie. Wszystko jest tam (jak i w Twoim FS) nad wyraz spotęgowane dramaturgią. No i zdjęcia- te są bez wyrazu. Żadnych fajnych ujęć, takie blade, bez wyrazu, robione na pewno na odpieprz. Straciłem wiarę w te FS przed prawie samym końcem. Ocenka to 6/10. Pozdrawiam...
![]() |
#134 |
Guest
|
![]()
Przeczytałam właśnie całe fotostory ; ]
Bardzo mi się podobało, chociaż po czasami było dość nudnawo... Czekam na następny odcinek ; ) |
![]() |
![]() |
#135 |
Guest
|
![]()
Nie spodziewałam się, że ta kobieta, z którą spotykał się ojciec Matry,to tak naprawdę jego siostra! A już w ogóle, że dziewczyna jest adoptowana! Ostatni odcinek strasznie pogmatwał dzieje głównej bohaterki, ale ze śmiercią obojga rodziców trochę przesadziłaś. Nie mogli umierać stopniowo - najpierw matka, potem ojciec? Albo odwrotnie? Ja po takim przeżyciu już bym się nie pozbierała.
Nie mogę się doczekać następnego odcinka. 10/10 |
![]() |
![]() |
#136 |
Reputacja: 10
|
![]()
Drugą część zamierzam zrobić już w The Sims 3
![]() ![]() ![]() Tak, wiem, że zrobiła się z tego "Moda na sukces", bardzo żałuję, postaram się w następnym fs nie popełnić tych samych błędów.\ W wordzie list był napisany inną czcionką, wyróżniał się ![]() Namiastka życia Odcinek 19 Gdy się obudziłam, czułam na swoim ramieniu ciepłą dłoń. List… Dlaczego wszystkich najważniejszych rzeczy dowiaduję się w listach? Niby dlaczego mam uznać nieznajomą kobietę za swoją matkę? Co z tego, że mnie urodziła? Moja mama nie żyje…i nikt mi jej nie zastąpi. I…jej śmierć to moja wina! To ja niesłusznie podejrzewałam ojca o zdradę mamy. A, co najgorsze, on nie kłamał. Kurczowo przycisnęłam obcą dłoń do twarzy. Nagle śmierć Marka stanęła mi przed oczyma. Jego ciepłe, kochające oczy wpatrzone we mnie, nasz pocałunek i osunięcie się na podłogę… Desperacja Julii spowodowana moim niedowierzaniem… Rozmowa telefoniczna, od której wszystko się zaczęło… Podejrzenie ojca o zdradę… Jego samobójstwo… Rozpacz matki… To wszystko kończyło się śmiercią! I to ja wszystko spowodowałam! Zabiłam cztery osoby. Dłoń pogładziła mnie po policzku. Zapłakana spojrzałam w tamtą stronę. Lekki uśmiech na ustach Dariusza nieco załagodził mój ból. ![]() Miałam przy sobie prawdziwego przyjaciela… - Karolina jest w szpitalu. Chyba urodzi wcześniaka. – usłyszałam cichy głos Dariusza. - Który dzisiaj? – zapytałam. - 23 grudnia, godzina 10.00. Spałaś 12 godzin. - I ty tyle tu siedziałeś? - Nie, byłem też u Karoliny i rozmawiałem z Kubą – wyjaśnił. - Aha. - Jeśli wszystko pójdzie dobrze, jutro urządzamy imprezę u Karoliny. Przyjdziesz? Możesz kogoś przyprowadzić. ![]() - Jasne. Jutro wychodzę ze szpitala. Razem poszliśmy do Karoliny. Leżała ona na fotelu i wyła z bólu. Nie zdążyliśmy zamienić z nią słowa, bo pielęgniarki wyniosły ją na salę operacyjną. Dariusz musiał wracać do domu, a z Kubą nie miałam ochoty gadać. Zadzwoniłam do Maćka i zaprosiłam go na imprezę. Zgodził się przyjść. Poszłam do swojej sali i jeszcze raz spojrzałam na list od mamy. Przytuliłam się do poduszki trzymając go w dłoniach i zaczęłam rozpaczać nie tylko z powodu śmierci rodziców, ale też chłopaka i najlepszej przyjaciółki. Łkałam tak bardzo, że pielęgniarka dała mi proszek uspokajający. Nienawidzę tego uczucia obojętności i złudzenia spokoju. Sen szybko mnie ogarnął i trwał bardzo długo, chyba z 15 godzin. Płakałam do rana, kiedy wzięłam wszystkie swoje rzeczy i podążyłam w kierunku domu, który przywoływał wszystkie wspomnienia związane z rodzicami, a jednocześnie nie był już moim domem, tylko domem mojej biologicznej matki. Matki, która zaczęła ćpała, a teraz opiekuje się moim braciszkiem. Nie wytrzymam tego. Zadzwoniłam do Norberta, który jako jedyny rozumiał mój ból. Zgodził się przyjechać po mnie pod szpital i razem ze mną wejść do domu, który już nie jest tak ciepły jak kiedyś i nigdy już taki nie będzie. Otworzyła nam drzwi kobieta około 35 letnia z kruczoczarnymi włosami i identycznymi oczami, jakie mam ja. ![]() Zdziwiłam się, że wcześniej nie zauważyłam tego podobieństwa. Była zaskoczona, widząc Norberta, ale uprzejmie zaprosiła go do środka. Próbowała mnie przytulić, ale ja odepchnęłam ją. ![]() - Moją matką jest i zawsze będzie Krystyna Norton, a nie jakaś Justyna Góralczyk – powiedziałam – I nie myśl, że to się kiedyś zmieni. Justyna miała dziwną minę, widocznie nie wiedziała, że ja wiem o tym, że to ona jest moją matką. I dobrze, pomyślałam, niech myśli tak dalej, szkoda, że się wygadałam. Ostatnio edytowane przez Kliii : 27.11.2008 - 17:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Reputacja: 15
|
![]()
I znowu pierwsze w oczy rzuciły się marne zdjecia i długośc odcinka (dokładnie 1min. 42sek. czytania
![]() ![]()
![]() |
#138 |
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]()
Niby ciekawe ale jakoś mnie nie przekonuje
5/10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Guest
|
![]()
Ładnie, fajnie, ciekawie
; ] Czekam na next odcinek ; ) Dam ocenkę na koniec : ] |
![]() |
![]() |
#140 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Hmm, odcinek jakoś bardziej przekonywujący niż ostatni
![]() Teraz zdjęcia: mam rozumieć, że na pierwszej fotce chciałaś umieścić "lekki uśmiech Dariusza". Mogłaś sfotografować całą jego twarz od przodu, właśnie z tym uśmiechem. I dlaczego w domu Justyny jest taka pustka? 8,5/10 |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|