Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.06.2014, 19:29   #1661
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

anie zgadzam się, że teraz gry są za łatwe. Obawiam się jednak, że potrafią to dostrzec tylko "starzy" gracze, tacy jak my, którzy graliśmy w stare gry z kanciastą grafiką. Ciekawe ilu dzisiejszych dzieciaków podołałoby pierwszej odsłonie simsów. Pewnie większość tłukłaby piąstkami w klawiaturę ze złości, że sim ciągle chodzi niezadowolony. Takie czasy, że wszystko się ułatwia, wszystko dosłownie. Nie będę się tu rozwijać o zidioceniu społeczeństwa, bo to nie forum od tego, ale widzę to na co dzień i w pewnym sensie nie dziwi mnie, że robią takie gry.
Widzę, że grafika w czwórce nie jest realistyczna, że jest, no powiedzmy, "przyjazna dzieciom" , ale nie przeszkadza mi to. Może to dlatego, że lubię kreskówki Disneya , choć jednak dostrzegam pewne różnice między kreskówkami, a TS4.
Mam nadzieję, że czwórka nie będzie za łatwa, że skoro tak mówią o powrocie do korzeni, bardziej zbliżą TS4 do dwóch pierwszych odsłon. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.06.2014, 20:22   #1662
Piwusia

Reputacja: 10

Irbis, mi grafika czwórki też się na swój sposób podoba, jest odpowiednio urocza i przystępna, ale wyidealizowana i wygładzona czemu nie zaprzeczysz. Mam nadzieję, że czwórka będzie oferować poczucie kontroli w grze. Mam tylko podstawę trójki, ale przeskakiwanie między Simami po całym otoczeniu było dla mnie niefajne. W sumie nie wiem jak możnaby to inaczej rozwiązać, ale widzę, że czwórka jest na dobrej drodze, by połączyć poczucie kontroli z otwartym, albo półotwartym światem. Odnośnie powrotu do korzeni, pewnie nawiążą do poprzednich części, mimo, że oś czasu jest zupełnie inna niż w pozostałych odsłonach. Fajnie, że powrócą aspiracje. Wydaje mi się, że trójka gdy miała wyjść budziła większe emocje graczy i więcej o niej dyskutowano, ale mogę się mylić. Ja jestem z serią dopiero od 2011 roku, gdy do trójki było już kilka dodatków, z tym że ja trójki nie zbierałam; zamiast tego kupiłam sobie dwójkę i spokojnie wtedy kompletowałam dodatki do niej. Teraz jednak poczekam na nową odsłonę, nie będę kupować dodatków do trójki, a będę na bieżąco z serią. To będzie świetne kupić sobie grę w dniu premiery.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2014, 20:25   #1663
anie_1981

adamo030, aby przetestować grę, trzeba ją kupić... A ja nie wydam 150-200 zł na grę, co do której jestem na 90% pewna, że mi się nie podoba, taka bogata to nie jestem Inna sprawa, gdyby wydali demo, ale prawdziwe demo, a nie "tryb tworzenia Sima". Można by wtedy spekulować, podoba się, czy nie...

Irbis, to fakt, teraz dzieciom się wszystko pod nos podstawia, za moich czasów...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2014, 20:32   #1664
CzekoladowaZłośnica

anie1981 - nie żebym chciała Cię obrazić, ale na miłość boską.. W każdym swoim poście piszesz o tych śmiesznych teksturach, że na pewno nie zagrasz w TS4, bo już milion razy lepsze jest TS3. OK - Twoja decyzja i Twoje oburzenie. Każdy ma inny gust. Ja równie dobrze mogłabym zjechać TS3, bo dla mnie to jest żenada. Żeby mieć grę, w którą nie idzie grać, bo się non stop tnie, występują błędy i aż się nie chce jej wgl włączać. Bo co to za przyjemność? Zanim cokolwiek się załaduje zdążę zrobić obiad i wyprowadzić psa, którego nie mam.
I ktoś tu ma rację, że lepiej zacząć komentować co innego, a nie ciągle tą grafikę.
Dziękuję. Witam, wjeżdżam.

PS. I możecie mnie zbanować, ale już nie mogłam wytrzymać, żeby nie napisać tego co myślę.
CzekoladowaZłośnica jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2014, 20:53   #1665
marandile

Reputacja: 14

Zrobiłam sobie takie podsumowanie, co mi się w ts4 podoba, co nie, a co się jeszcze okaże:

Plusy:
+chyba najładniejsze z całej serii domy, biorąc pod uwagę wygląd zewnętrzny
+CAS jest genialny, będzie można robić bardzo różnorodnych simów
+system emocji
+ładne miasto, ma swój klimat

-tylko 3 cechy osobowosci smuteczek
-jak wspomniała anie, plastikowo/gumiasto wyglądajace meble
-tylko jedno miasto

+/- płynność i grywalność: dowiemy się we wrześniu

Pozatym nie wiadomo jeszcze o ewentualnych minusach których EA nam raczej nie zdradzi
for more than
flesh

http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1812431

Zapraszam na mojego bloga, gdzie od teraz będzie się trochę działo
marandile jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2014, 21:04   #1666
anie_1981

Dodaj do minusów potencjalny brak basenów. Nigdzie ich nie pokazali, więc ciężko powiedzieć, czy jeszcze ich nie ma, czy w ogóle ich nie będzie.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2014, 21:10   #1667
La Tortura

Reputacja: 23

anie, pewnie ze od tego jest forum. choć skoro i tak nie zagrasz to czemu sprawdzasz newsy? moze jednak jest jakaś nadzieja, że zagrasz, hah twoja sprawa w każdym razie.
Cytat:
aby przetestować grę, trzeba ją kupić... A ja nie wydam 150-200 zł na grę, co do której jestem na 90% pewna, że mi się nie podoba, taka bogata to nie jestem
no wiesz, są różne sposoby żeby ją zdobyć, nie trzeba nic kupować. i zebym nie wyłapała bana za piractwo - można ją przykładowo pożyczyć!

+ narzekanie na baseny robi się totalnie nudne ;p z jednej strony jakies zbiorniki wodne są w opcjach budowania, z drugiej strony ani razu nie widzielismy basenów. mozna tylko sie domyslac czy beda czy nie, ale jak widze w co drugim poscie "nie bedzie basenów" to mnie krew zalewa. poczekamy, zobaczymy. ja aktualnie w calym moim simowym otoczeniu mam dwa baseny - jeden na silowni, drugi w domu i jakos specjalnie za nimi nie szaleje. ni to parzy, ni to ziębi, czy będą czy nie i tak zagram.

La Tortura jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2014, 21:11   #1668
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Cytat:
Napisał marandile Zobacz post
+chyba najładniejsze z całej serii domy, biorąc pod uwagę wygląd zewnętrzny
+CAS jest genialny, będzie można robić bardzo różnorodnych simów
Co do tych dwóch to się zgadzam. Otoczenie w czwórce może i jest okropne, ale domki są urocze, a poza tym tryb budowania wygląda bardzo ciekawie! CAS podobnie, wygląda na znacznie łatwiejszy i przyjemniejszy w obsłudze. Szkoda tylko, że same simy są nie bardzo. Tzn. w sumie i tak lepsze niż w trójce, ale spodziewałem się czegoś więcej.
Emocje czy cechy osobowości mnie jakoś nie zachwyciły. W sumie nie wiem, co w nich takiego rewolucyjnego poza tym, że można sima zabić śmiechem.

Cytat:
Napisał CzekoladowaZłośnica Zobacz post
piszesz o tych śmiesznych teksturach
Faktycznie, tekstury w TS4 są śmieszne.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 13.06.2014 - 21:16
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2014, 21:16   #1669
CzekoladowaZłośnica

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
Faktycznie, tekstury w TS4 są śmieszne.
Dla Ciebie może i są, ale nie dla mnie . Dla mnie liczy się głównie rozgrywka
CzekoladowaZłośnica jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2014, 21:34   #1670
αγάπη

Reputacja: 12

Co wy macie z tymi basenami Siejecie jakiś ferment, a nawet nie mieliście jeszcze tej gry w "rekach"

And her mind aches
And her heart breaks
'Cause she's silly

αγάπη jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości)

Zasady Postowania