Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.06.2014, 20:59   #1811
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

eris234, ja biorę pod uwagę grę w czwórkę, bo ogólne wrażenie mi się podoba (tylko ta grafika nie), ale tylko pod warunkiem, że jakiś moder narysuje ładniejsze teksturki zastępcze. Jest to możliwe, choć mało prawdopodobne. Dlatego mam rękę na pulsie i śledzę niusy, ale nie napalam się za bardzo na tą grę i staram się patrzeć na niusy realistycznie, pod kątem moich wymagań. Jeśli bym to kupiła, to nie prędzej niż jak wyjdzie pierwszy dodatek i ludzie będą pisać, jak gra się zachowuje po zainstalowaniu dodatku. Czy się tnie, wyłącza, czy też może jest nadal super stabilna. Koniec z kupowaniem w ciemno wyrobów EA Games! Chętnie pobawiłabym się np. kreatorem Simów, bo to też jakaś forma rozgrywki, choć przyznaję, ja nie lubię za bardzo tworzyć Simów, oraz budować\meblować domów. Dla mnie największa Simowa frajda to jednak klasyczny, zwyczajny dzień z życia typowej familii, rozmnażanie, dręczenie Simów każąc im zmieniać brudne pieluchy swoim pasożytom... wróć... ukochanym dzieciaczkom... Tego typu klimaty. I tak, baseny są mi potrzebne, bo moje Simy dużo pływają! Jeśli ktoś tego nie rozumie, bo sam nie korzysta, to OK, ale dla mnie baseny są ważne. To tyle z mojej strony o basenach i grafice, pewnie znowu ktoś się przyczepi, ale cóż zrobić, tym razem odpowiadałam na pytanie\wyjaśniałam wątpliwość eris234.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.06.2014, 21:57   #1812
unnormaly

Baseny powinny być, ktoś mówił że nie ma strojów kąpielowych w CAS, a ja przyglądałam się bacznie koszulkom z filmów wrzuconych na yt i wypatrzyłam tam górę do stroju no chyba, że to był stanik, ale jest też podkategoria koszulek, która wygląda mi na stanik, a chyba w samych stanikach łazić nie będą, więc to pewnie top od stroju
unnormaly jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2014, 22:34   #1813
Irbis

Reputacja: 14

anie nie zliczę ile razy zarzekałaś się, że nie zagrasz w TS4. Już drugi przykład na to, jak rzucasz słowa na wiatr (pierwszy był, gdy pisałaś, że już nie napiszesz ani słowa w tym temacie). Twoja sprawa oczywiście, tak tylko sobie zauważam fakt.
-------------------------

Z aspiracjami świetna sprawa, też bardzo lubiłam aspiracje w dwójce. Podejrzewam, że pierwszą aspiracją jaką wybiorę w TS4 będzie "natura", bo bardzo lubię w simsach zajęcia związane z naturą, takie jak ogrodnictwo czy wędkarstwo.
Rozumiem, że informacje o aspiracjach pochodzą z wiarygodnego źródła
Ogólnie zastanawiam się czy nie przestać śledzić newsów. To co widziałam do tej pory utwierdza mnie w przekonaniu, żeby grę kupić i może lepiej na tym poprzestać i zostawić sobie w grze coś do odkrycia. Pamiętam jak wychodziła dwójka i pierwsze dodatki do niej, a Ja nie miałam internetu. To było świetne, bo gdy już miałam dodatek wszystko w nim było dla mnie nowe i ciekawe. Tylko jak tu się powstrzymać od wypatrywania nowych informacji na temat TS4?
stare 23.06.2014, 06:37   #1814
Piwusia

Irbis napisalas ze wolalabys nie sledzic juz newsow, zeby potem w grze sama odkrywac co lepsze rzeczy, ale zarazem nie umiesz sie powstrzymac przed sledzeniem newsow. Ja mam tak samo i mysle, ze wiekszosc uzytkownikow tego forum tak ma. Jednak chyba nie musimy sie martwic ze przed zagraniem w czworke bedziemy juz ja znali doglebnie, bo tworcy skapia informacji i mimo wszystko najwiecej jak dotad widzielismy CAS-u. Rozgrywka wciaz kryje w sobie wiele niewiadomych. Co do aspiracji, w dwojce sa fajne. ja najbardziej w The Sims dwa lubilam aspiracje rodziny i popularnosci, na drugim miejscu aspiracje bogactwa, na trzecim-zdobywania wiedzy. Nie lubie pragnienia romansowania i pogoni za przyjemnoscia i nie nadaje im moim Simom. O dziwo siostry Kaliente i Don Lotario maja pragnienie romansow, ktorej to aspiracji nie lubie, a oni sami sa moimi ulubionymi Maxisowymi Simami. Jesli w podstawie czworki nie bedzie tych bohaterow, to postaram sie ich sama odtworzyc. Ciekawe jaka aspiracja w czworce najbardziej mi sie spodoba. Na chwile obecna pociagaja mnie wszystke oprocz sportowej, romansowej i deviance.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.06.2014, 07:35   #1815
anie_1981

Irbis, wiedziałam, że ktoś się przyczepi... Ja nie zmieniłam zdania, nadal dyskwalifikuje czworke ze względu na grafikę. Jeśli ktoś narysuje lepsze tekstury to w tą grę zagram, jeśli nie, to nie, end of story. Mam chyba prawo interesować się grą? Czy łaskawie zezwolisz?

A wracając do tematu, to ja zawsze daję aspiracje\cel życiowy w tematyce rodzinnej, ze względu na mój styl gry, więc w ts4 nie byłoby inaczej.
stare 23.06.2014, 10:24   #1816
simka334player

No tak...
Ktoś tu zauważył że czuje się jakby przespał kilka miesięcy i że wszyscy już grali w TS4 i wszystko juz wiedzą. Dokładnie tak... Ciagle to powtarzam że wszystko sie okaże dopiero jak zagramy. Co oczywiście nie powstrzymuje nas od tego miłego gdybania a nawet miłego "hejtowania". Bo od tego jest to forum, prawda.
Jeśli ktoś chce komentować brak lub nie tego wyrazu na b.... chyba może to robic. Natomiast dobrze by było przeczytac poprzednie posty zanim sie cos napisze.
Anyway...
Laseczko, zgadzam się z tobą...animacje w TS2 są rewelacyjne. tyle lat gram a nic a nic mi sie nie nudzą. I zawsze z przyjemnościa na nie patrzę. Mam nadzieję że w jakiś sposób wrócą do tego w TS4.
I tez mi się wydaje że nie dotrzymaja wrześniowego terminu. To że nie pokazują dzieci i prawdziwej rozgrywki chyba świadczy o tym że prace są jeszcze daleko w polu.
Z CASa sa dumni i może zrobia tak jak z BodyShopem. Można było sciągnąć sobie samego Bodyshopa między TS1 a TS2 i stworzyć simów których potem można było importować do gry gdy wyszła.
W TS2 nigdy nie starałam sie stworzyć jakiegoś zamierzonego podobieństwa. Wychodziło mi czasami przez przypadek!
Co do otwartego świata jeszcze to wg mnie te 5 lots to działki mieszkalne a public places będą ( wg mnie) tak łatwo dostępne jak w trójce parki i baseny i siłownia. Czyli nic nowego.
Może ta niespodzianka w sprawie króliczych nor będzie dotyczyć przynajmniej restauracji.?Fajnie by było gdyby były dostępne restauracje, bary i lodziarnie tak jak w TS1.
No zobaczymy.... Fajnie jest sie znowu cieszyć na jakąś simową grę....
stare 23.06.2014, 11:28   #1817
anie_1981

Mi brakuje takiej normalnej restauracji jak w TS 1 i 2. Niby w TS3 jest ten piec ze Store, z Baru Biznes coś tam, ale to nie to samo.

Animacje z dwójki naprawdę są the best... Ostatnio wróciłam sobie do dwójki, bo dostałam całą serię i jest naprawdę spoko, brakuje mi pewnych rozwiązań z trójki, ale ogólnie jest OK. W TS4 jak dotąd pokazują animacje od dobrej strony, może Simy trochę za bardzo gestykulują, ale to drobiazg bez znaczenia. Nie wypowiadał się chyba nikt jak dotąd o tym tramwaju czy czymś w tym deseń, ciekawe czy da się tym jeździć. Gram trochę GTA i jazda kolejką to jedna z największych frajd

simka334player, ja wcale nie uważam, że wszystko wiem o TS4, ale jak nie dają żadnych nowych niusów, to trudno nie spekulować, dlaczego pokazują to, a tamtego nie, więc może tego nie ma, a może jest. Komentujemy to co dają, a że dają mało, to jest jak jest. Może ta ikonka wygląda jak to, to pewnie znaczy to i tamto, ale pewnie, nie znaczy na pewno. Z braku nowych niusów, zaczynamy komentować swoje własne komentarze i stąd to powtarzanie się. I sorry, ale nie tylko ja się powtarzam...
stare 23.06.2014, 14:54   #1818
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Irbis, wiedziałam, że ktoś się przyczepi... Ja nie zmieniłam zdania, nadal dyskwalifikuje czworke ze względu na grafikę. Jeśli ktoś narysuje lepsze tekstury to w tą grę zagram, jeśli nie, to nie, end of story. Mam chyba prawo interesować się grą? Czy łaskawie zezwolisz?.
Spodziewałam się kolejnej nadinterpretacji z Twojej strony. Jakaś chyba jesteś przewrażliwiona, bo jak już pisałam, tylko stwierdzam fakt, niczego nie zabraniam ani Tobie ani nikomu innemu, więc nie wiem po co ten sarkazm. Wyluzuj.
--------------------------------------

Na Dotsim kolejne zdjęcia z CAS. Jest dziecko, niestety zdjęcia są małe.
http://sims.arhn.eu/2014/06/kolejne-zdjecia-z-cas/

Simka w limonkowym stroju ma ładnie umięśniony brzuch.
stare 23.06.2014, 15:35   #1819
anie_1981

Podoba mi się dzieciak i laska w zielonym stroju sportowym.

Co do ikonki biustonosza w CAS to myślę, że to może być bielizna.
stare 23.06.2014, 16:09   #1820
Tequila

to dziecko jest następna zaletą 4. W porównaniu do brzydkich dzieciaków z 3 ta dziewczynka jest urocza I ubrania tez mi sie bardzo podobaja i super ze w podstawowej wersji będa tatuaze
Tequila jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania