Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.03.2009, 15:38   #11
Gio

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Villa de Fano by Mexiss

WOW
Widać , że się napracowałeś i to nieźle. Tylko ciągle mam do Ciebie żal o jedną rzecz- dlaczego nie dasz choć jednego przykładowo urządzonego apartamentu, lub chociaż hallu, czy coś...?
Ale co do budynku, to na pochwałę zasługuje również wymyślne ukształtowanie terenu, które mimo wszystko tworzy spójną całość. <podziw>
Oświetlenie również niczego sobie

Pozdrawiam!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.03.2009, 17:42   #12
Mexiss

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Giovánni Zobacz post

dlaczego nie dasz choć jednego przykładowo urządzonego apartamentu, lub chociaż hallu, czy coś...?
prosisz o hall... ciężko będzie
jeden hall to by uszedł, ale przy projekcie który obecnie robię bedziesz miał wnętrz ile dusza zapragnie
Mexiss jest offline  
stare 22.03.2009, 19:01   #13
Woltuwa

Jeżeli mam być szczery to nie podoba mi się.

Odnoszę wrażenie, że swoim projektom chcesz dodać jak najwięcej realizmu - ale nie za bardzo się to udało.

Po pierwsze: Szkoda, że firma Mexxxis bla,bla,bla,cośtam,cośtam zapomniała wspomnieć, że oprócz "zalet" budynek ma poważne wady. Chodzi mi m. in. o:

1. Parking: - jako kierowca wiem, że zaparkowanie w tak wąskich uliczkach jest właściwie niemożliwe. Tyczy się to zarówno parkingu podziemnego, jak i parkingu na zewnątrz.

2. Basen - poważne zagrożenie życia. Wyjście jest tylko z jednej strony, dostając nagłego skurczu/zawały/czegokolwiek po drugiej stronie (przy ścianie) można się utopić, a w dodatku nie widzę miejsca dla ratowników. I jak ty sobie wyobrażasz basen w tym miejscu? Przecież wejście/wyjście prowadzi do Parkingu Podziemnego. Żadnej szatni? Ręczniki mieszkańcy trzymają w Uwięzionych Samochodach, Które Nie Mają Jak Wyjechać?

3. Elewacja - "Ale to już było.. Znikło gdzieś za nami" http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=49539 - uderzająco podobna, prawda? Ja radziłbym Ci unikać takich powtórzeń.

4. Dach - bez pomysłu. To coś w kształcie trójkąta jeszcze pogarsza efekt. Może pooglądaj prace innych użytkowników i podpatrzysz jakiś ciekawy dach.

5. - Drzewa - umieszczone za bardzo przy linijce, co odbiera im realizmu.

6. I jak zwykle nie ma zdjęć mieszkań. A to jest tak samo ważne, jak zdjęcia z zewnątrz

2/10

Wolt.
Woltuwa jest offline  
stare 23.03.2009, 13:34   #14
mienso
Guest

Na prawdę...
Takie projekty stają się nudne. Bryły są prawie zawsze podobne, klocowate. A co najciekawsze, wszędzie te same panele (?) na ścianach zewnetrznych.
Baterie słoneczne i te szklane coś, wyglądają bardzo nieestetycznie. Baterie słoneczne mogłeś gdzieś schować, a nie pier... znaczy wrzucić na, praktycznie sam środek budynku Daje to efekt przekomiczny.

Będę się powtarzać, aż do skutku, może zbudujesz dom, albo chociaż pokażesz urządzone wnętrze któregoś z tych bloków?
Ja też potrafie odpierniczyć kloca na środku działki, pomalować na odwal i sie cieszyć.

Przepraszam, jeśli cie to uraziło.

edit: cześć Woltuwa

stare 23.03.2009, 14:34   #15
kubuss

Bryła średnio mi się podoba, jest taka klockowato-ogromna. Fajny pomysł z przeszklonym dachem. Garaż i tylna część parceli spoko. Ocena: 7/10.

kubuss
kubuss jest offline  
stare 23.03.2009, 14:56   #16
Matti93

Cudeńko aż chce się tam mieszkać
ale mogl bys dac zdjęcia wykończonych mieszkań
ocena 10/10
Matti93 jest offline  
stare 23.03.2009, 19:05   #17
Mexiss

Cytat:
Napisał lizak. Zobacz post
Na prawdę...
Takie projekty stają się nudne. Bryły są prawie zawsze podobne, klocowate. A co najciekawsze, wszędzie te same panele (?) na ścianach zewnetrznych.
Baterie słoneczne i te szklane coś, wyglądają bardzo nieestetycznie. Baterie słoneczne mogłeś gdzieś schować, a nie pier... znaczy wrzucić na, praktycznie sam środek budynku Daje to efekt przekomiczny.

Będę się powtarzać, aż do skutku, może zbudujesz dom, albo chociaż pokażesz urządzone wnętrze któregoś z tych bloków?
Ja też potrafie odpierniczyć kloca na środku działki, pomalować na odwal i sie cieszyć.

Przepraszam, jeśli cie to uraziło.

edit: cześć Woltuwa
Cytat:
Napisał Woltuwa Zobacz post
Jeżeli mam być szczery to nie podoba mi się.

Odnoszę wrażenie, że swoim projektom chcesz dodać jak najwięcej realizmu - ale nie za bardzo się to udało.

Po pierwsze: Szkoda, że firma Mexxxis bla,bla,bla,cośtam,cośtam zapomniała wspomnieć, że oprócz "zalet" budynek ma poważne wady. Chodzi mi m. in. o:

1. Parking: - jako kierowca wiem, że zaparkowanie w tak wąskich uliczkach jest właściwie niemożliwe. Tyczy się to zarówno parkingu podziemnego, jak i parkingu na zewnątrz.

2. Basen - poważne zagrożenie życia. Wyjście jest tylko z jednej strony, dostając nagłego skurczu/zawały/czegokolwiek po drugiej stronie (przy ścianie) można się utopić, a w dodatku nie widzę miejsca dla ratowników. I jak ty sobie wyobrażasz basen w tym miejscu? Przecież wejście/wyjście prowadzi do Parkingu Podziemnego. Żadnej szatni? Ręczniki mieszkańcy trzymają w Uwięzionych Samochodach, Które Nie Mają Jak Wyjechać?

3. Elewacja - "Ale to już było.. Znikło gdzieś za nami" http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=49539 - uderzająco podobna, prawda? Ja radziłbym Ci unikać takich powtórzeń.

4. Dach - bez pomysłu. To coś w kształcie trójkąta jeszcze pogarsza efekt. Może pooglądaj prace innych użytkowników i podpatrzysz jakiś ciekawy dach.

5. - Drzewa - umieszczone za bardzo przy linijce, co odbiera im realizmu.

6. I jak zwykle nie ma zdjęć mieszkań. A to jest tak samo ważne, jak zdjęcia z zewnątrz

2/10

Wolt.
Zazdrość nie radość ...
prawda w oczy kole szczególnie do W.
pokaz cos lepszego... bo jak oglądam twoje projekty to one na mniej pkt zasługują...
Mexiss jest offline  
stare 23.03.2009, 19:39   #18
seattle

Powiem szczerze, że mam mieszane uczucia. Jest ładny i pomysłowy, ale taki sam jak inne. Wszystkie fasady Twoich budynków wyglądają identycznie. W pierwszej chwili pomyślałem, że to Twój jakiś stary projekt. Bez oceny.
stare 06.06.2009, 20:34   #19
Mexiss

Witajcie
chciałbym wszystkich zainteresowanych pobraniem budynku zaprosić na moją stronę z której można pobrać kompletną wersję Villi De Fano

http://mexiss.pl.tl/Villa-.-~-.-de-.-~-.-Fano.htm
Mexiss jest offline  
stare 09.06.2009, 14:43   #20
Woltuwa

Cytat:
Napisał ziomal1992 Zobacz post
Zazdrość nie radość ...
prawda w oczy kole szczególnie do W.
Zazdrość? Nie wiem, czego mam Ci zazdrościć. No, ale domyślam się, że to miała być obelga. No ale mniejsza o tym.

Cytat:
Napisał ziomal1992 Zobacz post
pokaz cos lepszego... bo jak oglądam twoje projekty to one na mniej pkt zasługują...
Moje prezentacje pokazuję użytkownikom m. in. po to, by mogliby mi coś doradzić. Wypowiedz się, bo takie "to one na mniej pkt zasługują..." to wiesz...

Pozdrawiam.
Woltuwa jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania