Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19.04.2008, 09:00   #11
Dami

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Laptop a Simy?

a jak by ci jednak nie chodzily simsy na laptopie to masz jeszcze do dyspozycji historie.
Dami jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 19.04.2008, 09:06   #12
Lorette

Reputacja: 11

Dobra, nie musi 10 osób pisać, że ma simsy na laptopie i ma viste i mu działa. Ja też mam simsy zainstalowane i chodzą bez problemu, ale za to laptop mi trochę zamula ;/ Ale to może być wina zawalonej pamięci [przez pół roku zapełniłam 1/3 dysku, może nawet więcej...] Wydaję mi się, że problemów z samą grą nie powinno być ;p
stare 19.04.2008, 09:28   #13
Pingwin
Guest

Vobis to nie sklep - i tam się nie kupuje - tak ogólnie...
A co do lapka:
procek - zupełnie wystarczający - Sims2 powstawało w czasach gdzie liczyły się MHz... więc te dzisiejsze 1.5GHz - 2.5GHz starych (przykładowo)
ram - ilość ok
układ graficzny - na nim będzie ciężko - nie chodzi, że nie jest to osobny układ - poprostu integry Intela do gier się nie nadają.

Aczkolwiek w tej cenie ciężko byłoby znaleźć coś lepszego...
Lepszego - dla zwykłego użytkownika, bo co niektórzy robią tak:

- kupuje się oryginalny XP Home (250zł
- a za ~2250zł bierze się takie coś:

http://www.allegro.pl/item347631820_..._bt_wi_fi.html

(niekoniecznie allegro)

Laptopy na podzespołach firmowych, robione przez dostawców dla HP/Toshiby/itd, na gwarancji.
Decydując się na mniej wyszukany design, brak loga wielkie firmy i brak odrazu zainstalowanego system otrzymujemy ogólnie o wiele wydajniejszy produkt...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Compal

http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...90.4123.0.html
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.04.2008, 10:41   #14
perslyy
Guest

Wszystko jest ok po za grafiką.
Muszę Cię zmartwić bo ona nie jest tak wydajna jak nvidia czy ati readon.
Z tego co wiem to ma to 256 MB ale może nie pociągnąć simsów,a w laptopach karty grafiki zmienić się nie da więc popatrz na bardziej wydajny sprzęt taki jak ten ale z lepszą grafiką. Ja dałam za swój laptop 3200zł (też jest to hp z tym,że z rodziny pavilion ) Ma on 2GB Ram,Procek 2 rdzenie oczywiście Intel,dysk 160,karta grafiki nvidia geforce 8400GTS ma 256MB i może z ramu uszczypnąc do 1GB(obsluguje directx 10,bardzo sie z tego cieszę bo the sims 3 może bedzie wymagać directxa 10),vista Home Premium.
A ty tutaj masz Vista Home basic. Czyli twoja karta jest słaba bo viste home basic się daję do komputerów ze słabszą grafiką bo inne visty np home premium czy ultimate już mogą obsłużyć w viście aero glass a nie tak jak home basic.
Moja ciotka dała za laptopa 2500zł asusa i ma już karte ati readon,2GB razm,procesor intel core 2 duo.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.04.2008, 13:00   #15
Pingwin
Guest

Nie ma w lapkach 8400GTS.
Dwa - na grafice klasy 8400 dx 10 to czysty marketing - i tak grafa tego nie uciągnie

A za 3200zł:
http://allegro.pl/item344158323_vbi_...wawa_raty.html 3000zł + 250zł na viste home premium
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.04.2008, 08:30   #16
perslyy
Guest

Cytat:
Napisał Pingwin
Nie ma w lapkach 8400GTS.
Dwa - na grafice klasy 8400 dx 10 to czysty marketing - i tak grafa tego nie uciągnie

A za 3200zł:
http://allegro.pl/item344158323_vbi_...wawa_raty.html 3000zł + 250zł na viste home premium

Co? żal... Wiesz jesteś żałosny/na bo w tym momencie to nawet mi Wiedźmin idzie na dużych detalach i nie gadaj głupot czyli nie wprowadzaj dziewczyny w błąd. Sprzętu z allegro sie nie kupuje ponieważ może być uszkodzony jeszcze za tyle pieniędzy.Najlepiej niech kupi w sklepie a przy o kazji sprzedawca wszystko jej objaśni.

xD żaL LOL
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.04.2008, 10:30   #17
haughton

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał perslyy
Sprzętu z allegro sie nie kupuje ponieważ może być uszkodzony jeszcze za tyle pieniędzy..
Co za bzdura.. Firmy komputerowe sprzedają na allegro sprzęt tak samo jak w sklepach - nowy i z gwarancją. Jedyna róznica polega na tym, nie fatygujesz się osobiście, tylko odbierasz przesyłke od kuriera. Trzeba po prostu kupowac umiejętnie.

Ostatnio edytowane przez haughton : 22.04.2008 - 23:27
haughton jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.04.2008, 16:34   #18
perslyy
Guest

Cytat:
Napisał haughton
Co za bzdura.. Firmy komputerowe sprzedają na allegro sprzęt tak samo jak w sklepach - nowy i z gwarancją. Jedyna róznica polega na tym, nie fatygujesz się osobiście, tylko odbierasz przesyłke od kuriera. Trzeba po prostu kupowac umiejętnie.

Masz racje..zapedziałam się bo mi takie głupoty ten ktos pisze.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.04.2008, 08:00   #19
Picard
Guest

Witam. Ten laptom ma do bani kartę graficzną. Poszukaj czegoś z gforce 8400 lub ati. Choc gforce będzie mniej kłopotliwy (czyli nVidia) Powiem tak Acer jest nie drogi a dobry. Ja mam model 5520 i grafikę bym tylko zmienił z 7000m na 8400. Intel strasznie potrafi się grzac. Z moją maszynkę dałem 2000 ale posiada procesor Athlon 1.9 ghz dwórdzeniowy, ram 2Gb. dysk twardy (hdd) 160Gb, kamerkę, wifi, i simsy śmigają.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.04.2008, 14:47   #20
Pingwin
Guest

Wprowadzam błąd ? Czym ?
Twierdząć, że GF8400 jest bardzo słabym układem graficznym (co prawdą jest) ? I że obsługa DX 10 na nim to marketing ?
Gry obsługujące DX10 potrafią zagiąć grafy klasy wyższej (8600GT/9600GT) czy najwyższej (8800,9800), a co dopiero niszowego 8400...

Czy tym, że za 3200zł mogę mieć o wiele lepszy laptop ?
Który bez problemu można zakupić w porządnym i stacjonarnym sklepie...
Owszem - nie twierdzę, że nie warto dopłacać do sprzętu z logo:
Jeżeli ma być to laptop przenośny, z mocną baterią...
Jeżeli ktoś uparcie poszukuje czegoś z ciekawszy wzornictwem...
Jednakże laptop który znakomitą większość czasu spędza w domu... + ograniczony budżet...

http://allegro.pl/item347619757_vbi_..._fi_dvdrw.html

2rdzenie, 2GB ram i lepsza grafa za 1999zł...
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania