Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 17.12.2009, 13:53   #131
Thea
Guest

Domyślnie Odp: The sims 2 V.S The sims 3

Cytat:
Napisał nmin Zobacz post
Nie porównuję TS3 do TS2+dodatki+akcesoria, bo to przecież nie ma sensu. Jeśli chodzi o same podstawy, to nie ma porównania, dla mnie podstawa TS2 jest zwyczajnie nudna, a TS3 świetna, przede wszystkim otwarte otoczenie, cechy, długości życia bez używania aging off, opcje tego, co Sim ma robić w pracy (dwa dni i bez wysiłku przyjaźni się z kilkoma osobami), wędkowanie i ogrodnictwo od podstawy, owady itp, oj, długo by wymieniać. To, że nie widać wnętrz, wcale mi nie przeszkadza - co mi po tym, że zobaczyłabym wnętrze spożywczaka, jeśli gra ładowałaby się przez dodatkowe budynki o wiele dłużej? Widok na podejście do kasy to żadna łaska, a ludzi jest pełno wszędzie, nie trzeba poznawać ich w sklepie. Tak samo z pracą - ustawiałabym sobie opcję "pracuj" na jakimś przedmiocie i gapiła się przez kilka godzin na pracującego Sima, czy kazała mu robić sto innych rzeczy, żeby go wywalili za obijanie się? To już wolę wysłać go do pracy i mieć z głowy, i zająć się kimś innym z rodziny No i widać siłownię, bibliotekę i inne, więcej mi nie trzeba.
Fakt, brakuje mi czasem niektórych obiektów i opcji z dodatków do TS2, ale to nie powód, żeby źle oceniać TS3.

Aaa, no i zapomniałam o najważniejszym! Kreator stylu, genialna rzecz!
Kreator stylu, z tym się zgodzę. ;d
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 17.12.2009, 14:50   #132
Elajza
Guest

Ja uważam, że TS2 i TS3 to dwa różne światy i klimaty, ale jak dla mnie chyba TS2 ciekawsze tak mi się wydaje
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.12.2009, 15:04   #133
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Jeśli mam porównywać podstawę TS2 i podstawę TS3 to trójka jest znacznie lepsza. Więcej opcji, no i przede wszystkim brak ładowania i otwarte przestrzenie
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.12.2009, 15:48   #134
karasss

Reputacja: 10

trójka.
style, otwarte miasto (do którego już się przyzwyczaiłem ), grafika... ogólnie jest lepiej!
stare 17.12.2009, 15:59   #135
first
Guest

TS3 mozna lepiej zmieniac przedmioty kupowac ze store, łatwiejsze menu, grafika w okolicy.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.12.2009, 13:20   #136
Kiyomi
Guest

Cytat:
Napisał Cailleach Zobacz post
Jeśli mam porównywać podstawę TS2 i podstawę TS3 to trójka jest znacznie lepsza. Więcej opcji, no i przede wszystkim brak ładowania i otwarte przestrzenie

Zgadzam się. W The Sims2 trzeba było długo czekać, aż się załaduje, jadąc na parcelę. A tu? Wsiadasz w auto i jedziesz. W TS3 Jest o wiele więcej opcji niż w The Sims2. A zwłaszcza fajny jest kreator stylu. ;>
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.12.2009, 18:32   #137
TojaJestem
Guest

WG. Mnie jak będzie więcej dodaktków do th3 to będą się sprzedawać jak świeże bułeczki
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.12.2009, 18:34   #138
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

@up: już się sprzedają i do cholery nie th bo th to Tokio Hotel tylko TS
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.12.2009, 16:56   #139
Frettka
Guest

TS2 było lepsze, jeśli chciało się intensywnie kształtować wyobraźnię. Bo całego Sima, jego osobowość, pragnienia, lęki i problemy - trzeba było praktycznie dopowiadać.

TS3 kupiłam właściwie z jednego powodu i z tego samego powodu uważam je za bezkonkurencyjnie najlepsze. Sim. Jego złożoność. Dzięki temu, co EA wreszcie postanowiła zrobić z kreatorem postaci mamy do czynienia z całkiem ciekawym, złożonym żyjątkiem, które warto obserwować.
Po pierwsze, cechy. Każdy, kto zna podstawy matematyki łatwo wyobrazi sobie ilość możliwych kombinacji podstawowych cech Sima. Owszem, niektóre wnoszą niewiele, ale inne są rewolucyjne. Stworzenie w TS2 Sima szalonego, typowo niezdarnego i neurotycznego BYŁO NIEMOŻLIWE. Owszem, można było sobie wyobrazić, ze nasz Sim taki jest, ale od treningów wyobraźni są stolikowe gry RPG, a nie piękne graficznie produkty na PC.
Po drugie, nastrójniki. Niby nic, a jednak. Ogrom zjawisk i rzeczy ze świata Simów wpływa na nie, kształtując ich potrzeby i samopoczucie. Co więcej - te same zjawiska i rzeczy oddziałują inaczej na Simów o różnych cechach charakterów. To kolejne tysiące kombinacji rozmaitych efektów naszych poczynań jako graczy. Fajnie, prawda?

TS2 było niezłe. Dostarczyło mnóstwo rozrywki. Ale wszak idzie o to, że seria jest o żyjątkach - Simach i ich historiach. To The Sims, a nie "Zbuduj ładny dom". TS3 rządzi.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.12.2009, 17:48   #140
Auroella

Reputacja: 10

Ja już dawno wróciłabym do 2 na stałe, gdyby nie kreator stylu ułatwiający łatwiejsze budowanie, nastrójniki, brak okien ładowania oczywiście i kilka innych plusów. Ale jest też wiele minusów. Nie ma w ogóle wspomnień, obaw, są tylko pragnienia, a jak simowi się coś przypadkiem stanie, to góra dwa dni i po sprawie, a jak mamy kupione urządzonko za punkty szczęścia życiowego to możemy pozbyć się nawet tych negatywnych nastrójników. Pójście na łatwiznę. W 2 gdy sim miał za sobą jakieś traumatyczne przeżycie, to potrafił stanąć w miejscu i płakać, nie wszystko było takie proste np. Nie można było pójść od razu do miejsca pracy i znaleźć posadę, wiele razy trzeba było po prostu czekać na okazję.
No i rzecz, którą mi najtrudniej przełknąć - ea store i fakt, że posiadanie dodatków od innych twórców sprawia problemy i z każdą aktualizacją coraz trudniej je mieć. Chcą jak najwięcej zarobić na nas, doskonale wiedzą, że the sims 4 już nie będzie, bo co? Zaproponują nam mieszkanie z simami na księżycu ? Po zainstalowaniu WP mam problem nawet z cenzurą (nie wiem z resztą, dlaczego jej usunięcie musi być tak skomplikowane, bez niej sim i tak nie ma nic zdrożnego do pokazania, a rozmazane kratki rażą tylko oczy)
Drażni mnie też to, że ta gra jest tak straszliwie niedopracowana, za to, że wydaje się na nią pieniądze, czegoś się jednak wymaga. A maxis popełnia błędy, których oni akurat nie powinni popełniać, myślałam, że to szanująca się firma. Nawet te cechy charakteru z z biegiem czasu stają się nudne, charaktery simów stają się podobne i brakuje pomysłów na stworzenie tych unikalnych postaci.
Prawdopodobnie wymarzone podróże to ostatni dodatek jaki kupiłam do 3.
Auroella jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 29 (0 użytkownik(ów) i 29 gości)

Zasady Postowania