Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 3: Zdjęcia z gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 16.01.2012, 21:20   #2011
inseparable

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Opowiadamy jak sobie gramy

@shotshe - zastanawiam się, czy nie odtworzyć jakoś rodziny, ale nie jestem pewna czy mi wyjdą tak samo - no cóż, próbować nie zaszkodzi. jutro coś potworzę ;D
inseparable jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 17.01.2012, 08:11   #2012
ginsei

Shotshe
I całe szczęście, że nadrabiasz... Ale i tak jest mało!
I raczej 'ja jestem śpiąca!!' A Morgan się zastanawia 'Czy aby ona nie chce mnie wygonić?!'
ginsei jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.01.2012, 09:54   #2013
M3Lcik

Eyvee-a nie masz w skrzyni swoich simów?? Moze dałoby sie je "wskrzesic"? Ja mam gdzies link z Cathi który dawałas do pobrania...

MOJE SIMY

M3Lcik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.01.2012, 10:13   #2014
*Lady*Sims*

Z pamiętnika Vanilii c.d

Cz I
http://forum.thesims.pl/showpost.php...postcount=1320
Cz II
http://forum.thesims.pl/showpost.php...postcount=1361
cz III
http://forum.thesims.pl/showpost.php...postcount=1419
Cz IV
http://forum.thesims.pl/showpost.php...postcount=1484
Cz V
http://forum.thesims.pl/showpost.php...postcount=1510
Cz VI
http://forum.thesims.pl/showthread.p...11#post1481511
Cz VII
http://forum.thesims.pl/showpost.php...postcount=1532
Cz VIII
http://forum.thesims.pl/showpost.php...postcount=1816
Cz IX
http://forum.thesims.pl/showpost.php...postcount=1829
Cz X
http://forum.thesims.pl/showpost.php...postcount=1946

Wieczorem wybrałam się do baru. Sama. Mike nie wrócił do domu zanim wyszłam. Może tak nawet było lepiej.

Zaskoczył mnie Kevin, który jak się okazało zmienił fach i teraz jest barmanem. Chwilę porozmawialiśmy, w końcu dawno się nie widzieliśmy.

Trochę też potańczyłam, niestety na parkiecie nie było tłumów, ale chociaż trochę pląsów i tak poprawiło mi mój dziwnie słaby nastrój.

Po kilku godzinach wróciłam do domu.

A w domu... niespodzianka. Mike dowiedział się, że byłam w klubie. Podobno ktoś widział jak rozmawiam i śmieję się z Kevinem. Mike w złości zaczął wykrzykiwać dziwne rzeczy. Wypomniał mi oczywiście Alana, Bookera i innych moich poprzednich "kolegów".

Poczułam się osaczona.

Tak na dobrą sprawę nie miał prawa na mnie krzyczeć. Najpierw znika nad ranem po wspólnej nocy, potem nie odzywa się cały dzień, a wieczorem robi mi jakieś sceny! Bezsensu. Czar prysł? Mike nie był już taki wyjątkowy jak myślałam dotychczas.

Starałam się mimo wszystko mu to jakoś wyjaśnić. Chciałam żeby wyluzował, nie było łatwo.

Potem czekało Nas kilka milczących i mijających się dni. Cisza. Jakby nigdy nic się między Nami nigdy nie wydarzyło. Byłam trochę zagubiona, ale przecież ostatnio cały czas towarzyszyło mi to uczucie. W między czasie ja skupiłam się na pracy i na nagraniach reklam. Mike, umeblował swój pokój.

Zmienił też pracę. Zrezygnował z pracy w telewizji. Założył własną działalność. Rozbudował ogródek, zaczął hodować owoce i warzywa i sprzedawać je do pobliskich spożywczaków. Podobno to było jego marzenie od długiego czasu.

Postanowiłam przerwać te milczące czasy. Poszłam do niego, zaproponowałam piknik.

Wyjaśniłam mu, kim jest Kevin, opowiedziałam o poprzednich perypetiach. Mike słuchał. Był bardzo milczący.

Zastał Nas wieczór. Miło było razem popatrzeć w gwiazdy. Teraz, gdy wszystko sobie wyjaśniliśmy, i wiadomo było już na czym stoimy, było mi dużo łatwiej. Myślę, że Mikowi też. Jesteśmy razem. Wreszcie stały związek z kimś komu dla odmiany nie rozbijam życia rodzinnego, z kimś kto jest obok cały czas, nie znika na kilka dni, z kimś kto traktuje mnie poważnie a nie jak kolejną zdobycz.

Czułam się naprawdę szczęśliwa.

Pocałunków nie było końca.

Wtuliłam się w jego silne i szerokie ramiona. Poczułam się tak bezpiecznie i dobrze. Czułam, że wreszcie komuś na mnie naprawdę zależy. Nagle poczułam, że wszystko będzie dobrze.

Mike dużo czasu poświęcał swojej działalności. To była jego pasja.

Dni upływały Nam na pracy, wspólnych posiłkach serwowanych przeze mnie

oraz na wieczornych rozmowach.

Mike całymi dniami był zajęty, wiec miałam teraz więcej czasu, aby odświeżyć dawne przyjaźnie. Pewnego dnia odwiedziłam Clerie Tutson i jej synka Adriana.

Clerie bardzo się zmieniła, przytyła troszkę, a Adrian mocno urósł. Przyjaciółka była wyraźnie zaskoczona moimi odwiedzinami. Rozmawiałyśmy godzinami, w końcu tyle się nie widziałyśmy.

Miło było się spotkać, obiecałyśmy sobie, że od teraz tak długa cisza towarzyska się już nie powtórzy.
Gdy wróciłam do domu, czekał na mnie Mike.

no a potem...

Pewnego dnia niespodziankę zrobiła Nam Sophie. Dalej jest stylistką, pamiętam jak udzielałam jej wskazówek i rad. Gdy zobaczyłam jak rozmawia z Mikem w ogrodzie, szybko też przypomniałam sobie o tym, że jak tylko Mike przyjechał do miasta, to właśnie z Nią się umawiał.

Szybko wkroczyłam do akcji.

Mike dalej zajmował się swoimi grządkami, a mnie odwiedziła oprócz Sophie, Clarie z dzieckiem. Ależ było miło spotkać się we trzy. Obgadałyśmy nie tylko Nas same, ale i chyba pół miasteczka.

My delektowałyśmy się obiadkiem i wzajemnym towarzystwem, a Adrian grzecznie odrabiał lekcje.

Nagle zrobiło mi się strasznie niedobrze, pobiegłam do łazienki.

Nie łudziłam się, że to zatrucie pokarmowe. Od razu zadzwoniłam do swojego lekarza i umówiłam się na wizytę.

Na szczęście nie musiałam długo czekać na wizytę. Jutro byłam umówiona. Echhh, następny telefon - do Adrianny i znaczące pytanio - prośba: Kochana błagam pojedź tam ze mną!

Dziewczyny przyznały mi rację, powiedziały, że wizyta u lekarza to baardzo dobry pomysł. Mikowi narazie nic nie mówiłam.

Potem jednomyślnie stwierdziłyśmy, że czas na grzebanie w szafie. Odnowa wyglądu to świetny sposób na to, żeby zapomnieć o jutrzejszym dniu.

Bardzo miło i sympatycznie zakończyłyśmy ten dzień. Byłam bardzo ciekawa jakie newsy przyniesie mi jutrzejsza wizyta. Tego dnia wymiotowałam jeszcze kilka razy.

No i ta wizyta...

badanie krwi, wynik jutro. To na podstawie niego miało się wszystko wyjaśnić.

Adrianna mnie pocieszała i wspierała, dr. Wootson powiedział, że najprawdopodobniej jestem w ciąży, ale lepiej poczekać na wyniki.Pytał czy robiłam test. Skąd taki pomysł! Przecież ciąża teraz??? Ledwo co pozbierałam i poukładałam sobie życie osobiste, a tu taka rewolucja??? Jestem z Mikem zaledwie dwa miesiące, test ciążowy to ostatnia rzecz na liście moich zakupów.

Wyniki odebrała za mnie Adrianna. Ja nie miałam odwagi. Doktor miał racje, a ja mętlik w głowie. Płakałam, zastanawiałam się co dalej. Na szczęście Adrianna była cały czas obok. Wiedziałam, że nie ma na co czekać, wieczorem postanowiłam o wszystkim powiedzieć Mikowi.
Nie było mi lekko, przynajmniej na początku rozmowy.

Mike był zaskoczony milion razy bardziej niż ja - no ale nie ma się czemu dziwić.

-Tam w środku jest moje dziecko - powtarzał dumny i zaskoczony.

Ulżyło mi gdy zobaczyłam w jego oczach błysk. Bałam się, że jedyne co będę widziała to swoje łzy. Mike nie zawiódł. Nawet przez chwilę nie poczułam, że wątpi, że się boi itp. Gdy pokazałam mu wyniki badań, najpierw pomilczał kilka chwil, a potem... już tylko pozytywne emocje.

- No to maleńka będzie Nas troje. Będę tatą. Będzie wszystko dobrze, zobaczysz kochanie - takie słowa usłyszałam pod koniec tego jakże emocjonującego dnia.

Tyle emocji, byłam wykończona, pora spać.

No ... może nie od razu ...

Wzięłam kilka dni urlopu w pracy. Nie nadawałam się, z ciągłymi mdłościami, na plan zdjęciowy. Korzystając teraz z dużej ilości wolnego czasu, odwiedziłam Adriannę, dawno już nie widziałam Itanka, w teraz przecież wprawa w pilnowaniu dzieci była mi potrzebna.

Adrianna skserowała wyniki moich badań na pamiątkę.

Cieszyła się, że będzie ciocią.

Potem razem pojechałyśmy do mnie, Adrianna chciała pogratulować bratu, jak mówiła sama, życiowego sukcesu.

Teraz, gdy emocje już trochę opadły, zaczęły się plany. Mike zaprosił tego wieczoru moich rodziców. Mieli przyjść razem, bez swoich partnerów, byłam ciekawa tej wizyty.

No i przyszli. Na początku bardzo niezręcznie. Dużo ciszy.

Najchętniej od razu wykrzyczałabym im o co chodzi. Ale czekałam, aż zrobi to Mike.
Plan był taki, ja zajmuje się ojcem

a Mike moją mamą - w końcu ma niezłe podejście do kobiet.

Mama przyjęła wiadomość z dużą radością...a kilka chwil potem...

zdarzyło się coś czego nie spodziewałam się zupełnie!

Byłam taka szczęśliwa!!!

Rodzice pobyli z Nami jeszcze trochę. Pogratulowali i poszli, każde do swoich nowych domów.
Zasnęłam niemal od razu. Tego dnia było tyle emocji.

W środku nocy Mike gdzieś zniknął. Myślałam, że poszedł do salonu oglądać telewizję. Nie miałam jednak nawet sił, żeby do niego pójść. Może potrzebował chwili samotności? Zasnęłam jak małe dziecko. Małe, szczęśliwe dziecko.

*Lady*Sims* jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.01.2012, 12:50   #2015
M3Lcik

Lady*Sims- cieszę się,że Vanili wreszcie ułozyła sobie zycie

Wrzucam dzis kilka fotek Mojej Rodzinki.Ostrzegam bedzie kilka pikantnych fotek

Poprzednie --> http://forum.thesims.pl/showpost.php...postcount=1994

Julian i Fatima byli zgodnym rodzeństwem mimo,że różnili się jak noc i dzień. On wesoły,spokojny geniusz matematyczny, ona zakręcona flirciara,która nie przepuści żadnemu przystojniakowi. Mimo,że dziadkowie często pomagali małolatom,nastolatki dzielnie sobie radziły. Fatima gotowała i sprzątała,a jej brat zajmował się rozliczaniem rachunków. Oczywiście prócz obowiązków była też zabawa na poduszki

Fatima oglądała ostatnio jakis chyba horror w telewizji i postanowiła go opowiedzieć bratu robiąc przerażający klimat

Julian? Ty się boisz?

Któregoś dnia w odwiedziny do rodzeństwa przyszła śliczna dziewczyna o imieniu Penelopa. Jak się okazało niedawno sprowadziła się do miasta ze starszym bratem. Julianowi odrazu wpadła w oko,ale gdzie jemu do takiej ślicznoty...

