Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.07.2014, 19:45   #1
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

O przepraszam, TS3 ma wady, ale jak tu jej nie kochać... Dla mnie to póki co TS3 jest najlepszą odsłoną, bo ma kilka mocnych atutów... Grafika, otwarty świat, skopany, ale zawsze jakiś postęp historii... Ja nie korzystam z NRaas Story Progression, bo masakrycznie zamula mi grę. Naprawdę, 10 x gorzej gra działa.

W TS4 nie musieliby robić jakiegoś mega rozbudowanego tego postępu, byle Simy się rozmnażały...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.07.2014, 19:57   #2
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

^ Bardzo łatwo. Próbowałem wiele razy pograć w TS3, ale dla mnie ta odsłona nie ma nic wartego uwagi, a wręcz jest odpychająca. Okropne oświetlenie, okropne animacje, okropna optymalizacja, okropnie mało sensownych dodatków, okropnie wszystko. CASt i otwarty świat może są fajne, ale cała reszta skutecznie odstrasza mnie od trójki Dwójka i jedynka to moje ulubione gry. Jedynka ma świetną jakość i klimat, dwójka jest idealna do fotostory i mniej wymagającego gameplayu.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.07.2014, 19:59   #3
Agor-ia

Navari, w trójce wyłączenie Postępu wuja dawało Część rzeczy się wyłączała, a część nie. Mod na szczęście mnie uratował.
Ale mimo wszystko na trójkę nie narzekam. Mam wszystkie dodatki, Nraasa, który jakoś stabilizuje tę grę i gra gitara. Do tej pory w czwórce zawadza mi brak małych dzieci (nawet jeśli przyspieszałam dorastanie potomków, to lubiłam strzelić im chociaż kilka fotek na etapie berbecia, żeby zachować ten etap w pamięci swojej i simów) i "znikanie za krawędzią miasta" zamiast króliczych nor. Dla mnie królicze nory wcale nie są takie złe. Lubię te budynki różnych instytucji, dzięki temu miasta nie są puste, a ja mam kilka simowych godzin na to, by zająć się innymi simami z rodziny, albo przełączam się wtedy na chwilę na inną rodzinę.

Anie, nie wiem, dlaczego tak się u Ciebie dzieje. Ja mam Nraasa Story Progression, Master Controller, Overwatch i DebugEnabler i, naprawdę, dla mnie gra jest możliwa tylko dzięki tym modom. Przycinki lekkie mam, ale rzadko. Trochę częściej w Isla Paradiso.

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
^ Bardzo łatwo. Próbowałem wiele razy pograć w TS3, ale dla mnie ta odsłona nie ma nic wartego uwagi, a wręcz jest odpychająca. Okropne oświetlenie, okropne animacje, okropna optymalizacja, okropnie mało sensownych dodatków, okropnie wszystko. CASt i otwarty świat może są fajne, ale cała reszta skutecznie odstrasza mnie od trójki Dwójka i jedynka to moje ulubione gry. Jedynka ma świetną jakość i klimat, dwójka jest idealna do fotostory i mniej wymagającego gameplayu.
Za to nie jest idealna dla nowszego sprzętu

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde

Ostatnio edytowane przez Agor-ia : 03.07.2014 - 20:05
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.07.2014, 21:18   #4
Gold_Chocolate

Sims Community na swoim facebooku napisało, że nie będzie więcej wrzucać postów dotyczących, czego nie będzie w TS4 bo okazuje się, że takich spraw jest na pęczki, a nie chcą, żeby ich strona kojarzyła się aż tak negatywnie. Uśmiałam się.
stare 03.07.2014, 22:43   #5
Hebe

Reputacja: 39

@up, założę się, że z podstawy wyrzucili też krzesła oraz blaty kuchenne i żeby je mieć trzeba będzie kupować dodatki. A poza tym, to po nowościach z tego tygodnia upewniłam się w przekonaniu, że TS4 nie kupię, a nawet nie ściągnę z neta, bo szkoda mojego czasu.
stare 04.07.2014, 11:29   #6
Caesum
Administrator

SimGuruGraham potwierdził właśnie, że nie będzie wersji 64-bitowej. Innymi słowy gra będzie mogła wykorzystać maksymalnie 4GB RAM, nie więcej. Zła wiadomość dla graczy lubiących CC?
stare 04.07.2014, 11:48   #7
Hebe

Reputacja: 39

Widzieliście już ten filmik? Wg mnie ktoś powinien wysłać go do producentów
stare 04.07.2014, 14:59   #8
Levkoni

Ja nie wiem jeszcze na 10% czy kupię TS4. Na początku byłem pewien, że kupię, ale po tych wszystkich nowinach ta gra mi zbrzydła ;p Nawet jak nie kupię, to na pewno pogram. Ale czuję, że bardzo szybko się znudzi dla starszych graczy. Bo nic wciągającego w podstawie nie będzie. Jedynie fajnie rozbudowany CAS i nic ponad to Reszta już była (a nawet było więcej!).
stare 04.07.2014, 16:00   #9
Pink Panther

Reputacja: 25

Cytat:
W TS4 można upiec tort czekoladowy, który uwielbia SimGuruSarah.
Ta informacja odmieniła moje życie. A jakie torty lubią inni SimGuru?

Cytat:
Ekrany ładowania czekają nas przed wejściem na parcelę i między dzielnicami. Za to możemy swobodnie wędrować po części publicznej, która znajduje się w dzielnicy, która jest w danym momencie aktywna.
Ten powrót do korzeni

Cytat:
Tatuaże można dodać tylko w CAS. W trybie życia nie ma możliwości wysłania Sima do studia tatuażu.
No tak, przecież w rzeczywistości też można się albo urodzić z tatuażem, albo bez...

Cytat:
Instrumenty mają duży wpływ na emocje. Gdy perfekcjonista uczy się gry na skrzypcach, początkowo jest w tym beznadziejny. Ponieważ chciałby być od razu najlepszy, ogarnia go wstyd i chce się ukryć. To zdarzenie wpływa też na Simów w jego otoczeniu – po tym, co zobaczyli, a raczej usłyszeli, czują się spięci.
Ej, te emocje będą naprawdę fajne!

Cytat:
Custom Content jest możliwy.
Nie używam tego, ale bodajże Caesum coś o CC wspominał wyżej, że będzie z nimi ciężko czy coś

Cytat:
Wzrost jest wyjątkowo trudny do zrobienia. Animacje kosztowałyby tak dużo, że studio nie mogłoby pozwolić sobie na zrobienie tylu rzeczy.
Dlatego musimy płacić EA więcej za gry, bo to biedna firma! -,-

Cytat:
W grze nadal jest opcja "bara-bara" i "postaraj się o dziecko", ale istnieje niewielka szansa, że Simka zajdzie w ciążę podczas "bara-bara".
WRESZCIE WPADKI!
Pink Panther jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.07.2014, 16:23   #10
Caesum
Administrator

Cytat:
Napisał Pink Panther Zobacz post
Nie używam tego, ale bodajże Caesum coś o CC wspominał wyżej, że będzie z nimi ciężko czy coś
Że przy dużej ilości CC na 32-bitowej wersji TS4 będzie raczej ciężko z gameplayem. Zastanawia mnie, czy to 'będzie możliwe' oznacza, że będzie w grze, czy może że będzie w którymś dodatku... :p

Cytat:
WRESZCIE WPADKI!
Wiesz co ja bym chciał? Żeby opcja "postaraj się o dziecko" była również u osób tej samej płci. W 99% byłaby klapa, ale ten 1% miałby wiadomość z napisem w stylu "Determinacja simów X i Y zbiera plony. Gratulacje, to dziewczynka!" i nagrodę dla pierwszego mężczyzny, który urodził dziecko.

Cytat:
Ta informacja odmieniła moje życie. A jakie torty lubią inni SimGuru?
Pewnie takie, które wymagają najmniej roboty.
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 10 (0 użytkownik(ów) i 10 gości)

Zasady Postowania