Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.07.2014, 11:46   #2711
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Przecież z emocjami roślin, to tylko domysły i przypuszczenia. Nawet, gdyby okazało się, że rośliny mają emocje, to i tak nie wiemy jak dokładnie miałoby to wglądać. W tej sytuacji może lepiej powstrzymać własne emocje dotyczące tego zagadnienia do czasu, aż będziemy wiedzieli coś prawdziwego na ten temat.
Cytat:
Napisał ginsei Zobacz post
Smutne jest to, że z 15-minutowego ochłapu wycięli jeszcze 3 minuty na co?
Filmik trwa dokładnie 20:08, więc po odjęciu 3 minut zostaje jeszcze 17:08 "ochłapu" do oglądania
Cytat:
A teraz? Wiele osób ma problemy ze znalezieniem akcji, a co będzie z innymi funkcjami?
Myślę, że jak sami zaczniemy już grać, to bez problemu nauczymy się, co gdzie jest

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.07.2014, 12:02   #2712
Levkoni

Reputacja: 10

Irbis, ale na takich forach to tak już jest: ktoś napisze jakąś bzdurę, a wszyscy podchwytują. Nigdzie, ale to nigdzie na oficjalnych twitterach i blogach twórców nie widziałem wzmianki o emocjach roślin, a na wszystkich forach rzucili się ludzie na tą nowinkę jak stado wygłodniałych paparazzich...

Wczoraj czy dwa dni temu podobnie było z duchami na jednym forum. Jakiś idiota napisał, że ma nie być duchów, wszyscy podchwycili i znowu posypały się gromy na EA. A skąd taką informację wziął? Bo nie pokazali jeszcze grobów i duchów więc uznał, że ich nie będzie... Plotkarstwo i takie głupie podchwytywanie wiadomości to coś, co powinno się tępić
stare 21.07.2014, 12:32   #2713
CzekoladowaZłośnica

Mnie osobiście filmik przekonał w ostateczności do zakupu gry. Sposób podróżowania jest naprawdę fajny. Już mi nawet nie przeszkadza to, że są te ekrany ładowania. Przynajmniej wiemy jakie mamy miejsca publiczne.. Biblioteka, klub nocny, muzeum itd. Po prostu ujdzie w tłumie . No i to planowanie imprezy. Jak dla mnie bomba. Zastanawia mnie tylko fakt co się znajduje w prawym dolnym rogu na tym filmiku. Co to są za ikonki??
stare 21.07.2014, 12:51   #2714
anie_1981

Absolem, o emocjach roślin jest wiadomo z aplikacji CAS, którą ktoś wziął pod lupę i grzebał w jej plikach...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.07.2014, 13:25   #2715
redmoon

Buźki roślinek doszły w CPR i mają je tylko te rośliny, które również pojawiły się w tym dodatku (pomarańcza, jabłoń, drzewo cytrynowe i inne owoce oraz warzywa, które rosną na specjalnych grządkach). Gdy roślina utrzyma status "Kwitnąca" przez 24 godz. można ją zebrać. Tyle w temacie dwójkowych emocji roślin.
----
Ja nie zamierzam kupić. Gdyby kosztowała mniej, a mój komputer uradziłby ją - mógłbym spróbować. Tryb budowania bardzo wygodny, park piękny i duży. Infrejestr nie zasłania widoku, tylko trudno będzie się do niego przyzwyczaić. Sposób podróżowania dziwny, ale można się przyzwyczaić. Kiedyś simowie musieli samodzielnie wsiadać do aut, później postępowe EA poszło w przyszłość i simowie teleportowali się do aut. A teraz - simowie nawet nie potrzebują auta do teleportacji ! Jak ta technologia gna do przodu
redmoon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.07.2014, 13:27   #2716
kavoweciastko

Mi emocje roślin nie przeszkadzają.
kavoweciastko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.07.2014, 13:57   #2717
Tenebris

Mi też nie przeszkadzają emocje u roślin. Moi Simowie raczej nie zajmują się ogrodnictwem, więc ta funkcja będzie mi bezużyteczna.
Tenebris jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.07.2014, 14:24   #2718
ginsei

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Filmik trwa dokładnie 20:08, więc po odjęciu 3 minut zostaje jeszcze 17:08 "ochłapu" do oglądania
Tak, jak miałam chwilę, włączyłam ponownie filmik i spostrzegłam swoją pomyłkę, jednak ktoś mnie ubiegł i nie mogę już zedytować swojego poprzedniego posta A pomyłka wyszła z prozaicznego powodu - cały czas było gadanie o 15-minutowym gameplayu i tak mi się to wbiło do głowy, że nie popatrzyłam na faktyczny czas
Poprawiam się więc - z 20minutowego ochłapu wycięli jeszcze 3 min. na CAS, a jeśli chcieć być skrupulatnym - jeszcze z końca by się coś odcięło, a i ich komentarze też za długo czasu czasem zajmowały - po to jest ich dwóch, żeby jeden gadał, a drugi grę prowadził. Za te 20-3-x minut mogli więcej pokazać Ale to jak już pisałam - forma przedstawienia gry była dla mnie paskudna, panowie zrobili to kiepsko, jednak nie wpłynęło to w żaden sposób na moje wrażenia z gry - panów osobno skomentowałam, grę osobno.
A nauczyć się można wszystkiego - jasne i oczywiste, tylko... po co zmieniać coś, co buduje charakter TSów? Niby to jest popierdółka, ale jak więcej takich rzeczy odejmą, to nie będzie się czuło, że to kolejny TS.
Inną sprawą jest to, że twórcy bardzo starają się sprawić, by TS4, czy to wizualnie, czy grywalnie, był po prostu lekki. I do takiej "wizji" rzeczywiście bardziej pasuje minimalistyczny, lekko przejrzysty, interfejs, niż te, poznane już w poprzednich odsłonach. Byle tylko nie przesadzili z tą lekkością i nie pofrunęli za daleko.

Absolem - to sobie przypomnij jak było z basenami "Jakiś idiota" napisał, że chyba basenów nie będzie, bo ani ich nie pokazują, ani nie ma strojów kąpielowych... i co?

CzekoladowaZłośnica - Podejrzewam, że w prawym dolnym rogu są te ikonki, które w TS3 mamy po prawej stronie interfejsu - odnośnie "plecaka", nastroju, pracy itd., bo gdzieś to muszą zamieścić.

Oj dziewczyny... bo jak wam smutne roślinki nie pozwolą gdzieś wejść, albo zbyt radosne rozpraszać uwagę waszych Simów, to inaczej będziemy rozmawiać o nastrojach kwiatków

Ostatnio edytowane przez ginsei : 21.07.2014 - 14:27
ginsei jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.07.2014, 15:02   #2719
anie_1981

Cytat:
Napisał ginsei Zobacz post
Oj dziewczyny... bo jak wam smutne roślinki nie pozwolą gdzieś wejść, albo zbyt radosne rozpraszać uwagę waszych Simów, to inaczej będziemy rozmawiać o nastrojach kwiatków

Właśnie, radzę nie wkurzać roślinek

A ja z innej beczki, dostał ktoś może dzisiaj CAS? Ja nadal null, zero absolutne.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.07.2014, 15:18   #2720
Frytek.

^ Wciąż nic.

Pójdę wkurzyć roślinki, będzie im się lepiej ćwiczyło

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania