Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.08.2014, 12:49   #2971
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

NaNiKo przepraszam, gdzieś mi umknął ten post.

Mentosik57 świat nie będzie w TS4 zamknięty, ale półotwarty, to jest różnica.

Nevada, jeśli chodzi o to:
Cytat:
popraw mnie, jeżeli się mylę, ale wydaje mi się, że do TS2 dodano nowe rzeczy, ale zostawiono większość elementów z TS1. Podobnie było w TS3. Grę rozbudowywano i wzbogacano o nowe rzeczy, ale nie kosztem poprzednich rozwiązań.
Żeby odpowiedzieć dokładnie na to pytanie, powinnam zainstalować sobie same podstawy wszystkich tych gier i Ty, żeby z taką pewnością pisać to co piszesz, też powinnaś to zrobić.
Jednak, wystarczy wspomnieć choćby kilka rzeczy, aby wykazać, że się mylisz. Np. pryszcze na twarzach simów choć były w dwójce, nie pojawiły się również w trójce, nie można też było kupować ubrań, nie było obaw, ogrodników do zatrudnienia, oświadczyn przy obiedzie, wspólnego jadania obiadów itp. itd..
To są drobiazgi, ale zostały wymienione na liście jako braki czwórki.
Poza tym, nie wszystkie rzeczy wymienione na liście były w podstawach, jak choćby owłosienie całego ciała.
Albo punkt: "Brak ustalonej godziny „pora do domu” zapisany pośród innych "braków" funkcjonuje jako wada gry. Dlaczego? Dla mnie to zaleta. Takich przykładów jest więcej. Pod taką listę można podciągnąć naprawdę wszystko i właśnie dlatego uważam, że jest ona bez sensu.
Napisałam, że dla mnie lista braków jest trochę żałosna (z powodów podanych powyżej) i wydaje mi się, że mam do tego prawo, takie samo jak inni do zachwalania jej.
Wyraziłam jedynie swoje zdanie nie zabraniając przy tym nikomu brania listy pod uwagę i kierowania się nią w ocenie gry. Na razie wiec wychodzi na to, że to Ty wykazujesz się brakiem zrozumienia dla Mnie, zabraniając mi wyrażania własnego zdania
Naprawdę nie mam nic przeciw krytyce, bo zawsze potrzebne są różne opinie w ocenie jakiegoś zjawiska, ale jak czytam non stop, że "gra się cofa" to mi się coś cofa w żołądku
Życzę nam wszystkim, żeby gra okazała się świetna pomimo braków (mam na myśli prawdziwe braki, a nie np. brak trądziku)

Mam postanowienie, żeby już nie oglądać zdjęć i filmików (poza oficjalnymi), bo chcę coś sobie zostawić do odkrywania w grze. Wracam do intensywnego grania w TS3 i czekam na demo CASu

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.08.2014, 13:02   #2972
Nevada

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Nevada, jeśli chodzi o to:
Jednak, wystarczy wspomnieć choćby kilka rzeczy, aby wykazać, że się mylisz. Np. pryszcze na twarzach simów choć były w dwójce, nie pojawiły się również w trójce, nie można też było kupować ubrań, nie było obaw, ogrodników do zatrudnienia, oświadczyn przy obiedzie, wspólnego jadania obiadów itp. itd..
To są drobiazgi, ale zostały wymienione na liście jako braki czwórki.
Poza tym, nie wszystkie rzeczy wymienione na liście były w podstawach, jak choćby owłosienie całego ciała.
Albo punkt: "Brak ustalonej godziny „pora do domu” zapisany pośród innych "braków" funkcjonuje jako wada gry. Dlaczego? Dla mnie to zaleta. Takich przykładów jest więcej. Pod taką listę można podciągnąć naprawdę wszystko i właśnie dlatego uważam, że jest ona bez sensu.
Napisałam, że dla mnie lista braków jest trochę żałosna (z powodów podanych powyżej) i wydaje mi się, że mam do tego prawo, takie samo jak inni do zachwalania jej.
Wyraziłam jedynie swoje zdanie nie zabraniając przy tym nikomu brania listy pod uwagę i kierowania się nią w ocenie gry. Na razie wiec wychodzi na to, że to Ty wykazujesz się brakiem zrozumienia dla Mnie, zabraniając mi wyrażania własnego zdania
Naprawdę nie mam nic przeciw krytyce, bo zawsze potrzebne są różne opinie w ocenie jakiegoś zjawiska, ale jak czytam non stop, że "gra się cofa" to mi się coś cofa w żołądku
nie przyrównuj pryszczy, czy kupowania ubrań do grupy wiekowej albo CAST'a (tak, wiem, CASTa nie było w TS2, ale jak pisałam, gra ma się rozwijać i proponować coraz więcej od razu - czemu, patrz wcześniejszy post)
Nie muszę instalować poszczególnych podstaw aby wiedzieć, co w nich było, a czego nie. Inni zrobili to wystarczająco dobrze i przedstawili dwie listy braków i nowych rzeczy.
I bardzo proszę wyrażaj swoje zdanie, wszyscy wiemy jakie ono jest i pisałam już wiele razy, że rozumiem, że gra może się podobać. A czy Ty rozumiesz, że może się nie podobać?
Nevada jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.08.2014, 13:46   #2973
Irbis

Cytat:
Napisał Nevada Zobacz post
nie przyrównuj pryszczy, czy kupowania ubrań do grupy wiekowej albo CAST'a (tak, wiem, CASTa nie było w TS2, ale jak pisałam, gra ma się rozwijać i proponować coraz więcej od razu - czemu, patrz wcześniejszy post)
Nie muszę instalować poszczególnych podstaw aby wiedzieć, co w nich było, a czego nie. Inni zrobili to wystarczająco dobrze i przedstawili dwie listy braków i nowych rzeczy.
I bardzo proszę wyrażaj swoje zdanie, wszyscy wiemy jakie ono jest i pisałam już wiele razy, że rozumiem, że gra może się podobać. A czy Ty rozumiesz, że może się nie podobać?
Nie porównuję, wymieniłam tylko rzeczy z listy, bo jeśli brak pryszczy wymieniony jest na liście jako wada TS4, dlaczego nie był wadą TS3?
Według mnie, "inni" nie zrobili listy braków wystarczająco dobrze, bo połowa rzeczy na niej jest wpisana na siłę, jak wspomniane pryszcze i inne rzeczy, o których pisałam w poprzednim poście. Nie widzę powodów, dla których mam traktować jako wadę gry coś, co ktoś miał kaprys tak zakwalifikować.
Troszkę się chyba mnie czepiasz. Nigdy nigdzie nie pisałam, że oczekuję iż gra ma się wszystkim podobać, że nie dostrzegam jej wad, i wreszcie, że nie rozumiem, że komuś może się nie podobać. Nawet w cytowanym przez Ciebie poście napisałam, że nie mam nic przeciw krytyce, a nawet, że jest potrzebna

Nie mam zamiaru się kłócić o to kto ma rację, nie przekonasz Mnie do nieobiektywnej w moim odczuciu listy braków, a Ja nie przekonam Ciebie, że jest nieobiektywna.
stare 08.08.2014, 17:00   #2974
felipe312

Czekam na info od EA, że simowie to ozdoba gry
Miasta rozmiarowo może jak w Sims 2, 32 bitowa technologia.
PROGRAMIŚCI NIE POTRAFIĄ STWORZYĆ BASENÓW?!?!?!. To ja się pytam kto zatrudnia idiotów i jeszcze im za to płaci.
Gra by naprawdę była dobra gdyby nie to że pieniądze to zniszczyły. Dać tak z rok jeszcze to by było fajnie i wszystkie elementy do tego można byłoby wrzucić. Widać że animacje są nowe i wgl to naprawdę fajnie ale po prostu za bardzo się spieszą
Pieniądze i ten pośpiech niszczą serie bardzo dobrych gier (patrz np. Gothic)
felipe312 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.08.2014, 17:56   #2975
Searle

Podoba mi się ten nowy filmik o simce lubującej się w drewnie
Te króliki wymiatają
stare 08.08.2014, 18:31   #2976
anie_1981

Nom, ten filmik był dobry. Jedna z niewielu fajnych możliwości, jakie ostatnio ujawnili.

Simowie w 4 już są ozdobą, mówię tu o niemowlakach, przykutych do łóżeczka...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.08.2014, 18:54   #2977
Irbis

W temacie z newsami edytowałam swój poprzedni post i dodałam link do filmiku o Januszu.

Jest na nim krowokwiat, prócz Janusza oczywiście

Tutaj: http://sims.arhn.eu/2014/08/njaknowosci/
lista nowości jakie pojawią się w grze, w odniesieniu do podstawowych wersji poprzednich serii.

Ostatnio edytowane przez Irbis : 08.08.2014 - 19:07
Irbis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.08.2014, 20:26   #2978
tomzacz

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Nie porównuję, wymieniłam tylko rzeczy z listy, bo jeśli brak pryszczy wymieniony jest na liście jako wada TS4, dlaczego nie był wadą TS3?
Według mnie, "inni" nie zrobili listy braków wystarczająco dobrze, bo połowa rzeczy na niej jest wpisana na siłę, jak wspomniane pryszcze i inne rzeczy, o których pisałam w poprzednim poście. Nie widzę powodów, dla których mam traktować jako wadę gry coś, co ktoś miał kaprys tak zakwalifikować.
Troszkę się chyba mnie czepiasz. Nigdy nigdzie nie pisałam, że oczekuję iż gra ma się wszystkim podobać, że nie dostrzegam jej wad, i wreszcie, że nie rozumiem, że komuś może się nie podobać. Nawet w cytowanym przez Ciebie poście napisałam, że nie mam nic przeciw krytyce, a nawet, że jest potrzebna

Nie mam zamiaru się kłócić o to kto ma rację, nie przekonasz Mnie do nieobiektywnej w moim odczuciu listy braków, a Ja nie przekonam Ciebie, że jest nieobiektywna.
Wtrące się do tej dyskusji, bo chcę powiedzieć coś ważnego. Nawet ten, co pisał ten artykuł pisał, że te braki to NIE musi być wada. To nie są wady gry, tylko pokazanie, czego nie będzie. Niektóre rzeczy, które były w poprzednich częściach, a nie będzie w TS4 wcale nie są takie fajne (królicze nory).
tomzacz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.08.2014, 20:31   #2979
anie_1981

Ja też wtrącę swoje 3 grosze. Tu nie chodzi o to ile nowych, super hiper mega odlotowych opcji dojdzie do gry. Tu chodzi o to, że funkcje\możliwości, do których od lat przywykliśmy i są dla nas tak normalne jak oddychanie, zostały nam nagle odebrane, a dano nam coś nowego, co może się spodoba, a może nie...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.08.2014, 20:41   #2980
Tenebris

Robi się coraz większa spina w tym temacie. Jednym się gra podoba, drugim nie i trzeba to zaakceptować a nie się przekomarzać co jest gorsze, a co lepsze w tej grze.
Tenebris jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania