![]() |
#2012 |
Reputacja: 10
|
![]()
Czy da się zmienić teren w gotowym otoczeniu? W sensie żeby były zarośla, a nie beton..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2013 |
Moderator
Reputacja: 46
|
![]()
Użyj kodu TerrainType temperate.
![]() |
#2014 |
|
![]()
Diana bardzo dziękuję zadziałało! :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2015 |
Reputacja: 41
|
![]()
Witajcie!
Mam dość dziwny i pierwszy raz taki problem. Otóż z racji, iż dwóch studentów NPC było mi potrzebnych, aby wprowadzić ich do domów w otoczeniu głównym. No, ale z racji, że dosłownie ŻADEN z moich simów w mieście ich nie lubił (bo tak miało być), to postanowiłem dodać ich za pomocą SimPE do istniejącej rodziny. Jak napisałem tak zrobiłem. Po zapisaniu ustawień w SimPE wczytałem grę. Wszedłem do domu, gdzie owi simowie mieli być, ale ich nie było ani na panelu, ani w domu. Tak więc zapisałem grę i wyszedłem do otoczenia głównego. Kiedy po raz drugi kliknąłem na dom owi studenci byli na obrazku, więc po raz drugi wczytałem dom. Po wczytaniu domu studentów NIE MA. Wyszedłem z gry. Pomoże ktoś coś? Proszę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2016 |
|
![]()
Moim zdaniem możesz spróbować przywołać ich na tę parcelę. Każdy sim, po złapaniu "łapką" po wpisaniu moveobjects on może być skasowany - znika wtedy też z menu. W ten sposób gra może interpretować Twoich NPCów dodanych do rodziny. Wiem, że przywołanie ich może być trudne, bo dzwoniąc nie będą chcieli przyjśc (nie lubią się), ja zrobiłabym tak:
sposób 1 po uruchomieniu gry wpisać kod boolProp TestingCheatsEnabled true, wejść do rodzinki (dokładnie w takiej kolejności) ustawić paski znajomości na nieco wyżej, żeby mogli się zapraszać, zadzwonić po tych simów, poczekać aż przyjdą. Przywrócic paski znajomości na czerwono. Pamiętaj, żeby po całej akcji, jeśli wyjdzie, wyłączyć kod zmieniając true na false. drugi sposób (tak na serio to łatwiejszy, ale możesz nie mieć Insimenatora) W trybie kupowania w dziale z elektroniką (wszystkie) wybierasz pudełko ww. narzędzia - pozwala ono przywoływać dowolnego sima z gry na parcelę http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52778 (w jednym z postów Master of Dizaster jest aktywny link do pobrania, nie sprawdzałam jednak czy wszystko jest tam ok.) trzeci sposób piszę z mojej lekko nadwyrężonej pamięci, bo nie stosowałam tej metody przywoływania członków rodziny od dobrych 4 lat, może więc nieco się różnić: po wpisaniu kodu boolProp testingCheatsEnabled true klikamy z wciśniętym Shiftem na skrzynkę na listy i wybieramy opcję "Restore Family" albo coś innego, podobnego, sugerującego przywołanie nieobecnych członków. W ten sposób w sumie możesz to zrobić najszybciej, nie jestem jednak pewna w 100% co do tej metody.
![]() |
#2017 |
|
![]()
Mam Insimenatora i specjalnie za pomocą szybkich relacji ustawiłem wrogość, ale spróbuję tym sposobem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2018 | |
|
![]()
Dżiglipaff- Polepszyłem relacje tych simów z innymi simami i wziąłem opcję "Wprowadź się". Simowie nawet zmienili grupę wiekową. Grałem, grałem i zapisałem grę. Następnego dnia, czyli dziś postanowiłem sobie dograć tych kilka dni tą rodziną. Wchodzę do domu, a owych simów wprowadzonych nie ma. Pusto, a jak birę opcję Zadzwoń> Sim i wybiera tego sima, to nie ma opcji zaproś. Pomoże ktoś? Ponawiam pytanie w takim razie.
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2019 |
Reputacja: 12
|
![]()
Jak się nazywa ten program, który skanuje nasz folder Downloads i wyszukuje recoloury bez meshy?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2020 |
Reputacja: 21
|
![]()
Delphy's Download Organiser - opcja "Scan for Orphans"
|
![]() |
![]() |