|
|
|
|
#1 | |
|
Reputacja: 10
|
Cytat:
W stanie histerii ludzkie zachowanie jest dość nieprzewidywalne.W trakcie gameplayu pada kwestia w stylu "Ryan, nie chcemy robić sobie wrogów". Pomyślałam sobie "No, macie ich już wystarczająco dużo" ![]() Jeszcze nie skończyłam oglądać, ale niektóre rzeczy wyglądają trochę dziwnie. Najdalszy plan jest jakiś taki rozmyty, albo to ja już zupełnie oślepłam. Kryształki tak nisko nad głową to zupełnie poroniony pomysł (zresztą, już kiedyś pisałam, że mi się to nie podoba). Brak dymków przy rozmowie - serio? Też dziwne. Otoczenie wygląda na ładne, takie malownicze.
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Wiesz może i słyszałem, ale w momencie kiedy widzisz przed nosem, że Ci się coś jara, raczej nie śmiejesz się tylko spierdzielasz jak najdalej, w najlepszym wypadku gasisz samemu, a nie cieszysz że sie chałupa jara jak ostatni debil
no sory, ale no
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Don Lotario jest
. Katerina Kaliente zdaje się być odpowiedniczką Niny z TS2. Ogólnie to miałam polewkę z tego filmiku zwłaszcza pod koniec . "Mały dyktator" hahah . Czyli teraz przy każdym pożarze nasi Simowie będą umierali z powodu histerii?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Ja tam chyba, dzieś, yczytałam że oni umarli od gazu ulatniającego się z maszyny.
Gameplay mi się podoba choć na początku myślałam że to nie pasuje do simsów, jednak wydaje mi się że to pasuje do mojego stylu gry i będzie mi się przyjemnie grało. Don mi się jakoś nie podoba, choć cieszę się że jest.
Ostatnio edytowane przez Marcysia : 19.07.2014 - 21:15 Powód: literka |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Reputacja: 12
|
Obejrzałam. Póki nie wyszli z siłowni miałam wrażenie, że wszystko o czym mówili było w the sims 2 i 3 [w 1 nigdy nie grałam, ale podejrzewam, ze sytuacja ma się podobnie
]. Gdy byli źli strasznie dziwnie chodzili.No i ucieszyłam się jak ukazał się Don, ale przyjrzałam się i co? Jakoś mało mi Dona przypomina. Potem ta nagła zmiana domu. Co? Czyli... Ot tak możemy zmienić sobie dom? Ok. I potem ta impreza... kumple! kumple! Kumplowska impreza! KUMPLE! Hmm... No to nawet dobrze wyszło [mimo, że znów sim pojawił się znikąd :/] ale liczyłam na bardziej przerażającą kostuchę ![]() Mimo wszystko ciągle chciałam przybliżyć obraz myszką i wszystkiemu bardziej sie przyjrzeć
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator
Reputacja: 102
|
Te różne sposoby chodzenia są irytujące. Na 6:40 talerze teleportują się do rąk simów, poza tym jest widoczny lag między interakcjami(znany z TS3, nieznany w TS2). Irytują mnie wyskakujące znikąd drzewa w oddali. Nieaktywni simowie są jacyś mało ruchliwi, jak w TS3 chyba. Interfejs nawet mi się podoba, głowa była i tak zbędnym bajerem, choć szkoda że jej nie ma. Ta rozmowa simów na siłowni jest dziwna, jak jakiś monolog. Podobają mi się kolory w domach, jest tak pastelowo i przyjemnie, gdyby tylko tekstury były bardziej szczegółowe, no ale trudno.
Ogólnie ujdzie, ale raczej nie kupię.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Pierwsze co zauważyłam to to, że w interfejsie wszystko jest poukrywane i niby fajnie, że zajmuje on niewiele miejsca, ale obawiam się, że może być trochę trudno się do niego przyzwyczaić. Poza tym nie ma pasków nastroju, co niezbyt mi się podoba. No chyba, że paski pojawiają się po kliknięciu na ikonki, ale śmiem wątpić. Niezbyt mi się podoba, że interakcje są podzielone, tak jak w trójce, na przyjazne, romantyczne, wredne i związane z cechami. Liczyłam, że zostaną rozmieszczone z pomysłem. Mi osobiście pasuje dwójkowy podział interakcji. Brak "głów" to jakieś nieporozumienie; w każdej części pojawiały się gdy wybierało się interakcję danym Simem i tak powinno zostać. Simy dalej zachowują się nienaturalnie; kto to widział, żeby ktoś na środku miasta ni stąd ni zowąd zaczął robić pompki albo brzuszki (swoją drogą te ćwiczenia, jak i ćwiczenia na siłowni mają ładne animacje). Moją uwagę zwróciło to, że w polskiej wersji filmiku przetłumaczono nazwę otoczenia "Willow Creek" na "Wierzbowa Zatoczka". Czyżby powrót do spolszczania nazw otoczeń i nazwisk Simów? Ekrany ładowania są bardzo brzydkie; ten kryształek taki niedorobiony... Ale twórcy na filmiku powiedzieli, że to wcześniejsza wersja gry i że teraz już wygląda trochę inaczej. Liczę na to, że ekran ładowania został zmieniony, bo razi mnie to białe tło i kryształ narysowany w paincie. Simy beznadziejnie się teleportują po tym jak już ten ekran ładowania przeczekamy... I jeszcze ta nieładna biała otoczka, która pokazuje się po najechaniu kursorem na postać lub obiekt... Z plusów cieszy mnie obecność Niny Caliente (w tej wersji nie wiedzieć czemu to Katherine Caliente) i Dona Lothario. Poza tym miasteczko jest ładne, ale szkoda, że nie pokazali tego drugiego otoczenia - Oasis Springs. Podobało mi się również jak ściągnęli Olliego z galerii i od razu pojawił się w grze. Tryb budowania już wcześniej mi się podobał; super że z galerii można ściągać umeblowane pomieszczenia jak i całe domy.
Emocje Simów wydają mi się zbliżone do tych z trójki i nawet są wyrażane przez nastrójniki, więc rewolucji nie widać. Może nawet te emocje będą gorzej przedstawione niż w poprzednich odsłonach, bo z tego co zaobserwowałam są okropnie przerysowane. Myślałam, że pokażą więcej z imprezy Simów, ale oni pokazali tylko nudną siłownię i grę w szachy. Podsumowując, jestem daleka od zachwytów.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Na początku byłem zatwardziałym przeciwnikiem TS4, ale po obejrzeniu tego filmiku to rozgrywka nawet mi się podoba, fajnie będzie zagrać i wypróbować wszystkie te opcje. Mega fajna sprawa z tą galerią, ze tak w w 10 sekund można pobrać sobie dom i od razu ustawić na działce. Może to wszystko wygląda tak bajkowo bo grają na najniższych ustawieniach ?
A jak się podkręci wszystko na maksa to będzie takie realniejsze.
Ma chleba smak i lekkość wódki Ostatnio edytowane przez Trufel : 19.07.2014 - 21:42 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Reputacja: 23
|
Cytat:
wierzbowa zatoczka, rlyyyyyyyyyyyy |
|