![]() |
#1831 |
Reputacja: 10
|
![]()
Dzień dobry, ja tu jestem nowa. Jeśli post jest w złym dziale to przepraszam, dopiero się tu odnajduję.
Kiedyś pościągałam sobie kilka ubrań i fryzur z bardzo popularnych stron (The Sims Resource chociażby) i wrzuciłam je do gry. Wszystko było okej, śmigało ładnie, dorzuciłam kilka rzeczy... i nagle bum. Ze wszystkich ściągniętych ubrań tylko jedna sukienka wczytywała się poprawnie, reszta była zastępowana przez różową kurtkę i jeansy. W strojach kąpielowych zrobiła mi się masa fioletowych bikini, tak samo w całej reszcie. Jedyne, co poprawnie mi się wczytywało, to szminki. Dodatkowo w grze zaczęły wyskakiwać problemy, i to takie całkiem porąbane: sim/ka "rozjeżdżał/a" się na milion wielokolorowych linii i obracanie kamerą nic nie dawało. Po jakimś czasie sim wracał do swojej normalnej postaci, ale wyglądało to tak, jakby ogromne kawałki szkła, idealnie wycięte, rozsadziły mu od środka głowę. Wywaliłam wszystko, co możliwe z folderu, zostawiłam tylko pierwsze zainstalowane fryzury i dorzuciłam kilka nowych. Na razie gra śmiga tak, jak trzeba, ale jeśli znowu wywali błąd, to czy trzeba będzie znowu wyczyścić folder Downloads, czy wina leży gdzie indziej?
|
![]() |
#1832 |
Reputacja: 39
|
![]()
@up, zapewne pobrałaś jakieś wadliwe dodatki. W takich sytuacjach wystarczy pozbyć się tych kłopotliwych CC, nie musisz usuwać reszty.
![]() |
#1833 |
Reputacja: 11
|
![]()
Hej
![]() ![]() I jeszcze takie pytanie odnośnie sims 1 (wiem, że nie ten dział, ale może już za jednym zamachem ...). Czy można "mieszać" dodatki z różnych krajów (np. polska podstawa + angielskie zwierzaki itp)? Będzie to wtedy działać po polsku?
![]() |
#1834 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Bardzo międzynarodowe te Twoje simsy
![]() 1. http://modthesims.info/wiki.php?titl..._Game_Language 2. Raczej tak, ale w takim przypadku ostatni instalowany dodatek powinien być po polsku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1835 |
Reputacja: 11
|
![]()
Ano, przeklęci mali poligloci
![]() ![]()
![]() |
#1836 |
|
![]()
Korzystał ktoś z tego moda ? http://modthesims.info/d/290746 Macie jakieś porady, bo trochę boję się go instalować
![]()
![]() |
#1837 |
|
![]()
Ja mam tego moda i wszystko jest OK. Tylko trzeba uważać, żeby wszystko zainstalować w odpowiednie miejsce (jeśli masz Ultimate Collection, to będziesz musiał niektóre pliki wrzucać trochę inaczej). I najlepiej zrobić kopie zapasowe plików albo pobrać je z MTS.
A jeśli chodzi o samego moda, to dość irytujące jest to, że pomieszczenia bez okien są bardzo ciemne. Warto pobrać dodatkowo niewidzialne lampy (znajdziesz je w rekomendowanych CC pod opisem moda).
![]() |
#1838 |
|
![]()
W plikach Ultimate nie mogę się połapać. Nie ma tam folderu Lights. O wiele było mi łatwiej gdy każdy dodatek miał osobny folder.
EDIT: Znalazłem osobne foldery dodatków. Są w Origin Games ![]()
![]() Ostatnio edytowane przez Nusso : 18.05.2015 - 16:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1839 |
|
![]()
Oznaczenia rozszerzeń dla osób, które chcą zainstalować moda na oświetlenie Gunmoda w TS2:UC:
Folder University Life: EP1 - University Life (Na Studiach) SP6 - Teen Style (Młodzieżowy styl) SP8 - IKEAr Home Stuff (IKEA urządza dom) Folder Fun with Pets: EP4 - Pets (Zwierzaki) SP1 - Family Fun (Rozrywka rodzinna) SP9 - Mansion and Garden (Rezydencje i ogrody) Folder Best of Businnes: EP3 - Open for Business (Własny biznes) SP5 - H&Mr Fashion (Moda z H&M) SP7 - Kitchen & Bath Interior Design (Kuchnia i Łazienka. Wystrój Wnętrz) Luźne foldery: EP5 - Seasons (Cztery Pory Roku) EP6 - Bon Voyage (Podróże) EP7 - Free Time (Czas wolny) EP8 - Apartament Life (Osiedlowe Życie) SP2 - Glamour Life Stuff (Szyk i elegancja) Folder Double Deluxe można znaleźć w folderze _Deluxe Editions w plikach moda. Wtedy nie trzeba podmieniać plików z folderów The Sims 2 Celebration! Stuff i The Sims 2 Nightlife, bo już są zawarte w folderze Double Deluxe.
![]() |
#1840 |
|
![]()
Dziękuję
![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 22 (0 użytkownik(ów) i 22 gości) | |
|
|