|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Jesli nie zainstalowalas tej aktualizacji to na pewno to nie ona jest powodem wylaczania sie komputera. Zreszta watpie by nawet wadliwy dodatek, aktualizacja, cokolwiek wylaczaloby caly komputer, predzej wyrzucaloby ci po prostu ze aplikacja przestala dzialac. Posprawdzaj czy zaden kabelek ci sie nie obluzowal, podociskaj je, sprawdz temperatury programem HWMonitor bo wysoka temperatura moze byc przyczyna wylaczania sie calego komputera, szczegolnie, ze teraz jest dosc cieplo. Masz laptop czy komputer stacjonarny?
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
Mam laptopa, ale był niedawno naprawiany w sensie kiedyś Simsy chodziły mi bardzo wolno muliły i w ogóle ale zmieniłam system i teraz śmigały grałam w nie jakieś pół roku a teraz ni z tąd ni z owąd cały komputer mi siada :/ mam dużo miejsca bo nie mam żądnych śmieci praktycznie tylko simsy na tym komputerze i jest to dobry komputer. A aktualizacja ogólnie po co jest potrzebna? Trzeba ją obowiązkowo robić?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
kaarlla dlatego mowie ze to moze byc przyczyna przegrzewania sie, szczegolnie, ze masz laptopa. Sprawdz temperatury. Masz jakas podkladke pod laptopa, trzymasz go tak by miedzy laptopem a podlozem byla pusta przestrzen tam, gdzie ma wywietrzniki? No i masz je calkiem od spodu czy gdzies z boku obudowy? Aktualizacja poprawia rozne bledy, wystarczy poczytac co dana aktualizacja naprawia. Ale tak jak mowie - jesli nie ruszalas i nie instalowalas jej to niemozliwe by komputer ci sie od tego wylaczal podczas grania.
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
a ja dalej nie wiem co sie dzieje z moimi simsami, nie instalowalam aktualizacji, nagle sie zresetowaly ustawienia grafiki - tzn wszytsko sie zrobilo brzydkie i nie da sie teraz ustawic wyzszych bo gra muli, zresta nawet przy niskich muli a śmigało bez zacinania prawie na najwyższych.. watpie zeby to byla wina karty skoro wczesniej chodzilo a nagle przestalo. teraz zmienilam miasto, ale podczas tworzenia rodziny jakies czarne kwadraty sie pokazuja potem gra sie zawiesza. nie wiem juz sama, zla rozdzielczosc dalam czy co? znow bede musiala pewnie przeinstalowac ;/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Tylko na simsach ci sie tak dzieje? Nic ostatnio nie usuwalas? Na poczatek moze sprobuj wgrac nowe sterowniki do grafiki.
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Wiem temat przerabiany tysiąc razy, ale nic o czym było już mówione nie pomaga. A więc- dorwałam się w końcu do stacjonarnego i postanowiłam trochę pobawić się w 3, a że zwolniło mi się trochę miejsca na dysku to doinstalowałam studenckie.. i 4pory... i bum wywala, nic nie pomaga i zastanawiam się, czy może być to problem tego, że nie były instalowane po kolei tak jak się ukazywały?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
nic nie usuwałam, nie instalowam.. zresetowaly sie ustawienia grafiki, tak wogole jakby gra od poczatku byla instalowana sie stalo, najpierw mnie informowalo o tym ze cos tam moge sie polaczyc wiecie o co chodzi, takie zaraz po instalacji, potem samouczek, zresetowane ustawienia grafiki, ale rodziny savy i wszystko bylo. teraz gra mi sie wylacza. nie mam pomyslu o co moze chodzic.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
a ma ktos jakas rade dla mnie? zakladajac ze to nie przegrzewanie. zauwazylam tez, ze gram np buduje dom i nagle jak chce jakas czynnosc cofnac to sie zawiesza i wylacza
zauważyłam też, że gdy gra się przywiesi, i wychodze do pulpitu poprzez ctrl + alt + delete to rozdzielczosc na ekranie jest zmieniona, dopiero gdy zamkne gre przez wlasnie menager zadań to zmienia się na pulpicie rozdzielczosc na dobra. zlitujcie się ludzie ![]() Ostatnio edytowane przez beata18ns : 20.05.2013 - 16:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
widzę, że nikt nic nie poradzi. sama też jestem zielona więc będe jutro przeinstalowywac gre wobec tego ;(
nie odinstalowywałam, usunełam zbędne rzeczy z dysku, wyczyściłam pulpit, zaktualizowałam karte, wyrzuciłam downloads i odinstalowalam. ustawilam rozdzielczosc na taka jak na pulpicie. śmiga i się nie zacina. teraz będe instalować dodatki kolejno. może trafie na wadliwy. Ostatnio edytowane przez Charionette : 23.05.2013 - 16:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Masz oryginalną wersją czy pirata tego miasta ? Ja raz miałem pirata Sunlit Tides i też mi wywalało. Więc, jeżeli masz pirata, szukaj innego pliku, jeśli oryginał, spróbuj z reinstalką miasta, a jak nie zadziała to reintall gry [chociaż by ostatniego dodatku] :3
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 14 (0 użytkownik(ów) i 14 gości) | |
|
|