|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
O, dzięki za odpowiedź. Ten default jest dość tajemniczy, bo chyba nie ma w nazwie tego, że jest zamiennikiem, bo go wyszukać nie mogę.
A co do maski na nos, to prawdziwe kobiety za sprawą wyłącznie makijażu (np. matowego cienia do powiek czy bronzera) również korygują kształt swojego nosa. I uwierz mi, że to też sprawia, że dana osoba zupełnie inaczej wygląda, twarz ma od razu inny wyraz ^^ A to przecież nadal tylko makijaż, dokładnie tak samo jak w grze. Nie chcę tu oczywiście żadnej burzy wywoływać, ani namawiać do zmiany regulaminu. Tak tylko wspominam ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Mam problem bo nie mogę zmniejszyć zdjęcia do pożądanych rozmiarów ; /
|
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Najprościej/najszybciej/dostępne dla każdego - Paint -> Obraz -> Rozciągnij/Pochyl i w opcjach rozciągania zmniejszasz, żeby zachować proporcje. Potem możesz ustawić obrazek tak, aby móc go dobrze wykadrować i wpisać odpowiedni rozmiar w Obraz -> Atrybuty.
Jak zapiszesz w PNG jakość będzie taka sama jak przed przeróbką. W czym problem? @down: na ogół pracuję w PS, ale jak mam na szybkości dopasować rozmiar, to zawsze Paint jest najlepszym przyjacielem. Pół minuty i po robocie, a zapis w PNG naprawdę nie szkodzi jakości. (: No ale jak kto woli. Ostatnio edytowane przez mucha : 18.08.2012 - 16:41 |
![]() |
#5 |
Administrator Emeryt
Δ=b²-4ac Zarejestrowany: 24.06.2009
|
![]()
w Paincie bym nie ryzykował, możesz to zrobić chociażby GIMPem, w google powinnaś znaleźć co i jak
![]() |
#6 |
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
![]()
można dodawać pieprzyki/piegi za pomocą CAS, czy tylko za pomocą "maski kostiumowej" ?
(chodzi o ts3) I czy można byłoby wstawić link na samej górze forum do tematu/działu, bo nie wygodnie się biega po całym, a chciałbym mieć pod ręką.
![]() Ostatnio edytowane przez Lubie : 18.08.2012 - 20:30 |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Jestem trochę nieogarnięta w tym ale jak je skaluje do tego rozmiaru to są strasznie rozciągnięte.. ; /
|
![]() |
#8 | |
Reputacja: 11
|
![]() Cytat:
Ja używam głównie Gimpa, ale jak potrzebuję coś zrobić na szybko i nie chce mi się czekać na załadowanie programu, to zmniejszam w zwykłej przeglądarce grafiki Irfan View. Dwa kliknięcia i po kłopocie. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
![]()
o. ! i mam jeszcze pytanko.
Można użyć obróbki graficznej w zdjęciu z gry .? A jak tak, może to zrobić koleżanka z poza forum ?
#10 | |
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|