Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 3: Zdjęcia z gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.01.2012, 14:30   #1881
Anastazja

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Opowiadamy jak sobie gramy

Teraz moja kolej na rodzinkę. Na początku była simka Rose. Pewnego razu poszła do klubu, gdzie zauważyła Beau Merrrick'a. Zaczęli ze sobą rozmawiać, a potem Beau zaprosił ją na randkę:

Randka była udana. Często przychodził w odwiedziny do jej mieszkania(mieszkała w apartamentowcu). Kiedyś ją zaprosił na noc do siebie. Mieszkał z trzema (albo z dwoma) dziewczynami, które krzywo na nich patrzyły. Gdy zaczęli się całować u niego w pokoju one kazały wyjść Rose i zaczęły na nią krzyczeć. Beau i Rose pokłóciły się z nimi i stali się wrogami. Rose przeprowadziła się do domu, który kupiła przez internet Nie miała zbyt wiele pieniędzy więc nie był on pomalowany, nie miał ogrodzenia itp. itd. Zaproponowała swojemu chłopakowi (Beau), żeby się do niej wprowadził, bo już nie wytrzyma tego, że te dziewczyny go traktują jak idiotę Po kilku dniach Beau zapytał ją czy chce być taka jak on, czyli wampirem... Zgodziła się:

Ona została popularną malarką z 4-gwiazdkowym poziomem gwiazdorstwa, grała na gitarze, a on na perkusji (miał wtedy 0 gwiazdek, ale teraz ma już 4 ). Niedługo potem założyli własny zespół "Love Forever" . Zaczęli zarabiać sporo kasy i powoli remontowali swój dom. Rose zaszłą w ciążę. W tym czasie Beau oświadczył się jej. Oczywiście się zgodziła:

Urodziła małą wampirzycę imieniem Lily:

Beau powoli zaczynał stawać się dobrym ojcem, a Rose była z tego zadowolona:

Młodzi nie zapominali też o sobie Jeśli wiecie co mam na myśli xd:

Kiedy Beau był w pracy, zarabiał na napiwkach w metrze xd, Rose malowała, pisała i opiekowała się małą. Często chodziła z nią na spacery. Oczywiście wieczorem, bo w dzień by się spaliła ^^:

W międzyczasie borykali się z wieloma codziennymi sprawami, takimi jak zepsuta pralka czy pranie. Kupili sobie też małego szczeniaczka:

Byli dobrzy również w graniu koncertów. Publiczność ich kochała, chociaż na początku nie była duża:

Potem postanowili wziąć ślub. Rose urządziła swój wieczór panieński, na którym opryskiwała wszystkich Musującym Nektarem xd Zabawa była przednia, bo trwała od 18 do 5 nad ranem:

Potem przyszedł czas na Beau, który również się świetnie bawił:

Do ich zespołu dołączyła przyjaciółka Rose, Lola Belle. Jako zespół zmienili swój image:

Rose zaczęła więcej pisać i malować:

Beau przychodził zmęczony po pracy i niekiedy musiał się zdrzemnąć. Miał również własny ogród:

Dużo czasu również poświęcają swojemu psiakowi:

Niedługo dalsza część
Anastazja jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.01.2012, 14:54   #1882
Anastazja

Dalsza część z rodzinką Merrick ; ))

Rose i Beau bardzo cieszyli się ze swojego ślubu i planowali kolejne dziecko:

A tutaj krojenie tortu:

Wspólne zajadanie tortu i szczęście z powodu ślubu:

Już od dawna zamierzali wyjechać w podróż, lecz mieli małe dziecko, którym ciągle trzeba się zajmować, i szczeniaczka. Kiedyś obiecali sobie, że wyjadą w podróż poślubną do Paryża. Oboje lubią takie klimaty. Więc po wyjściu zadowolonych gości i otworzeniu prezentów ślubnych (^^) polecieli do Francji. Przyjechali rano. Byli zmęczeni drogą, lecz żeby nie tracić pięknego dnia od razu zaczęli zwiedzać. Najpierw poszli coś przekąsić do francuskiej kawiarni, ponieważ Rose miała wielką ochotę na francuskie naleśniki... Potem jednak żałowała, bo jest wampirem i czuła się zbyt przejedzona. Ale pomyślała:"Raz się żyje. I tak zrobiłabym to jeszcze raz, bo smak był nieziemski.":

Potem poszli do sklepu, niestety już nie pamiętam jak się nazywa. Zapoznali się tam z tubylcami. Spodobał mi się sposób witania Fracuzów, mła mła w policzek :

Następnie pojechali do nektarni(?), gdzie skosztowali smakołyków. Pierwsza pobiegła oczywiście Rose, napalona na nektar ^^:

Potem para młoda urządziła sobie piknik i noc w namiocie pod gwieździstym niebem, gdzie spędzili z pewnością jedną z najlepszych nocy w swoim życiu:

W końcu przyszedł czas na rozwiązywanie zadań! Beau jako pierwszy zaczął poszukiwanie skarbów:

Trochę się chłopaczyna pogubił w tym tunelu xd

Tu już powrót do domu. Zaczęło się sprzątanie, praca i dziecko:

Powitanie:

Sprzątanie po weselu:

W podróży kupili maszynę do robienia nektaru. Beau od razu ją wykorzystał

Po kilku dniach okazało się, że Rose znowu jest w ciąży. Beau bardzo się ucieszył, że będzie mieć kolejne dziecko!

Kiedy Rose była w ciąży Beau kazał jej odpoczywać, a on zajmował się dzieckiem, domem i ogrodem. Tymczasem jego żona chodziła do spa. W tej ciąży plecy bolały ją bardziej niż w pierwszej. Zastanawiała się dlaczego...

Kilka dni po przyjeździe Rose zaczęła pisać listy z podziękowaniami za prezenty ślubne.

A tutaj już urodziny małej Lily. Przyszło na nią dużo osób tylko, że woleli oni siedzieć w jacuzzi lub skakać na trampolinie, więc...

Tak wyglądała Lily jako małe dziecko:

Poród Rose. Zamiast jednego dzieciaczka, powstała dwójka-chłopiec(Jacob) i dziewczynka(Nadine):

Powrót do domu:

Młodzi rodzicie wstawali w nocy po kilka razy. Dzieci płakały i płakały. Chciały czas jeść. Jednak Rose i Beau role rodziców odegrali wspaniale. Umieli się zająć dziećmi. Maluchy miały czas dobry humor i uśmiech z ich twarzy nie schodził.

Tutaj malutka Nadine.

A tu Rose z większą Lily, a z tyłu Jacob:

Pewnego dnia rodzice mieli dość wrzasków, sprzątania, wyrzucania brudnych pieluch i postanowili spędzić noc poza domem. Pojechali nad brzeg morza. Wzięli ze sobą również namiot Tam się wyciszyli.

Rano byli wypoczęci i gotowi do następnych wyczerpujących dni.

Kiedy przyjechali do domu spodziewali się krzyków i płaczu, lecz niczego takiego nie było. Zamiast tego dzieci spały leżąc w swoich łóżkach.

Za około godzinę zaczął się harmider. Nadine, która wstała domagała się jedzenia, tak jak i pozostałe dzieci.

Mamusia postanowiła wyjść z małą na spacer, a tatusia zostawiła z dwójką dzieciaczków ^^

Mała Nadine lubi bawić się z psiakiem. Zawsze bardzo się cieszy, kiedy może go pogłaskać, a i on lubi zabawę z dziećmi.

Nadszedł dzień urodzin dwójki młodszych dzieci, Nadine i Jacoba. Tutaj Rose, która zmierza do ogrodu, aby powitać przybyłych gości.

Beau trzyma w rękach Nadine(pierwsze zdjęcie) i Jacoba(drugie zdjęcie).

Carmel(imię psa) wyrósł na wielkiego i ładnego psa. Lily i Nadine świetnie się ze sobą dogadują.

