Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 29.02.2012, 18:25   #11
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Przytulna chatka by Lubie

Chyba jesteś pierwszą osobą, która próbuje polemizować ze mną!
Szacun 4 ya.
Cytat:
(przelecisz nad nią i wylądujesz na podłodze)
Takie rzeczy tylko w simsach Poza tym wziąłeś pod uwagę ewentualną groźbę posiniaczenia pewnych części ciała przy nieudanm upadku?
Cytat:
Kiedyś była tam zmywarka, ale od czasu, kiedy nie do końca umyła talerze, simka woli wykonać to własnoręcznie.
Aczkolwiek zlew wygląda zbyt tanio i nie pasuje do nowoczesnego wnętrza. Ja bym na jej miejscu zmieniła kostki do zmywarki
Cytat:
Wiszące "coś"... Tego chyba nie dam rady obronić. ;]
1:0 dla mnie :]
W sumie 2:0, bo progów też nie opisałeś ;<
Mogłeś np. napisać tutaj, że pobliska galeria robiła wyprzedaż starych dekoracji świątecznych i Twoja simka kupiła tam kilka rzeczy za grosze
Cytat:
Obrazów pełno w sypialni, bo były puste ściany, a gdyby były, to by się komuś nie podobało.
Ale, jak mówi przysłowie, co za dużo, to niezdrowo!
Cytat:
Kocham czytać twoje komentarze.
Ooo, miło mi, dziękuję

Ostatnio edytowane przez Liv : 29.02.2012 - 18:32
Liv jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 01.03.2012, 12:05   #12
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

@Liv, kiedyś musi być ten pierwszy raz. ;>
cytat1: Zawsze można dokupić ochraniacze.
cytat2: Starałem dobrać jakiś ładny i najbardziej nowoczesny zlew. xd A o kostkach do zmywarki muszę z nią porozmawiać.
cytat3: Niee. :3
Jest 3:2 dla mnie, bo obroniłem się w trzech innych. xd
Kurdę, o progach zapomniałem. ;<
A co do wyprzedaży świątecznej (niech Ci będzie) to prawda. xd
cytat 4: Nie wszystkim dogodzisz. xd

@nightmare
Dziękuję. :3

Ktoś jeszcze oceni?
(lubię wiedzieć co różne osoby sądzą o moich domkach)
stare 01.03.2012, 12:32   #13
Spectrum
Guest

To ja ocenię!
Bryła zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, nic bym w niej nie zmianiał .
Wnętrza na pierwszy rzut oka też zachwycają, jednak po głębszym przyjrzeniu się widać niedociągnięcia. Salon jest ładny tylko ta kanapa taka niewygodna się wydaje, no i na podłodze nie jest potrzebny dywan. Zwłaszcza, że w pomieszczeniu jest już wykładzina.
Kuchnia za to bardzo mi się podoba, po prostu trafiła w mój gust ;p. Łazienka nie wyszła Ci. 4 odcienie drewna to trochę za dużo jak na jedno pomieszczenie. Za to sypialnia jest świetna. Chciałbym mieć taką w przyszłości 3.
No i nie trafione jest umiejscowienie wejścia do domu, kanapa stoi zdecydowanie za blisko drzwi.
To chyba na tyle. Projekt wywarł na mnie pozytywne wrażenie. Wydaje mi się, że projektowanie idzie Ci zdecydowanie lepiej w tej części gry.
8/10

stare 01.03.2012, 13:09   #14
Lubie
Naczelny Grafik

Dziękuję Einarr za ocenę.

Wiem, że wszystkim się wydaje, że domy w dwójce mi lepiej wychodzą niż w trójce, ale ja woje budować w nowszej części gry. Nie wiem czemu, ale ja już się do trójki przyzwyczaiłem i tak zostanie. W dwójce konieczne jest bawienie się kodami, a w trójce, nie. Może moveobjects, ale to szczegół. Mój kolejny projekt będzie właśnie w trójce...
Pozdrawiam.
stare 01.03.2012, 13:29   #15
Malin

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Cytat:
skąd jest prysznic
MTS, autorstwa eris3000.
Ooo, dzięki, to najważniejsza rzecz, której chciałam się dowiedzieć po obejrzeniu zdjęć tego domku. :P

No ok, to teraz jeszcze ja się wypowiem, jeśli mogę. ;)
Pierwsze wrażenie (omg, nie zabij mnie) - garaż! Autentycznie, te okna z wejściowymi drzwiami przypominają mi bramę garażową i nic na to nie poradzę. :( I po tytule spodziewałam się jakiejś drewnianej chaty wśród drzew, a tu zupełnie coś innego. Nazwa "chatka" kompletnie tu nie pasuje, ale to już wiesz. :)
Salon jest bardzo przyjemny, chociaż rzeczywiście wejście z dworu wprost do niego jest trochę nietrafionym pomysłem. Gdyby to było wyjście na taras, gdzieś z tyłu domu, no to ok, ale na wejście główne nie pasuje. Tak jak ten stojak na płaszcze, to chyba niezbyt dobre dla niego miejsce.
Kuchnia jest ładna, ale zbyt monotonnie wygląda ten rząd jednakowych szafek. Można było tam gdzieś wcisnąć ugniatacz, zmywarkę (wiem, pisałeś, że nie domywa, no ale... :P) żeby urozmaicić tę jednolitość, albo użyć dwóch rodzajów tych szafek (przeważnie są w kompletach). Poza tym, zdecydowanie za dużo tych rolet (i w zbyt ciemnym kolorze)! Osobiście jestem bardzo cieniolubna, ale kuchnia jest takim jedynym wyjątkiem, w niej powinno być jasno. Po co zasłaniać wszystkie okna, można było unieść kilka z tych rolet i wpuścić trochę słońca. To nie łazienka, nie musi być szczelnie zasłonięta. ;)
Łazienka - jest super! Taka moja wymarzona. Genialny prysznic (:D), tylko znowu te zielone kule (to chyba będzie Twój znak rozpoznawczy xD), zupełnie nie są w moim guście, ja bym je wywaliła i dała jakąś subtelniejszą zieleń. Zasłony też do wymiany. Grzejniki w realu na pewno bym jakoś obudowała czy zmieniła, bo są średnio dekoracyjne. Poza tym - świetnie!
Sypialnia jest bombowa i tu się nie ma co rozpisywać. Garderoba rewelacyjna. W tym pokoju jest tak ciepło i przytulnie, naprawdę najlepsze pomieszczenie w domu.
Uwielbiam kolorystykę w Twoim projekcie. Kocham kolory ziemi, a w tym domu świetnie się sprawdzają. Wszystko tak fajnie ze sobą współgra, aż miło oglądać. Jest kilka minusów, ale co tam, daję Ci 9/10, bo ogólne wrażenie jest i tak rewelacyjne.
Btw. "Przytulna chatka" to szalony kontrast dla "Big modernu". Naprawdę, niebo a ziemia. :) Oczywiście zdecydowanie na plus. Jestem ciekawa, co następnego stworzysz. A Twoje dodatki są w naprawdę dobrej ilości. ;)

Aaa, i mam straszną prośbę - daj mi jakiś namiar na te świetne drzwi wewnętrzne (w sypialni, łazience). Okrutnie mi się podobają! ;)

Ostatnio edytowane przez Malin : 01.03.2012 - 14:30
Malin jest offline  
stare 01.03.2012, 16:00   #16
ultraviolence

Reputacja: 10

Domek podoba mi się pod względem wielkości - zawsze lubiłam nieduże, przytulne mieszkanka. Wygląda przyjemnie, aczkolwiek połączenie prostego płotka z takim, który ma zaokrąglone brzegi, to raczej kiepski pomysł. Swoją drogą, sugerując się nazwą, spodziewałam się raczej wnętrz w wiejskim stylu, a tu znów popularny modern. Mimo wszystko nie razi to po oczach na tyle, aby się tym przejmować. Szkoda tylko, że nie pomyślałeś nad jakąś aranżacją ogrodu - przydałoby się jakieś miejsce do grillowania, trochę ozdobnych krzewów, jakiś kwietnik i kawałek trawnika (zaczątek widać w części rezrezentacyjnej... fajnie byłoby, gdybyś rozwinął swój pomysł i trochę zaszalał .

Salon: Czemu ta kanapa stoi na wprost wejścia? Imprezowicze wracający do domu na pewno będą ją wyklinać ;D Za to bardzo podoba mi się kącik z telewizorem. Obraz w beżowo-brązowej kolorysyce świetnie komponuje się ze ścianą w kolorze awokado. Masz dużego plusa Jedyne, co trochę razi, to zbyt wielka ilość pasków (skoro są już na podłodze, to po co umieszczać je również na ścianie? Gładka, fioletowa tapeta sprawdziłaby się tam o wiele lepiej - w końcu równowaga musi być .

Jadalnia: ciekawy obraz, od razu wpadł mi w oko. Pomieszczenie jest malutkie, ale udało Ci się je fajnie zagospodarować, unikając zagracenia. Mam tyko wątpliwości czy stół z tak długim obrusem pasuje do takiego nowoczesnego wnętrza... Plusik za dekoracje widoczne na drugim zdjęciu. Wyglądają niemalże jak prawdziwe.

Kuchnia: dlaczego wybrałeś takie ciemne żaluzje przy równie ciemnych ścianach(i podłogach)? Powinieneś wpuścić tutaj więcej światła. Jeśli już tak bardzo zależy Ci na żaluzjach, postaw na biel. Pomieszczenie od razu nabierze życia i będzie przyjemniejsze dla oka. Generalnie jasne odcienie są zawsze "bezpieczniejsze" od ciemnych. Wracając do ścian, przemlowałabym je na jakiś pastelowy kolor (może lila, beż albo jasna zieleń?). Do reszty nie mam zastrzeżeń - jest ok

Łazienka: No, nie! Znowu te kule? Lepiej wyglądałaby tu jakaś wisząca paprotka, bluszczyk czy cokolwiek innego... Jak pisałam wcześniej, roślinność topiaryczna niezbyt sprawdza się w domu. Mam jeszcze zastrzeżenie, co do dwóch grzejników - gdzieś Ty widział dwa grzejniki w jednym pomieszczeniu? (i to jeszcze tak małym)? Mogłeś postawić tam jakąś efektywną "palemkę" (dracenę, fikusa czy inne cudeńko). Podłoga i ściana znów w tym samym kolorze... Łazienka podoba mi się namniej.

Sypialnia: zdecydowanie najbardziej udane wnętrze Twojej chatki Ładna fakturka podłogi, kolor również. Zielone zasłony dobrze uzupełniają się z amarantowym ręcznikiem (kapą?), który, może jest niewielkim dodatkiem, ale przez wyrazistą barwę, mocno rzuca się w oczy. Obraz świetnie współgra z resztą - jest na tyle ciekawy i charaktrystyczny, że z czystym sumieniem mogłeś zrezygnować z pozostałych pięciu, wiszących na wprost łóżka... no, a przynajmniej z czterech - ten z liliami w zupełności by wystarczył (do tego może jakiś efektowny, podłużny kinkiet?). Na łóżku ułożyłabym jeszcze jakieś poduchy w jednolitym kolorze (róż, zieleń albo brąz).

Ogólnie w domu jest troszkę pusto, brakuje mi ozdób i wszelkich innych bibelotów, które sugerują oglądającym, że jednak ktoś tam mieszka (chyba, że jeszcze nikogo nie wprowadziłeś, to zwracam honor). Muszę jednak dodać, że porównując Twoje obecne dwójkowe dzieło do poprzedniego, ten projekt prezentuje się o wiele bardziej efektownie! Widzę duuuużą poprawę, tak trzymaj

8/10
stare 01.03.2012, 17:33   #17
kubuss

Ja nie będę się jakoś wielce rozpisywał. Nie podoba mi się. Dom w środku jest bardzo sztuczny... Z resztą na zewnątrz też.. Brak ogródka na zewnątrz i brzydkie okna. Wszystko z neta... I do tego mega bardzo sztuczne, aż razi.

3
kubuss jest offline  
stare 01.03.2012, 17:49   #18
Lubie
Naczelny Grafik

noeemi83 i ultraviolence dziękuję za oceny.

kubuss, twoją ocenę pozostawię bez komentarza...
Ale (wegłóg mnie) twoja ocena jest za surowa. Na forum jest wiele domów wykonanych gorzej od tego. Jak dla mnie ten dom zasługuje chociaż na 6, ew 5...
Ale w każde gusta się nie trafi.
stare 01.03.2012, 19:06   #19
Kenny McCormick

Reputacja: 12

Cytat:
Jak dla mnie ten dom zasługuje chociaż na 6, ew 5...
Ale w każde gusta się nie trafi.
Lubie, Ty... BABOLU, Twój dom dla CB zawsze będzie naj, naj, ale powinieneś przyjmować krytykę, i poprawiać to co się innym nie podoba! Zobacz jak ja się w budowaniu wyrobiłem, a Ty co jedna zła ocena i się oburzasz?

Sory za spam, nie usuwajcie tej wiadomości musiałem to napisać.
Wiem, to nadaje się na warna (chyba jako nabijanie postów), ale ja
nie miałem takich zamiarów.
stare 01.03.2012, 19:06   #20
kubuss

Eh mnie nie warto wystawiać na próbę spokoju :]

Bryła: za mało zdjęć by ocenić. Prosta bryła, lubię takie. Ale okna są mega sztuczne, tak samo jak drzwi. Z resztą takie okna pasują do domu na fundamencie

Obejście: tragedia, brakuje obejścia. 2 krzaczki i trochę płotka... do tego mały płotek przy chodniku, nie jara mnie to. 1 drzewko 2 kamienie, czy tam 3...

Salon: kolor ścian ładny, ale wykładzina w salonie ? Tym bardziej przy wejściu ? Nie... Fotel wygibaśny, sofa prosta i kanciata... gryzie się. Dywan na wykładzinie. Wstajemy i bijemy brawa.. Firany jakby trochę za dużo krochmalu dostały O.o Szafka pod telewizor nie pasuje mi do stolika do kawy.

Kuchnia: kuchnia w jadalni, jadalnia w kuchni... Ten sam dywan co w salonie. minus. Michy jak do owoców, bez owoców. Krzesła pożerane przez obrus na stole. Cóż za nie estetyka Szafki jak z kartonu wycięte.. Ale ubogi zlew. Dziwne nogi ma ta lodówka O.o Kuchnia za ciemna, te płytki są przytłaczające... Brakuje oświetlenia.

Kibel: za duże płytki do małej łazienki. Brzydkie rolety. Wysoka szafka tam nie pasuje. Sztuczne "kwiaty" Brakuje oświetlenia.

Sypialnia: szafka wielofunkcyjna z łazienki teleportowała się do sypialni ? Za duży obraz. W ogóle za dużo obrazów. Ogólnie sypialnia pusta. Przydałby się jakiś telewizor.

Całokształt przedstawiony na screenach prezentuje się bardzo sztucznie. Zestawy powycinane jakby z tektury. Kanciaki.

Jak widzisz 3 to dobra ocena przy takim stanie sytuacji

I nie czepiam się teraz specjalnie... wyjaśniłem dlaczego dałem 3

kubuss

Ostatnio edytowane przez kubuss : 01.03.2012 - 19:09
kubuss jest offline  
Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania