Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19.07.2014, 20:18   #2651
Cytryśnia

Reputacja: 12
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Obejrzałam. Póki nie wyszli z siłowni miałam wrażenie, że wszystko o czym mówili było w the sims 2 i 3 [w 1 nigdy nie grałam, ale podejrzewam, ze sytuacja ma się podobnie ]. Gdy byli źli strasznie dziwnie chodzili.
No i ucieszyłam się jak ukazał się Don, ale przyjrzałam się i co? Jakoś mało mi Dona przypomina.
Potem ta nagła zmiana domu. Co? Czyli... Ot tak możemy zmienić sobie dom? Ok.
I potem ta impreza... kumple! kumple! Kumplowska impreza! KUMPLE! Hmm... No to nawet dobrze wyszło [mimo, że znów sim pojawił się znikąd :/]
ale liczyłam na bardziej przerażającą kostuchę
Mimo wszystko ciągle chciałam przybliżyć obraz myszką i wszystkiemu bardziej sie przyjrzeć

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 19.07.2014, 20:24   #2652
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Te różne sposoby chodzenia są irytujące. Na 6:40 talerze teleportują się do rąk simów, poza tym jest widoczny lag między interakcjami(znany z TS3, nieznany w TS2). Irytują mnie wyskakujące znikąd drzewa w oddali. Nieaktywni simowie są jacyś mało ruchliwi, jak w TS3 chyba. Interfejs nawet mi się podoba, głowa była i tak zbędnym bajerem, choć szkoda że jej nie ma. Ta rozmowa simów na siłowni jest dziwna, jak jakiś monolog. Podobają mi się kolory w domach, jest tak pastelowo i przyjemnie, gdyby tylko tekstury były bardziej szczegółowe, no ale trudno.

Ogólnie ujdzie, ale raczej nie kupię.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.07.2014, 20:27   #2653
Piwusia

Reputacja: 10

Pierwsze co zauważyłam to to, że w interfejsie wszystko jest poukrywane i niby fajnie, że zajmuje on niewiele miejsca, ale obawiam się, że może być trochę trudno się do niego przyzwyczaić. Poza tym nie ma pasków nastroju, co niezbyt mi się podoba. No chyba, że paski pojawiają się po kliknięciu na ikonki, ale śmiem wątpić. Niezbyt mi się podoba, że interakcje są podzielone, tak jak w trójce, na przyjazne, romantyczne, wredne i związane z cechami. Liczyłam, że zostaną rozmieszczone z pomysłem. Mi osobiście pasuje dwójkowy podział interakcji. Brak "głów" to jakieś nieporozumienie; w każdej części pojawiały się gdy wybierało się interakcję danym Simem i tak powinno zostać. Simy dalej zachowują się nienaturalnie; kto to widział, żeby ktoś na środku miasta ni stąd ni zowąd zaczął robić pompki albo brzuszki (swoją drogą te ćwiczenia, jak i ćwiczenia na siłowni mają ładne animacje). Moją uwagę zwróciło to, że w polskiej wersji filmiku przetłumaczono nazwę otoczenia "Willow Creek" na "Wierzbowa Zatoczka". Czyżby powrót do spolszczania nazw otoczeń i nazwisk Simów? Ekrany ładowania są bardzo brzydkie; ten kryształek taki niedorobiony... Ale twórcy na filmiku powiedzieli, że to wcześniejsza wersja gry i że teraz już wygląda trochę inaczej. Liczę na to, że ekran ładowania został zmieniony, bo razi mnie to białe tło i kryształ narysowany w paincie. Simy beznadziejnie się teleportują po tym jak już ten ekran ładowania przeczekamy... I jeszcze ta nieładna biała otoczka, która pokazuje się po najechaniu kursorem na postać lub obiekt... Z plusów cieszy mnie obecność Niny Caliente (w tej wersji nie wiedzieć czemu to Katherine Caliente) i Dona Lothario. Poza tym miasteczko jest ładne, ale szkoda, że nie pokazali tego drugiego otoczenia - Oasis Springs. Podobało mi się również jak ściągnęli Olliego z galerii i od razu pojawił się w grze. Tryb budowania już wcześniej mi się podobał; super że z galerii można ściągać umeblowane pomieszczenia jak i całe domy. Emocje Simów wydają mi się zbliżone do tych z trójki i nawet są wyrażane przez nastrójniki, więc rewolucji nie widać. Może nawet te emocje będą gorzej przedstawione niż w poprzednich odsłonach, bo z tego co zaobserwowałam są okropnie przerysowane. Myślałam, że pokażą więcej z imprezy Simów, ale oni pokazali tylko nudną siłownię i grę w szachy. Podsumowując, jestem daleka od zachwytów.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.07.2014, 20:37   #2654
Trufel

Na początku byłem zatwardziałym przeciwnikiem TS4, ale po obejrzeniu tego filmiku to rozgrywka nawet mi się podoba, fajnie będzie zagrać i wypróbować wszystkie te opcje. Mega fajna sprawa z tą galerią, ze tak w w 10 sekund można pobrać sobie dom i od razu ustawić na działce. Może to wszystko wygląda tak bajkowo bo grają na najniższych ustawieniach ? A jak się podkręci wszystko na maksa to będzie takie realniejsze.

Ostatnio edytowane przez Trufel : 19.07.2014 - 20:42
Trufel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.07.2014, 20:41   #2655
La Tortura

Reputacja: 23

Cytat:
Podczas filmiku z Trybu Życia z The Sims 4, pojawia się nazwa świata Willow Creek, która w polskim tłumaczeniu figuruje jako Wierzbowa Zatoczka! Trzeba przyznać, że ładna i urocza nazwa. Podoba się wam?
z DOTsim

wierzbowa zatoczka, rlyyyyyyyyyyyy

La Tortura jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.07.2014, 20:48   #2656
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Świerzbowa roztoczka, jak słitaśnie
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.07.2014, 21:12   #2657
NaNiKo

W ogóle to fascynujące jak jeden gameplay potrafi część przekonać a innych zupełnie zniechęcić.
A. France
[img][/img]
Av by Meine Liebe Kitu :*
NaNiKo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.07.2014, 21:19   #2658
felipe312

Jak zwykle jaki to cas osom i emejzin, 4 nic poza cas'em nie ma dla mnie do zaoferowania.
Interfejs slaby, wszystko w tym otoczeniu świeci się jak psu jaja. Tak wgl w pewnym momencie tam był wampir czy mi się zdaję? Otoczenia w obrębie jednego świata, nazwali to tak żeby nie było że znowu wracają do dwójki i nudnych ekranów wczytywania. Nie widać też kolejki zadań. Troszkę za mało nie widać jak sie wprowadzają i wgl.
felipe312 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.07.2014, 21:19   #2659
TheBlackSheep

Kwestia jest też taka, że ten gameplay jest po prostu nudny. Po prostu panowie się nie popisali tą prezentacją. Gdyby stworzyli jaką rodzinkę z poszczególnymi grupami wiekowymi, co nieco by pokazali jak one się prezentują, pokazali by jak wygląda system pracy, jakieś poszczególne umiejętności, interakcje między zakochanymi simami itd. - no żeby po prostu pokazali taką normalną rozgrywkę. Nie chodzi mi o to, żeby podali wszystko na talerzu, żeby potem gracze nie mogli nic sami odkryć, tylko tak mniej więcej, połowicznie, no wiecie Sami o co chodzi
TheBlackSheep jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.07.2014, 21:22   #2660
Piwusia

TheBlackSheep, dobrze powiedziane. felipe312, faktycznie nie widać kolejki zadań. Mam tylko nadzieję, że teraz już zostało to dodane do gry, bo to bez sensu, jakby tego nie uwzględnili.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 6 (0 użytkownik(ów) i 6 gości)

Zasady Postowania