Fatima też miała kilku adoratorów...Najciekawszym modelem był niejaki Malcolm. Dziewczyna pod pretekstem wspólnej nauki zaprosiła chłopaka do domu. W szkole miał opinie "słodkiego łobuza",za którym piszczały wszystkie panny. Fatima nie ograniczała się do wzdychania za chłopakiem. Ona musiała go mieć!!

Zaczeło się niewinnie.Po odwalonej pracy domowej,dziewczyna bez owijania w bawełne zaczeła z nim flirtować. Gdy chłopak zagaił o co jej chodzi chętnie poddał się jej urokowi. Fatima więc przeszła do konkretów i przyssała się do ust czerwonowłosego.

Nie mineło dosłownie 5 min gdy małolaty wylądowały na kanapie w samej bieliżnie!

Jednak,że nie należała ona do najwygodniejszych przenieśli się sypialni i perfidnie zrobili TO na łóżku Juliana

Mmm...jeszcze fajek by się przydał dla relaksu ( tak tak Malcolm nie ma majtek,przecież mówiłam,że coś było ostrzejszego )

MOJE SIMY

M3Lcik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.01.2012, 15:21   #2016
inseparable

@ Marl - czyżbyś chciała powiększyć rodzinkę ?
stare 18.01.2012, 09:48   #2017
shotshe

Marl nieeźle

LadySims ooo też wybudowałam kościółek z dodatków "around the sims" W końcu się ustatkowała! Jea! Będzie dzidziuś
shotshe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.01.2012, 10:09   #2018
inseparable

@all - coś tu cicho ostatnimi dniami... a ja pracuję nad nową rodziną, być może wkrótce wam ją przedstawię, ale nie jestem pewna - jeśli skończy tak jak poprzednie to bez sensu...
stare 18.01.2012, 14:56   #2019
suomii

Mam trochę zdjęć, nie są ciekawe, ale nie lubię robić zaległości. Cicho tutaj dlatego, że większość osób gra w weekend. Ja w tygodniu mam maksymalnie pół godziny dziennie na simsy, bo mam strasznie zawalony dzień.

Cz. 1
Cz. 2
Cz. 3
Cz. 4
Cz. 5
Cz. 6
Cz. 7
Cz. 8
Cz. 9
Cz. 10

Rodzina Craig cz. 11

Brian skończył szkołę. Klasa powiedziała, że ma największe szanse na zostanie gwiazdą rocka

Postanowił zaszaleć z kolegami na mieście, aby uczcić ukończenie szkoły.

...

Musieli to oblać w barze.

Brian kupił sobie jaszczurkę.

Postanowił nauczyć się grać na gitarze. Jeśli chce zostać gwiazdą rocka, to perkusja nie wystarczy

Oczywiście nie zaniedbywał Amy. Bardzo się kochali.

Amy wyładniała:

Brian uznał, że mogą zamieszkać razem. W końcu będą mieli siebie przez cały czas.

Brian naprawia komputer. Elektrykiem to on nie będzie..

Amy czasem robi fajne miny.

Pewnej słonecznej soboty Natasza zaprosiła do siebie Damona [jego imię nie ma nic wspólnego z bohaterem serialu, którego i tak nie lubię. Damon Firezne to imię mojego kolegi]. Bawili się na podwórku.

Nagle Damon zaciągnął Nataszę w krzaki . Ale spokojnie, do niczego nie doszło, po prostu chciał jej podziękować za świetnie spędzony dzień.

Kiedy Natasza nalegała, żeby został, powiedział, że nie może i musi załatwić coś ważnego. Chodziło chyba o trening.

Brian nie przestał imprezować

A tutaj znowu zrobił jakiś wykrzyw twarzy ;p

Narazie tyle. Więcej będzie prawdopodobnie w weekend, ale nie mogę obiecać.

Ostatnio edytowane przez suomii : 18.01.2012 - 15:00
suomii jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.01.2012, 19:18   #2020
inseparable

@suomii - no może i tak xd ale za czasów rodziny Tanimoto Eyvee (taki przykład xd) była tu codziennie i czasami przybywały nawet i po 2 strony dziennie, a teraz? ehh...
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania