Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.08.2014, 11:27   #3011
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Jeśli chodzi o limity dla ciała, to są OK, przynajmniej moim zdaniem, ale jeśli chodzi o twarz, to ten zakres jest mizerny. Ja to np. nie wybierałam dotąd elementów twarzy z listy gotowców, tylko to jakiego Sima dostaję na dzień dobry, to tym się bawię. Jestem zadowolona z tego Azjaty faceta z ostatniego mojego posta w temacie o zdjęciach z CAS. Podoba mi się, że nie wygląda jak laluś... Ja się staram jednak tak tworzyć i stylizować samców, żeby wyglądali jak samce, a nie "panienki". A ten wyszedł naprawdę dobrze.

EDIT:

Czy wiadomo już gdzie na dysku znajdziemy Simów stworzonych i zapisanych lokalnie, a nie w "chmurze"?

Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 10.08.2014 - 11:30
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.08.2014, 12:17   #3012
figa

Reputacja: 11

@anie_1981

Prawdopodobnie folderze "Tray"
stare 10.08.2014, 12:41   #3013
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Zdobyłam CAS, pobawiłam się, a teraz z miłą chęcią wrócę do mojej "dwójki" ("składana" Ultimate Collection! ) i suwaków

To całe "łapanie, gdzie tylko się da" jest dla mnie uciążliwe - najbardziej podczas edycji twarzy sima. Wkurzające jest też to, że w detailed mode nie ma możliwości regulacji elementów takich jak np. rozstaw oczu. I przełączanie widoków (ogół > szczegół i na odwrót) też trwa za długo (lubię sobie tak przeskakiwać - jestem bardzo niezdecydowana ). Moim zdaniem z każdego widoku powinien być dostęp do wszystkich opcji (brak okularów w widoku ogólnym jest dla mnie jakąś pomyłką - chcąc nie chcąc "wyróżniają" one człowieka .
Spodziewałam się też większego wyboru jeśli idzie o ciuchy, ale przynajmniej oferowane opcje kolorystyczne były znośne
Rozczarował mnie też wybór koloru oczu - po co aż 2/3 odcienie zieleni? Ciemnego niebieskiego i mojego własnego koloru też tam nie znalazłam.

Tak jak myślałam, swobodna edycja sylwetki sima okazała się świetna - jeszcze w żadnej wcześniejszej części gry nie udało mi się mnie stworzyć od szyi w dół

Opcji aspiracji, stylów chodzenia i głosu nie ruszałam.

Moim celem była próba stworzenia siebie - twarz nie wyszła totalnie, reszta, na szczęście, poszła lepiej, ale, jak widać, jeden z najważniejszych atutów czwartej odsłony simsów tylko utwierdził mnie w przekonaniu, że kolejne świetne lata w Nieznanowie przede mną
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.08.2014, 15:57   #3014
wenon

Ja poprostu wczoraj odpaliłem origin i demo się pojawiło Jeszcze 2 dni zostało, zdążycie się jeszcze znudzić tym demem, lepiej nie ryzykować pobierania z innych źródeł
Czuje straszne rozdarcie jak zrobię sima w demie bo mam ochotę odrazu nim już grać xD
wenon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.08.2014, 16:17   #3015
Arwena

Ja chce już wtorek. Btw. orientuje się ktoś o której godzinie będzie dostępne to demo?
Arwena jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.08.2014, 17:07   #3016
marandile

Reputacja: 14

Po kilku godzinach spędzonych w CASie, z wielu rzeczy jestem zadowolona, np. sam fakt, że twarze simów mogą wyglądać jednocześnie różnorodnie jak i ładnie, modelowanie twarzy jest naprawde super.
Ale mam tez kilka zastrzezen. Po pierwsze, sylwetki: simy wyglądają jak z gumy, zupełnie nierealistycznie. Jak się ustawi chudość na max, to nogi wyglądają koszmarnie...
Brakuje mi możliwości regulowania wysokości ramion i długosci szyi.
Po drugie, niektóre ubrania wyglądają płasko, jak narysowane :/
for more than
flesh

http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1812431

Zapraszam na mojego bloga, gdzie od teraz będzie się trochę działo
marandile jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.08.2014, 17:55   #3017
anie_1981

Co do wirusów, to żadnych nie znalazłam, a Comodo bywa upierdliwy... Grubość kończyn można dostosować, ręce aż w trzech miejscach, rozstaw ramion też. Z regulacji ciała jestem bardzo zadowolona. Podoba mi się regulacja wcięcia w talii, cycków, pupy, bioder... Co do twarzy to już mniej, ale też nie do końca. Można tworzyć ładnych i różnorodnych Simów, ale trudno jest zbudować kogoś podobnego do realnej osoby. Wszystko przez te limity... Ubrań mało, ale o tym już pisałam. Mnie też denerwuje automatyczne dodawanie filtrów ze względu na ubrania sportowe\wizytowe itd. Znaczy przypuśćmy że stylizujemy ubranie sportowe Sima. Jak wejdziemy w bluzki, to u góry okienka z ciuchami jest już załadowany filtr tylko bluzek sportowych... Jak chcesz np by kolo biegał w marynarce, to musisz ten filtr skasować.
stare 10.08.2014, 19:25   #3018
Irbis

Reputacja: 14

Bawiąc się trzeci raz CASem odkryłam, że można wybrać pięć ubrań każdego rodzaju. Możliwość sortowania ubrań ze względu na kolor, rodzaj materiału, styl itp. też jest ciekawa, choć raczej mało będę z niej korzystać. Filtry ubrań są dla mnie świetnym rozwiązaniem. Nie wyobrażam sobie, żebym miała przeszukiwać wszystkie ubrania dostępne w grze, żeby znaleźć np. pidżamę czy sportową koszulkę. Filtr sortuje ciuchy na kategorie, a jeśli chcemy wybierać ze wszystkich dostępnych ubrań, wystarczy wcisnąć x i po problemie.

Ostatnio edytowane przez Libby : 10.08.2014 - 20:31
Irbis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.08.2014, 21:32   #3019
anie_1981

Czy ktoś wie jak zablokować fryzurę\makijaż\brodę dla wszystkich ubrań? Wpienia mnie, że przy każdym stroju muszę wybierać w/w rzeczy od nowa...
stare 10.08.2014, 22:31   #3020
wenon

Nie da się, fryzura raczej zastosowuje się do każdej kategorii, gorzej z makijażem, na szczęście przełączanie nie trwa tak samo długo jak w sims 3.
wenon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 6 (0 użytkownik(ów) i 6 gości)

Zasady Postowania