Tutaj Nadine bawi się z Carmelem:

Rose kazała Beau dać maluchom kolację, a sama poszła posprzątać dom.

A tutaj trzy małe szkraby. Od lewej Lily, Jacob, Nadine:

W czwartki wieczorem zawsze organizują sobie wieczór filmowy. Wtedy razem z dziećmi siadają przed telewizorem i mogą trochę odpocząć. Niekiedy przyłącza się tez do nich Carmel(widać jego pyszczek na zdjęciu^^)

To wszystko. Teraz wasza kolej! ; ))

Bym zapomniała... Bonus:

Beau w opasce xdd

Ostatnio edytowane przez Anastazja : 08.01.2012 - 16:31
stare 08.01.2012, 14:54   #1883
Stephenowa

Catti tylko nie zabij mi nikogo fajnego! A miny Cass to już chyba jakiś zwyczaj, są najciekawsze .;p
Marl nie pospali, nie pospali. Nie sądziłam, że kuzynostwo się zbliży, a tu psikus. I z tym Lastardem, co to będzie dalej? :o P.S. wcale nie za dużo tekstu i wcale nie za mało zdjęć. ;D
Anastazja ciekawie się zapowiada. P.S2. Edytuj posty, nie wstawiaj jednego pod drugim. : )
stare 08.01.2012, 14:59   #1884
Anastazja

Stephenowa, dzięki za radę Już piszę następną część... i edytuję ^^ Twoja simka, Cass jest bardzo ładna.
PS. Jednorożec wymiata. Jak on mógł powodować pożary?
stare 08.01.2012, 16:29   #1885
Zielona Herbata

Anastazja - Jeju,uwielbiam twoją rodzinkę 3 Po prostu takie..takie urocze :3

Zapraszam na mojego bloga: Herbal Sims
Zielona Herbata jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.01.2012, 16:53   #1886
Anastazja

Julia11, dziękuję. Bardzo mnie to cieszy Dobrze by było, gdyby był to realny świat
stare 08.01.2012, 17:04   #1887
M3Lcik

@Stephenowa-bo ja lubie robić psikusy

Rodzina Nova

1.http://forum.thesims.pl/showpost.php...postcount=1884
2.http://forum.thesims.pl/showpost.php...postcount=1890

Juliet postanowiła przerwą milczenie jakie zapanowało między nią a Joel'em z powodu pocałunku i kilka dni po ów wydarzeniu umówiła się z nim w Kujonie.

Gdy wesoło sobie pląsali dziewczyna zauważyła Felixa,który w zadumie przyglądał się towarzystu. Oczywiście podeszłą by zagadać.

Joel'owi wcale się to nie spodobało i aż kipiał ze złosci

-Juliet powinnismy już chyba wracać,jest pózno,a ja musze rano wstać do pracy...-wciął się w rozmowe by odwrócić uwage dziewczyny od gwiazdora.

-Hej chłoptasiu nie wiesz,że to nie łądnie przerywac gdy starsi rozmawiają?-Felix szarpnął go za ramię- Jeżeli muszisz jechac na dobranocke to zmykaj,ja się zajmę koleżanką.

Joel spojrzał na niego krzywo,burknął "Spier*****",popatrzył pytająco na dziewczyne,ale nie doczekawszy się odpowiedzi wyszedł z dyskoteki.

-Frajer....zamówić ci drinka?-prychnął Felix i spojrzał na Juliet.Ta zmieszana i zakłopotana kiwneła tylko głową,ale gdy gwiazdor oddalił się w strone baru wymkneła się niezauwazona. Było jej strasznie głupio,że zostawiła Joel'a.Musi go przeprosić.

I tak też zrobił.Następnego dnia po pracy pojechałą wprost do domu kuzynostwa.Akurat trafiła na chłopaka. Zaczeła go przepraszać za zachowanie swoje jak i Felixa.

Joel nie potrafił się gniewać,w szczegónosci na nią.Przyjął przeprosiny i mocno przytulił dziewczynę.

Gdy poczuł zapach jej ciała,dotyk głatkiej skóry pod palcami nie mógł sie opanowac i przycisnął ją mocniej do siebie łapczywie poszukując jej warg.

Potem wziął ją na ręce i zaniósł do swego pokoju.Juliet nawet się nie broniła.Przytuliła się mocno do chłopaka i wdychała zapach jego perfum (devid bekham..mmmm)

Połozył ją ostrożnie jakby była z porcelany i zaczął pieszczotliwie całowac po twarzy i szyji.Tym razem dziewczyna nie miała zamiaru uciekać.Wiedziałą,że Joel to ten wysniony więc z przyjemnością przyjeła jego pieszczoty.

Jednak nie dane było im rozkoszowac się chwilą.Wróciła ciotka z wujkiem i zaczeli nawoływac Joel'a.Kochankowie postanowili dokączyć igraszki innym razem.Gdy Juliet poszła Joel usiadł na kanapie i zaczął się zastanawiąc co będzie dalej...

A Juliet nawet nie zdążyła wejść do mieszkania gdy zadzwonił jej telefon.To Felix.Chciał się umówić w galerii.Ponoć musiał jej pilnie coś przekazać,ale..skąd on miał jej numer?

Prędko się przebrała i pojechałą do galerii sztuki. Felix już na nią czekał.

-Witaj maleńka,mam cos dla ciebie-uśmiechnął się tajemniczo i podał jej gazete.
Juliet z pytającą miną wzieła gazete do ręki i otworzłą na pierwszej stronie.Jakie było jej zdziwienie gdy pierwsze co rzucało się w oczy było zdjęcie gdzie,na którym ona i Felix dyskutowali w parku a pod nim wielki napis "NOWA DZIEWCZYNA LASTARDA?"

-Ale te szmatławce są beszczelne! Nic nie wiedzą,a i tak obsmarowywują ludzi-wsciekłą się skłądając gazete,a policzki płoneły jej bardziej ze wstydu niz ze złosci
-Nie przejmuj się,ja do tego przywyłem i mnie to nie rusza.Ty tez musisz przywyknąć.Z nimi nie da się walczyć.Ale jeżeli chcą sensacji możemy im ją dać.
-Co masz na mysli...
-nie skączyła bo Felix przylgnął ustami do niej.

Juliet odepchneła go przerazona i..dała noge za pas Znów to samo...czemu faceci całują z zaskoczenia? Co teraz powinna zrobic? Czy Felix naprawde na nią leci,czy to była tylko "sensacja dla paparazzi"? Co z Joel'em? Cholera,było trzeba zostać na wsi....

BONUS

Sesja zdjęciowa z Felixem Lastardem do magazynu dla kobiet PlayWoman

MOJE SIMY

M3Lcik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.01.2012, 17:18   #1888
Anastazja

Marl.89-cały czas się zastanawiam z kim będzie Juliet. Totalnie powaliła mnie sesja Felixa XD Niezłe foty ^^
stare 08.01.2012, 17:42   #1889
Stephenowa

Cytat:
Napisał Marl.89 Zobacz post
@Stephenowa-bo ja lubie robić psikusy

(...) Cholera,było trzeba zostać na wsi....
Hahahhaa, ale z Ciebie żartowniś musi być.

Rozbroił mnie ten tekst. 'Cholera', haha, mała już żałuje. Jestem strasznie ciekawa co będzie dalej, i w ogóle...Ale mi osobiście ta 'gwiazda' się nie podoba! Joel ładniejszy. ;d
stare 08.01.2012, 17:51   #1890
Miscellaneous

Anastazja - Fajna rodzinka. Jak Ty możesz grać tylkoa osobami? :d
Stephenowa - Może załatwię tych "grzecznych"?? Muahaha!
Marl - Mnie też ten tekst rozwalił! Ja wczoraj powiedziałam "Choler*, trzeba było nie wstawiać tych losów!"

+ Bonus. Jak myślicie, kto to jest?? Podpowiedź : Młoda dorosła

[IMG]http://i43.************/zxtw5d.jpg[/IMG]

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości)

Zasady Postowania