Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.06.2014, 21:24   #1761
Kerbi

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Ashley_Tisdale Zobacz post
nie będzie można edytować miasta czyli pewnie dodawać też innych parcel .. jeżeli tak to tym bardziej dziękuję za grę. Twórcy coraz bardziej ogałacają 4-kę z tych rzeczy, które miały poprzedniczki. Jak tak dalej pójdzie to ta gra chyba zostanie ogłoszona najgorszą ze wszystkich części. Może niech powrócą do The Sims 1 i tak będzie najlepiej? Dodatkowo te ''farbowane'' włosy.. w TS3 wyglądało to okej ale w 4 te pasma tylko pofarbowane jak w TS2 porażka. Mówcie o chcecie ale ta gra to jeden wielki krok w tył, przejrzyjcie w końcu na oczy... tyle rzeczy Wam zabrali, a dali co? Jakieś emocje? które pewnie będą bardziej denerwować niż umilać rozgrywkę.
Bzdura.
http://www.twitlonger.com/show/ndkjvp

EDIT: W The Sims 4 nie można kupować ubrań Powtórka z TS3. https://twitter.com/SimGuruSarah/sta...63074197962752

Ostatnio edytowane przez Kerbi : 18.06.2014 - 22:12
Kerbi jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.06.2014, 21:38   #1762
Królewicz Grudkowego Kosmosu

Avatar Królewicz Grudkowego Kosmosu

Mi się nawet podoba ten podział na dzielnice, ponieważ skoro miasto ma być inspirowane Nowym Orleanem (co mnie bardzo cieszy), każda z nich będzie chyba zupełnie odmienna stylowo jak to wspomniała simka... i w związku z tym twórcy chyba specjalnie nie chcieli tak mieszać wszystkiego w całość. Bo musicie przyznać że style Hiszpański, Francuski i Brytyjski skrajnie się od siebie różnią.
Ale muszę przyznać 5 parcel to za mało.
Martwi mnie bardzo to że, przez ten podział na dzielnice, chyba nie będzie można tworzyć światów. :'( Smuteczek
stare 19.06.2014, 09:44   #1763
Piwusia

Nie podoba mi się, że w czwórce nie będzie można kupować ubrań. Skoro w dwójce było to możliwe, to dlaczego teraz nie mogłoby funkcjonować na tej samej zasadzie? Byłam przekonana, że ta opcja będzie dostępna. Niby mała rzecz, ale gdy podsumować te wszystkie drobne rzeczy, których nie będzie w grze to okazałoby się, że The Sims 4 została odarta ze naturalności i ze szczegółów, które nadają serii smaczku.
Co do podziału na strefy, to nie wiem jak dokładnie będzie to wyglądać, więc powstrzymam się z ostateczną opinią.
Jak sądzicie, czy data premiery czwórki może zostać przesunięta? Chciałabym aby gra ukazała się tak jak zostało to zapowiedziane czyli 4 września, ale myślę, że możliwość opóźnienia tak jak to było przy okazji trójki, jest całkiem prawdopodobna. Niestety nie będzie się to wiązało z dopracowaniem gry, a z dorabianiem na ostatnią chwilę pomniejszych elementów rozgrywki. EA zrobiło już wiele kroków w tył, to byłoby naprawdę słabe jakby zaserwowali graczom niedorobioną czwórkę. Mój entuzjazm nieco ostygł i wszystko to już mniej mi się podoba, ale zobaczymy. Teraz już raczej nie poznamy zbyt wielu newsów i pozostaje nam czekać na premierę.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.06.2014, 10:52   #1764
anie_1981

Mi tam nie brakuje kupowania ubrań, bo grałam w dwójkę na słabym kompie i wyjazd na zakupy to ekran ładowania 20 minut na parcelę publiczną, i z powrotem to samo. Ja zatem nie wychodziłam z domu zbyt często. Kupowałam ubrania hurtowo, dla obu płci i wszystkich grup wiekowych Nie wiemy jak dokładnie będą wyglądały te ekrany ładowania, ale wątpię, by zawsze gra ładowała się 30 sekund. Dojdą dodatki płytowe, zapewne Store, CC, mody, i z 30 sekund zrobią się 3 minuty, albo i lepiej... Co do dzielnic to jestem za, ale co do ładowania parceli publicznych, to jestem na nie.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.06.2014, 10:59   #1765
adamo030

Ale np w trójce w skoku w przyszłość jest opcja, że można kupić ubranie z wystawy. Owszem, w dwójce to była fajna opcja i byłoby fajnie zobaczyć to samo w czwórce. Myślę, że trochę potrwa zanim przyzwyczaję się do tego nowego interfejsu.
adamo030 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.06.2014, 12:19   #1766
Kerbi

KARMIENIE PIERSIĄ POTWIERDZONE! Link. We wpisie również parę innych ciekawostek, np. że teraz w CAS dziecku lub nastolatkowi można stworzyć rodzica-staruszka, albo że sim może się rozbić, gdy wraca rakietą z kosmosu.
Kerbi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.06.2014, 12:26   #1767
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Karmienie piersią? Hahaha, mam to w TS2! Fajnie, że w "czwórce" nie będzie to w ramach modyfikacji
Moi simowie tez raczej nie jeżdżą za ciuchami (za długo to trwa), dlatego opcja wyjścia do CASu i wybierania rzeczy była i jest jak dla mnie bardzo w porządku.
Co do ekranów ładowania, nie mam zdania. Za krótko grałam w TS3, żeby zaczęły mi one przeszkadzać
Podział na dzielnice uważam za świetne rozwiązanie Sama mam dzielnice w moim miasteczku, chociaż nie są jeszcze dopracowane i mam już w głowie kolejne pomysły na zmiany...
Myślę, że te z TS4 będą się dały edytować
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.06.2014, 14:03   #1768
miłośniczka zwierząt

Reputacja: 11

Ja mimo, że wiele kroków w tył zostało poczynionych to i tak mam ochotę kupić 4. Bardzo mi się podoba pomysł z podzieleniem miasta na dzielnice może gra będzie bardziej zoptymalizowana.
miłośniczka zwierząt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.06.2014, 14:25   #1769
anie_1981

No niestety, nie ma lekko, można mieć albo akwarium, albo rybki. Ja bym chciała jakieś połączenie TS3 z TS4, ale widzę, że znowu eksperymentują. Mam tylko nadzieję, że przynajmniej tym razem wiedzą co robią...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.06.2014, 16:15   #1770
miłośniczka zwierząt

Reputacja: 11

No cóż nie wiem czy zauważyliście, ale wszystko wskazuje na to, że w podstawie nie dadzą nam basenów. A szkoda bo do tej pory baseny były w każdej simowej części.
miłośniczka zwierząt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania