Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.04.2008, 20:20   #11
avenly

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Rekonstrukcje pomieszczeń Titanica

Niezłe xD 9.99/10
avenly jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.04.2008, 20:56   #12
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Gratuluję pomysłu i wykonania :-)
Moja ocena 10/10
stare 20.04.2008, 20:59   #13
kubuss

Reputacja: 10

Suuuper
Ocena: 10/10

pozdrawiam:
kubuss
kubuss jest offline  
stare 22.04.2008, 08:15   #14
Gio

Reputacja: 15

A więc tak. Zaczbę od tego, że o 14.00 mam testy, więc mam sporo wolnego czasu przed testami, bo już uczyć się nie zamierzam. A więc. Bardzo fajna rekonstrukcja i według mnie te okna pasują. Tylko co mi się tu nie podoba. Na zdjęciu nr. 4 (licząc od początku [wraz z tymi z filmu i tym czarnobiałym]) widać niebo! No, myślałem, że nikt nie zauważy, czy sam nie zauważyłeś?! I jeszcze jedno. Za oknami zdjęcia nr 3 (też licząc od początku) widać, podajże pokład spacerowy od strony zewnętrznej, tzn. tak jakby burtę (NIE ZNAM SIĘ NA TYM, WIĘC NIE UMIEM FACHOWO OKREŚLIĆ TEJ JAKBY NADPUDÓWKI). Mam rację, że jest to pokład spacerowy? Jeśli tak, to unikaj takiego czegoś, bo to naprawdę mocno rzuca się w oczy. Podsumowując:

Zdjęcia (tylko te z the sims 2)
6/10

Pomieszczenie (tylko to zrobione w the sims 2)
9/10

Razem:

7.5/10- TAKA JEST MOJA OCENA.

Ps. Bardzo fajny pomysł, tylko przyłóż się trochę bardziej, bo pod twoim postem widać, że masz już gotowe inne pomieszczenia. Zastanów się jeszcze co w nich zmienić i jak robić zdjęcia by nie były spalone.

A jeszcze jedno. Przydałoby się w tym wnętezu jakiś akcent. No nie wiem. Jakieś kwiatki, czy rzeźba... Bo to wnętrze jest trochę smętne, co nie?

Ostatnio edytowane przez Gio : 22.04.2008 - 08:18
Gio jest offline  
stare 22.04.2008, 08:49   #15
wojownikmierci
Guest

Bardzo ładnie zrobiona rekonstrukcja - 10/10

stare 22.04.2008, 11:50   #16
cosmo
Guest

Cytat:
Napisał pitex_94
zdjęciu nr. 4 (licząc od początku [wraz z tymi z filmu i tym czarnobiałym]) widać niebo!
Rzeczywiście - mój błąd
Cytat:
Za oknami zdjęcia nr 3 (też licząc od początku) widać, podajże pokład spacerowy od strony zewnętrznej, tzn. tak jakby burtę (NIE ZNAM SIĘ NA TYM, WIĘC NIE UMIEM FACHOWO OKREŚLIĆ TEJ JAKBY NADPUDÓWKI). Mam rację, że jest to pokład spacerowy? Jeśli tak, to unikaj takiego czegoś, bo to naprawdę mocno rzuca się w oczy.
To co zobaczyłeś za oknem jest jak najbardziej na miejcu - to wewnętrzna ściana promenady. O to:

Jeśli to ma być autentyczne musi być wszystko odwzorowane najlepiej jak się da.
Cytat:
Przydałoby się w tym wnętezu jakiś akcent. No nie wiem. Jakieś kwiatki, czy rzeźba... Bo to wnętrze jest trochę smętne, co nie?
No w tym problem że na Titanicu w salonu nie było żadnych rzeź czy obrazów. Wogóle wystój większość pomieszczeń ograniczał się do mebli i tapet. Chociaż były miejsca gdzie aż kipiało od tego rodzaju ozdób np. palarnia, która będzie najtrudniejszym pomieszczeniem do zrekonstruowania...

APARTAMENTY I PRYWATNA PROMENADA

Zamiast powszechnych na transoceanicznych liniowcach tej doby koi okrętowych i pospolitych ław, w kabinach Titanica stały normalnej wielkości łoża z kutego żelaza, w każdym pokoju była również umywalnia z ciepłą i zimną wodą. Jeśli zaś pasażer życzył sobie wydać nieco więcej pieniędzy, do jego dyspozycji stały wielopokojowe apartamenty umeblowane w stylu Ludwików (do wyboru: XIV, XV i XVI), empire, króla Jerzego, królowej Anny, regencji oraz staro- i nowoholenderskim. Najbardziej ekskluzywne apartamenty miały nawet swoją własną promenadę, tylko do dyspozycji wynajmujących ją pasażerów i pokoje gustownie wyłożone drewnianą boazerią imitującą styl Tudorów. Była to jak się wydaje najdroższa "powierzchnia do wynajęcia", jaka kiedykolwiek pływała po morzach.

stare 22.04.2008, 12:47   #17
ZuuZaa
Guest

Świetnie, nic dodać nic ująć:
10/10

stare 22.04.2008, 13:16   #18
juka
Guest

mi się bardzo podoba, czekam na więcej w 2 pomieszczeniu (1 salon, 2 pokoje) nie za bardzo pasują dzwi

pozdro Juka

PS świetny pomysł

stare 22.04.2008, 13:31   #19
luja

Reputacja: 22

Bardzo dobry pomysł z rekonstrukcją tych pomieszczeń.
No i oczywiście bardzo ładnie
luja jest offline  
stare 22.04.2008, 13:56   #20
cosmo
Guest

Dobra, dobra, juz tak nie chwalcie, ja i tak wiem że waszemu oku nic nie umknie. Juka dobrze zwróciła uwagę że drzwi nie pasują. Tak naprawde łóżko, boazeria na ścianach i drzwi powinny być białe w tym apartamencie ale nie dałbym białych drwi do brązowej boazerii a białej nie było z tym zielonym wzorem. No i te moje donice na promenadzie.. Ale po prostu zwykłe doniczki do tych roslin nie pasowały...

Ostatnio edytowane przez cosmo : 22.04.2008 - 13:59

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania