Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.06.2014, 11:26   #1461
Caesum
Administrator

Reputacja: 101
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Jak dla mnie zarówno nowa okładka czwórki, jak i okładki dwójki i trójki były nudne i kiczowate. Najbardziej mi się podobały okładki jedynkowe(click & click) oraz ostatecznie ta z limitowanej edycji czwórki. Prosta, z kryształkiem. O dwójce można jednak powiedzieć 'nie oceniaj książki po okładce'. Pytanie tylko czy będzie tak samo w przypadku czwórki?
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.06.2014, 12:17   #1462
La Tortura

Reputacja: 23

widzieliscie dwa nowe filmiki? swiat wyglada jak ze scooby doo, haha ;d podoba mi sie niesamowicie. zywe kolory, simowie ktorzy nie sa mega sztywni i plastikowi, dla mnie bomba.
nazwa okolicy Willow Creek też mi się podoba ;3

La Tortura jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2014, 12:53   #1463
Pink Panther

Reputacja: 25

Jakie nowe filmiki?

e: Już znalazłem. Boże, jaka ta gra będzie niesamowita Grafika może wydawała się kiepska, ale w połączeniu ze światem jest doskonale Ruchy Simów są świetne. No i jest strój hot-doga z Trójki xD

Już nie mogę się doczekać 333

Ostatnio edytowane przez Pink Panther : 05.06.2014 - 13:00
Pink Panther jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2014, 13:05   #1464
LovettBon

Reputacja: 10

Myślałam, że EA pójdzie po rozum do głowy i w The Sims 4 simsiaki będą w końcu realistyczne, ale widzę że jednak idą w zaparte i nadal serwują nam plastusiowy design z trójki

Tak szczerze mówiąc, to dla mnie grafika simsów robi się coraz bardziej "facebookowa" - wszystko gładkie, kolorowe, takie plastusiowe. A fuj, jak będę chciała pograć w takie simsy to odpalę sobie FB

Nie rozumiem tego troszeczkę. Od 10 lat dzielnie trwam tylko przy The Sims 2, ściągam mnóstwo dodatków i widzę na stronach z dodatkami, że tendencja jest taka aby simy były jak najbardziej realistyczne - ładne skiny, maski na nosy, pory w skórze, pieprzyki itd. Gdzieś nawet widziałam skina dla facetów z włosami na rękach i nogach, no mężczyzna z krwi i kości W trójce simy zrobiły się plastusiowe, nierealistyczne, no zwyczajnie brzydkie. Dlatego też nie miałam potrzeby kupowania tego A teraz widzę, że w czwórce jest to samo. Czy tylko mnie się wydaje, że The Sims 2 z 2004 roku wygląda lepiej niż The Sims 4 z 2014? Powiedzmy sobie szczerze, z tego co można obejrzeć na screenach grafika w The Sims 4 jest po prostu brzydka, to wszystko jest byle jakie, robione na kolanie. W The Sims 2 przy użyciu kilku ładniejszych recolorów mebelków, nowych podłóg itd. można zrobić milion razy ładniejszy dom/mieszkanko , że o simach nie wspomnę. Przypomina mi to Sim City: Społeczności, przesłodzone coś dla dzieciaczków.
stare 05.06.2014, 13:07   #1465
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Basenów wciąż nie widać, ale zauważyłam pływający po rzece parostatek. Ozdoba czy można będzie się w taki wyposażyć? Byłoby super
Podobało mi się jeszcze sposób w jaki sim malował obraz, było w tym nieco więcej ekspresji niż takie monotonne mazianie pędzlem jak w poprzednich odsłonach gry.
stare 05.06.2014, 13:23   #1466
Agor-ia

Obraz z dwójki

http://simsvip.com/wp-content/upload...ader_Share.png

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2014, 13:36   #1467
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Filmiki jak każdy inny, w sumie nic nowego nie pokazali. Podoba mi się to, że miasteczka wydają się bardziej ściśnięte. W poprzednich częściach między budynkami zawsze było dużo pustego terenu, co mnie osobiście złościło, bo chciałem robić miasta a nie prowincje jakieś. Irytuje mnie ten wszechobecny bloom a'la 2006, przez niego momentami gra wygląda, jakby wszystko działo się poprzez mgłę.

Cytat:
Napisał LovettBon Zobacz post
Czy tylko mnie się wydaje, że The Sims 2 z 2004 roku wygląda lepiej niż The Sims 4 z 2014?
Modele są przestarzałe, ale tekstury budynków wciąż trzymają poziom, podobnie niektóre obiekty. A jak się użyje CC, to już w ogóle różnica jest kolosalna. IMO problem z TS4 jest taki, że ta grafika nie nadaje się do mieszania styli. W TS2 jeszcze jakoś uszło, można było stawiać maxisowe obiekty obok CC i przeważnie wyglądało to ok. Nie wyobrażam sobie jednak realistycznie zrobionych, fanowskich mebelków obok tych narysowanych z TS4.

EDIT: Kerbi - faktycznie! Ma bardziej klasyczne kolory, ale poza tym nie widzę, żeby układ się zmienił.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 05.06.2014 - 13:50
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2014, 13:43   #1468
Kerbi

A zwrócił ktoś uwagę na UI podczas budowania? Jest niebieskie i trochę różni się od tego z ostatniego zwiastuna.

EDIT: Widać nawet łabędzie (?) na wodzie w tej scenie z weselem

Ostatnio edytowane przez Kerbi : 05.06.2014 - 14:46
Kerbi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2014, 14:44   #1469
CzekoladowaZłośnica

Hejka . Jestem tu nowa choć w simy gram od zapartych lat .
Moje wrażenia co do czwórki... Podoba mi się zdecydowanie bardziej niż trójka . Większość z was mówi, że simy wyglądają sztucznie. Nie zaprzeczam. Włosy są dla mnie trochę dziwne.. Aczkolwiek nie zapominajmy, że to jest gra . Podoba mi się to, że jest tak kolorowo. Jestem ciekawa jaka będzie finalna wersja, choć wiem, że zbyt wiele się nie zmieni . Ale i tak jestem podjarana kiedy widzę, że pojawił się nowy filmik czy jakieś foto . A co do tego UI to zauważyłam i tutaj boję się, że będzie mi się na początku ciężko w tym wszystkim połapać. Wiadomo.. BLONDYNKA . Na razie jestem na tak. Zobaczymy kiedy pojawi się trailer no i oczywiści jak się sprawdzi gra po wydaniu . Pozdrówka
CzekoladowaZłośnica jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2014, 14:52   #1470
anie_1981

Filmiki niczego nowego nie wnoszą, to nadal jest My Little Pony. Parostatek ciekawy, a na którymś filmiku chyba widziałam przejeżdżający tramwaj. Fajne to i mam nadzieję, że można się będzie jednym i drugim przejechać. Jednak to nie zmienia faktu, że styl graficzny odrzuca mnie od monitora...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania